Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Ο Κασιδιάρης «έδωσε τον Μπαλτάκο» από του βήματος της Βουλήςτου Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Βγήκανε όλα τα ΜΜΕ και λένε: «Απίστευτος διάλογος του Μπαλτάκου με τον Κασιδιάρη».
Όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι και οι δημοσιογραφούντες, άλλοι για λόγους συμφέροντος, άλλοι για λόγους φόβου και άλλοι για λόγους ιδεοληψίας, αποκρύπτουν την αλήθεια και παριστάνουν τους έκπληκτους.
Υπάρχει κάποιος από αυτούς που να μην καταλαβαίνει ότι οι διώξεις κατά των ανθρώπων της Χρυσής Αυγής είναι στημένες;
Υπάρχει κάποιος από αυτούς που να μη γνωρίζει ότι όλα όσα είπε ο Μπαλτάκος είναι αλήθεια;
Υπάρχει κάποιος από αυτούς που παριστάνουν τους έκπληκτους ή τους αγανακτισμένους, για να εκμεταλλευτούν προς ίδιον όφελος ή όφελος κάποιων αφεντικών το φάγωμα του Μπαλτάκου (άμεσο αποτέλεσμα) και την αποδυνάμωση του Σαμαρά (έμμεσο αποτέλεσμα); Υπάρχει κάποιος από αυτούς που να μην επιδιώκει την καταδίκη σε σιωπή όσων είχαν εθνικιστικές καταβολές και ευρίσκονται στις παρυφές της εξουσίας; Υπάρχει κάποιος από αυτούς, τους δήθεν έκπληκτους, που να μην επιδιώξει από εδώ και πέρα την ασύδοτη προπαγάνδα υπέρ κάθε παγκοσμιοποιημένης σαβουροϊδέας; 


-Ποιος θα αντιδράσει σήμερα για το νόμο που επιτρέπει «κάθε ομάδα από 300 ισλαμιστές να ανοίγουν όσα τζαμιά θέλουν στην Ελλάδα».
-Ποιος θα αντιδράσει σήμερα στην απόδοση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες;
-Ποιος θα αντιδράσει σήμερα στο νέο σχέδιο Ανάν;
-Ποιοι άνθρωποι από το περιβάλλον του Σαμαρά θα τολμήσουν να του ξαναπούν αλήθειες που δεν θα συμβαδίζουν με όσα η αριστερή πολιτιστική κυριαρχία και τα παγκοσμιοποιημένα ΜΜΕ επιτάσσουν;

Πολύ κακή υπηρεσία πρόσφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης στο κόμμα του και στις ιδέες που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί.
Παγίδεψε και κάρφωσε έναν Εθνικιστή με παρελθόν και τόλμη. Εξουδετέρωσε έναν αντικομμουνιστή και συμπαραστάτη των λαϊκών μαζών.
Έκοψε τον δρόμο και την επιρροή άλλων Εθνικιστών που έχουν ιστορία και μυαλό και που με αντίξοες συνθήκες και πολύ κόπο προσπαθούσαν να περισώσουν τον πυρήνα της ύπαρξης της Ελλάδας.
Και να πεις πως άξιζε ο σκοπός για τον οποίο το έκανε… να μην αρθεί η ασυλία κάποιων παλληκαράδων Χρυσαυγητών.
Και να πεις πως βγήκε κάποιο κομματικό κέρδος από αυτό… να αποδειχθεί ότι τους δίκαζαν αδίκως.

