Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Ο Δαρβινισμός στην πολιτική (του Χρήστου Χαρίτου)


Βρήκα πολύ ενδιαφέροντα τον διάλογο Κασιδιάρη - Βορίδη στην Βουλή. Ο Ηλίας Κασιδιάρης εγκάλεσε τον κ. Βορίδη για το πρόσφατο πολιτικό παρελθόν του στον εθνικιστικό χώρο. Ο κ. Βορίδης απήντησε λέγοντας ότι «μέσα από μία διαδρομή 30 ετών εγώ εξέλιξα τις ιδέες μου σε διαφορετική κατεύθυνση». Ο εθνικιστικός χώρος αντιμετώπισε με θυμηδία τις δηλώσεις Βορίδη, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται περί εξελίξεως, αλλά περί μεταλλάξεως».
Κατ’ αρχάς, να συμφωνήσουμε ότι το να είναι κάποιος εθνικιστής είναι απόρροια ελευθέρας βουλήσεως. Κανείς δεν μας ανάγκασε να γίνουμε εθνικιστές, κανείς δεν μας υποχρέωσε να παραμείνουμε ή να αλλάξουμε. Έτσι, ο Μάκης Βορίδης
εντάχθηκε στον εθνικιστικό χώρο το 1983 ως αρχηγός της Νεολαίας ΕΠΕΝ, συνδέθηκε με τον Le Pen και το MSI, έγινε πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου, εκπροσώπησε την εθνικιστική πτέρυγα του ΛΑ.Ο.Σ., για να βρεθεί τελικώς το 2012 στην ΝΔ, ομνύοντας πίστη στον «εθνάρχη Καραμανλή». Προφανώς, εδώ δεν μιλάμε για «εξέλιξη», αλλά για το Big Bang! Το σημαντικό για εμένα όμως είναι άλλο. Ότι την ίδια στιγμή 500.000 Έλληνες εξέλιξαν πραγματικώς την σκέψη τους, ψηφίζοντας ένα εθνικιστικό κόμμα, ακολουθώντας αντίθετη πορεία από τον κ. Βορίδη. Αυτοί οι Έλληνες συνειδητοποίησαν την ηθική, ιδεολογική και πολιτική χρεωκοπία της Μεταπολιτεύσεως, την ίδια ώρα που ο κ. Βορίδης έβαζε πλάτη στα καταρρέοντα υποστυλώματα του πολιτικού κατεστημένου. Αυτοί οι Έλληνες είδαν κατάματα την φαυλοκρατία του συστήματος, ενώ κάποιοι άλλοι βρήκαν την ευκαιρία να γίνουν αναπόσπαστο τμήμα του.

Στις μεγάλες κοσμογονικές αλλαγές, συντελούνται μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές ανακατατάξεις. Στην Κατοχή, γιγαντώθηκε η κομμουνιστική Αριστερά, καθώς οι αστικές πολιτικές δυνάμεις έκαναν φιλολογικές συζητήσεις και τα στελέχη της 4ης Αυγούστου αποδείχθηκαν πολύ κατώτερα των ιστορικών περιστάσεων. Παραλίγο να ξυπνήσουμε τον Οκτώβριο του 1944 με πρωθυπουργό τον Σιάντο.

Σήμερα ζούμε ανάλογες περιστάσεις. Η διεθνής κηδεμονία αποδέσμευσε το πνεύμα, την θέληση και την ψήφο μεγάλων τμημάτων του Ελληνικού λαού. Και αυτοί οι Έλληνες στράφηκαν στην μόνη επιλογή που δεν έχει ρίζες στην σεσηπούσα Μεταπολίτευση, στους εθνικιστές. Θα ρωτήσει κάποιος, έπρεπε να συμβεί αυτό για να αντιληφθούν οι Έλληνες την αδήριτη πραγματικότητα; Δυστυχώς ναι. Αυτή όμως είναι «η τομή στην συνέχεια», που έλεγε ο Γκράμσι. Και μεγαλύτερη «τομή» από τον εθνικισμό δεν μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα.
Γι’ αυτό θα πρέπει να ευγνωμονούμε την «δαρβίνεια εξέλιξη» στην πολιτική που ανέφερε ο κ. Βορίδης. Γιατί επέτρεψε την αφύπνιση της εθνικής συνειδήσεως των Ελλήνων και της συνειδητοποιήσεως του πολιτικού περιβάλλοντος στο οποίο ζούσαν έως τότε. Χάρη σε αυτή την «εξέλιξη», ο κ. Βορίδης βρέθηκε στην «μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη» και 500.000 Έλληνες βρέθηκαν στο Εθνικιστικό Κίνημα. Δεν νομίζετε ότι ο ισολογισμός είναι πλεονασματικός για τις ιδέες μας;

Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα για όλους τους εθνικιστές, που δεν «εξέλιξαν την σκέψη τους σε διαφορετική κατεύθυνση»; Πιστεύω την απάντηση δίνουν οι στίχοι του Καβάφη: «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις».

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 30ης Νοεμβρίου 2013 στην εφημερίδα «Εμπρός».

3 σχόλια:

 1. Για τον Βορίδη καλά τα λέει. Κερδίζει επάξια τον τίτλο του Φίνι της Ελλάδας... Ο δαρβινισμός πάντως είναι λάθος να χρησιμοποιείται απο τους εθνικιστές. Είναι αιτιοκρατική θεωρία κι εξ ορισμού έρχεται σε αντίθεση με την βουλησιοκρατία που υιοθετεί ο εθνικισμός...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εξαιρετικό άρθρο. Χαίρομαι που ο κ. Χαρίτος αρθρογράφησε στο "Εμπρός". Εύχομαι-εντελώς προσωπικός ευσεβής πόθος-να είναι ο προάγγελος της σύγκλισης και της μεγάλης εθνικιστικής πανστρατιάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο κύριος Χαρίτος υπέρμαχος της Δεξιάς είναι και συγγραφέας του βιβλίου Ριζοσπαστική Δεξιά του οποίου το προλογίζουν οι Μάκης Βορίδης και Χρήστος Γούδης.

  Ο Μάκης Βορίδης έγραψε πως το βιβλίο επαναφέρει τις ιδεολογικές και αξιακές παρακαταθήκες της δεξιάς παρατάξεως, οι οποίες εδράζονται στην υπεράσπιση των εθνικών αξιών.

  Ο Χρήστος Γούδης επεσήμανε ότι η Δεξιά σχετίζεται με την υπερβατική θέαση του Θεού και με το έθνος και ότι οι σημερινοί ταγοί της παρατάξεως έχουν προδώσει τις ιδέες και της αξίες της δεξιάς και ότι η ριζοσπαστική Δεξιά πρέπει να σπάσει τις ρίζες του εθνο-μηδενισμού και να αναδομήσει τις εθνικές αξίες.

  Τελικά και στους τρεις Βορίδης - Χαρίτος - Γούδης έχει επιδράσει η Δαρβίνεια εξέλιξη. Και οι τρεις έχουν μεταλλαχθεί. Ο Μάκης Βορίδης μεταλλάχτηκε σε αυτό που ξέρουμε, ο Γούδης με το τελευταίο του άρθρο "Ο Ελληνικός Εθνικισμός" το οποίο πρέπει να δούλευε πολύ καιρό, δείχνει την μόνη υγιή εξέλιξη προς τον δρόμο του Εθνικισμού, ο δε Χαρίτος μεταλλάσσεται σε Εθνικοσοσιαλιστή (αυτό κι αν είναι Big Bang! ) στηρίζοντας Χρυσή Αυγή με τις δημόσιες τοποθετήσεις του στα social media Κανονικά θα έπρεπε στο πολύ ωραίο άρθρο του να συμπεριλάβει και την δική του μετάλλαξη.Κατά βάθος πιστεύω πως ο Χαρίτος αναζητεί μια βουλευτική ευκαιρία εκτός αν το ξύλο που του έριξε κάποιος Χρυσαυγίτης (αν ενθυμούμαι καλώς) παλιός συναγωνιστής μου από το ΚΙΝΗΜΑ τον βόηθησε σε αυτόν τον προσανατολισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π