Και να πεις πως ήταν κίνηση που οδηγούσε σε απαξία και πτώση το κόμμα των πολιτικών κομμάτων… που το έχει κάνει μόνο του το σύστημα, καθώς σαπίζει μέρα με την μέρα.
Η πολιτική παράνοια δεν κρύβεται πίσω από μια δήθεν πολιτική καθαρότητα. Η πολιτική μικρότητα δεν οδηγεί στην πολιτική κορυφή. Η πολιτική εξόντωση Εθνικιστών, που δεν υποτάσσονται σε ένα «ανέκδοτο της ιστορίας», από τους διάφορους τέως Εθνικοσοσιαλιστές και νυν… όψιμους Εθνικιστές, τελικά έχει ως αποτέλεσμα να πριονίζεται το κλαδί κάθε μαϊμούς που ανέβηκε να φάει μια μπανάνα και τώρα θα πέσει κάτω, μένοντας και σωματικά ανάπηρη.
Δεν φορούσε κουκούλα ο Ηλίας Κασιδιάρης όταν «έδωσε τον Μπαλτάκο ψυχρά». Τον έδωσε από του βήματος της Βουλής… έχοντας μεταμορφωθεί και αυτός σε βουλευτή που μάχεται για το κόμμα του και το συμφέρον του και όχι για την ιδεολογία του και την Πατρίδα του.

Υ.Γ. Το κείμενο αυτό γράφτηκε χωρίς δεύτερη ανάγνωση και με πιθανολόγηση των διαφόρων συνεπειών του.


Σημείωση Κοινού Παρονομαστή
Εμείς ως συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή, σε πολλά από τα αναφερόμενα στο άρθρο του συναγωνιστή Δάκογλου θα συμφωνήσουμε. Υπάρχουν κάποια σημεία που διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας και ειδικά στο θέμα του κατά πόσον ο κάθε Μπαλτάκος που διείσδυσε στο σύστημα, έκανε καλό ή κακό στον εθνικισμό ή απλά εξυπηρέτησε τα προσωπικά του συμφέροντα και το ίδιο το πολιτικό σύστημα, αφού η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά καθημερινά ενισχυόταν αντεθνικά.  
Επίσης δεν μπορεί επικαλούμενοι σαν άλλοθι έναν στείρο αντικομμουνισμό (στα λόγια όχι στην πράξη) να θεωρούμε ότι παραμένουν ακόμα εθνικιστές .

18 σχόλια:

 1. Είναι ξεκάθαρο ότι η ΝΔ διατηρούσε ανοιχτή επικοινωνία με την ΧΑ με σκοπό προφανώς την συμμαχία-συγκυβέρνηση. Δεν ξέρουμε ποιές ήταν οι προθέσεις της ΧΑ και αν θα συμμαχούσε τελικά με την ΝΔ αφού προέκυψε η δολοφονία Φύσσα και η εγκατάλειψη από την ΝΔ αυτών των σχεδίων. Κάποιοι δίαυλοι όμως παρέμειναν ανοιχτοί και όταν οι Χρυσαυγίτες είδαν πως το κλίμα άλλαξε και η ΝΔ τους κυνηγάει ανελέητα και με αθέμιτα μέσα τότε ξεμπρόστιασαν τους συνδέσμους αυτούς. Ο Μπαλτάκος ήταν απλά ένα νεοδημοκράτης συνομιλητής και στην πολιτική δεν υπάρχει οίκτος.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βαρεθήκαμε τόσα χρόνια τους "δικούς μας" τύπου Μπαλτάκου. Που είναι "δικοί μας" μόνο στα λόγια,και στην ουσία το μόνο που ήθελαν ήταν η καταλήστευση των ψήφων του Εθνικιστικού "χώρου". Αρκετά με τους "κομμουνιστοφάγους" και τους "υπερ-εθνικιστές",που εξαντλούν την ξεχνούν τα πάντα μόλις περάσουν την πόρτα της όποιας Συγγρού και Ρηγίλλης. Αν ο Μπαλτάκος ήταν ότι περιγράφει ο συν.Δάκογλου, τότε ας διαφοροποιούνταν όταν έπρεπε.Μια δημόσια δήλωσή του θα μου ήταν αρκετή.Δεν το έκανε.Και αλήθεια ποια η "επιρροή" του Μπαλτάκου στην κοινωνία;Η μόνη πραγματική επιρροή που είχε ό άνθρωπος ήταν στα εσωκομματικά της ΝΔ,εκτός αν πιστεύει κανείς στα σοβαρά, ότι ο Σαμαράς θα άκουγε τον Μπαλτάκο σε φλέγοντα θέματα,και όχι τον Μπόμπολα,και τους Αμερικανούς.Το ακούω. Πάντως συν. Δάκογλου μην ανησυχείς. Θα κάνει το καθήκον της και με το παραπάνω η όποια Κ.Ο της Χ.Α. Και ένα τελευταίο: Το να παραδέχεσαι μετά από χρόνια ότι οι επιλογές σου αποδείχτηκαν λάθος δείχνει μεγαλείο ψυχής.Και ξέρω πως το έχεις.Μην με διαψεύσεις..και είναι παράκληση αυτό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συναγωνιστές της συντακτικής ομάδας του "Κοινού Παρανομαστή", προς το παρόν θα αποφύγω την ερεθιστική πρόκληση να ανοίξουμε διάλογο για ένα θέμα που (αν διαβάσετε προσεκτικά), εγώ δεν έθεσα. Άλλωστε, η δημιουργία και μόνον του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος απαντά σε πολλά ερωτήματα.
  Θα προτείνω όμως στον συναγωνιστή (υποθέτω) Δημήτρη, από την Γλυφάδα, να μην υιοθετεί εύκολα την άποψη περί δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Είναι νωρίς για να παραβλέπουμε και την πιθανότητα του ατυχήματος. Της κακιάς ώρας που έλεγαν οι παλαιότεροι. Ας λέμε λοιπόν, ο θάνατος... το φονικό...
  Π.Ι.Δ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κύριε Δάκογλου χαίρομαι που μιλάω μαζί σας έστω και μέσω μηνυμάτων. Θέλω να πιστεύω πως είμαι συναγωνιστής (και είναι τιμή για μένα να με αποκαλείτε έτσι) αν και δεν μπορώ να το κρίνω εγώ αυτό. Έχετε δίκιο όσον αφορά τον Φύσσα, ο σωστότερος όρος είναι φόνος και όχι δολοφονία. Όσον αφορά το άρθρο σας διακρίνω μια σαφή πολιτική θέση η οποία αποτελεί τροφή για περαιτέρω πολιτική σκέψη και ανάλυση. Είτε συμφωνεί κάποιος είτε διαφωνεί....

   Διαγραφή
 4. H ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΠΑΛΤΑΚΟ

  Ανέκαθεν η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη διέθετε στους κόλπους της ανθρώπους ιδεολογικά ακροδεξιούς, δηλαδή παραδοσιακούς. Οι παραδοσιακοί πάντα περιορίζονταν από την νεοταξίτικη φιλελεύθερη ηγεσία σε δευτερεύοντες ρόλους και συνήθως μόνον στις εκλογές παρουσιάζονταν για να πείσουν τους δεξιούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν την Νέα Δημοκρατία. Οι παραδοσιακοί επομένως ηθελημένα ή μη, βοηθούσαν το κόμμα αυτό να μην χάσει την δεξιά του πτέρυγα κοροϊδεύοντας τους ψηφοφόρους και τους εαυτούς τους, ότι δήθεν... κι εμείς ήμαστε δεξιοί αλλά να δεν πρέπει να το φωνάζουμε και τόσο για να μπορέσουμε να πάρουμε την κυβέρνηση και άλλα τέτοια φαιδρά, διότι καμία ιδεολογία που σέβεται τον εαυτό της δεν κρύβεται αλλά κοιτάει να κυριαρχήσει. Έτσι όμως κατάφερναν να κρατούν την παραδοσιακή πτέρυγα του εκλογικού σώματος δέσμια που παρά την 40χρονη αντιπαραδοσιακή προπαγάνδιση εκπροσωπείται τουλάχιστον από το 20% των ψηφοφόρων.

  Αυτό όμως πλέον για διάφορους λόγους και κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης δεν συμβαίνει πια, αφού η Χρυσή Αυγή κατάφερε να διεκδικήσει μια σημαντική μερίδα των παραδοσιακών η οποία όπως όλα δείχνουν θα γίνει προσεχώς μεγαλύτερη. Έτσι άνθρωποι σαν τον Μπαλτάκο, ανέλαβαν πρωτοβουλίες όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, να φέρουν πίσω στο μαντρί αυτούς τους ψηφοφόρους, σαν να είναι πρόβατα, διατυπώνοντας παραδοσιακές απόψεις. Το λάθος του συγκεκριμένου ήταν ότι πίστεψε, από αλαζονεία, πως θα μπορούσε να διεισδύσει στην άπειρη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να λειτουργήσει ως κατάσκοπος. Αντί αυτού όμως ο παμπόνηρος Ηλίας Κασιδιάρης κατέγραφε τις συνομιλίες τους και τελικά έγινε αυτό που ο λαός μας λέει, πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Τα πράγματα έτσι έχουν εν ολίγοις και έχει δίκαιο η αριστερά που μιλάει για ακροδεξιούς θύλακες στην Νέα Δημοκρατία και μάλιστα εν γνώση της ηγεσίας της. Όπως φυσικά και η κεντροαριστερά από την άλλη πλευρά πάντα είχε και έχει στους κόλπους της ακροαριστερούς ριζοσπάστες.

  Ως προς την ουσία, δηλαδή αν πράγματι τα όσα είπε ο Μπαλτάκος για παρέμβαση υπουργών στην δικαιοσύνη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η θέση της συντακτικής ομάδας και όλων των Ελλήνων που γνωρίζουν πέντε νομικά είναι σαφής και δεν χωρά καμιά αμφισβήτηση. ΝΑΙ, ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ ΥΠΗΡΞΕ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ. Με τις τελευταίες αποκαλύψεις του Μπαλτάκου η παραπάνω θέση μας θεωρούμε ότι θα είναι θέση της πλειοψηφίας των Ελλήνων που σε όποια πολιτική παράταξη κι αν ανήκουν δεν ανέχονται την αδικία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αγαπητέ Κε Δάκογλου, αν ένας ανήξερος διάβαζε το σχόλιό σας, θα πίστευε πως κάπου μακριά, στη νοτιανατολική εσχατιά της Μεσογείου, υπάρχει ένα μικρό βασίλειο, η Ελλαδίτσα, όπου ένας καλοκάγαθος, πλήν ανήξερος, βασιλιάς, ονόματι Σαμαράς, κυβερνά με τους καλούς συμβούλους του. Τους συμβούλους αυτούς, και δη τους ενάρετους, όπως τον κόμη Μπαλτάκο, φθονούν και πολεμούν τα κακά Γκόλεμ και οι Ελοχίμ, οι οποίοι, τελικώς, καταφέρνουν και τους εξοντώνουν, χρησιμοποιώντας το αφελές, πλην ευέξαπτο, πριγκηπόπουλο Κασιδιάρη... Το παραμύθι αυτό, μπορεί να έχει πέραση σ' ανθρώπους με IQ Φαήλου Κρανιδιώτη, σε τύπους πχ που καθημερινώς πετούν 1€, προκειμένου να πάρουν τη "Δημοκρατία" για να μάθουν πρώτοι για τις δόλιες πλεκτάνες του Βελζεβούλ Στουρνάρα και του νεοφιλελεύθερου Άδωνι και για τα κατορθώματα των λαϊκοδεξιών(άφαντων, όπως οι καλικάντζαροι) αντιπάλων τους.. Κι όλο αυτό το πακέτο, προσφορά με μια τιμή και δόξα στα ένδοξα στρατά και την αστυνομία, συνοδεία ενός Παϊσιου και μιας γαλανόλευκης-τραπεζομάντηλο..
  Εν κατακλείδι: Στα τσακίδια η δεξιά!
  Όσον αφορά τους επερχόμενους νόμους, είναι προαποφασισμένοι φετφάδες της ΕΕ, για χάρη της οποίας θα πρέπει εμείς να ματώνουμε, σύμφωνα με τους "εθνικοφιλελεύθερους".. Καλύτερα, λοιπόν, όταν θα έρθει η, αναπόφευκτη, στιγμή της σύγκρουσης, να έχει συσταθεί ένα κίνημα αυθεντικά λαϊκό και εθνικό, παρά να συνεχίσει να διατηρείται, άνευ λόγου και αιτίας, το καραμανλικό μαντρί
  Αλήθεια, όταν έγινε η ψηφοφορία για το τζαμί, οι εθνικιστές της ΝΔ τί ψήφισαν;
  Λυπάμαι, αλλά η ανάγνωση αυτού του άρθρου μού 'φερε στο μυαλό παιδικές μνήμες εικοσιπενταετίας, όταν οι "εθνικόφρονες" κατεβαίναν στα Μανιάτικα, παραμονές εκλογών, και έλεγαν: "τώρα, έρχεται!(ο Εξαδάκτυλος)"..
  Θα επιζήσουμε της πρόσκαιρης βασιλείας του Αντιχρίστου Τσίπρα, μην ανησυχείτε, το λένε και οι Γραφές πως το καλό, στο τέλος, θα νικήσει...

  Υ.Γ. Στο sequel του άρθρου επιθυμώ φωτογραφία του εθνάρχη Σαμαρά με την οικογένεια του νέγρου λαθροκαλαθοσφαιριστή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν ξέρω αν πρέπει να προσφωνήσω γράφοντας "αγαπητέ", "κύριε", "φίλε" ή "συναγωνιστή", γι' αυτό περιορίζομαι στο HARVSPEX.
  Άνθρωποι σαν και σένα που διαχειρίζονται το γραπτό λόγο με ανάλαφρή σκωπτικότητα λείπουν από την ζωή μας. Γι' αυτό και σου προτείνω (και μην το εκλάβεις ως ειρωνία) να παρεμβαίνεις συχνότερα. Και η αναγνωσιμότητα του "Κοινού Παρανομαστή" θα ανέβει και ίσως κάποιοι εθνικιστές καταλάβουν ότι "πρέπει να μετέχουν στην ζωή" αντί να παριστάνουν τον φύλακα απομακρυσμένων και μισογκρεμισμένων μνημείων.
  Όσον αφορά την ουσία του σχολίου σου, που επαναλαμβάνω ότι είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ και με χιουμοριστική οπτική, θα πω ότι συμφωνώ σε όλα και ιδιαιτέρως στην παράγραφο "...όταν έρθει η, αναπόφεφκτη, στιγμή σύγκρουσης, να έχει συσταθεί ένα κίνημα αυθεντικό λαϊκό και εθνικό".
  Θα επισημάνω όμως ότι, ...η σύγκρουση διεξάγεται εδώ και χρόνια μόνο που ...αντί ενός κινήματος αυθεντικού, λαϊκού και εθνικού, έχουμε πολλές μικρές ή μεγαλύτερες προσπάθειες (συλλογικές ή ατομικές). Έχουμε και ένα κόμμα εντός βουλής που, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, κάποιοι κορυφαίοι αρθρογράφοι του έγραφαν "εγώ δεν είμαι Εθνικιστής... είμαι Χρυσαυγίτης" και το οποίο το στηρίζουν (προσωρινά) όλοι εκείνοι που φώναζαν προ 25ετίας "τώρα έρχεται ο Εξαδάκτυλος"
  Όσον αφορά τον Μπαλτάκο, ούτε πούλησε κάποιους, ούτε γελοιοποιήθηκε στα κανάλια. Αντιθέτως, έγινε μόνιμος στόχος των εκφραστών της παγκοσμιοποίησης με συνεχείς επιθέσεις για τις παρεμβάσεις που έκανε, παρεμποδίζοντας την επέλασή τους (στα μέτρα που του επέτρεπε η θέση του). Έναν τέτοιο άνθρωπο δεν τον αχρηστεύεις για να πετύχεις προσωπικό ή κομματικό όφελος. Εκτός και αν πιστεύει κανείς ότι "αντί για τον γάϊδαρο ...πρέπει να κτυπάω το σαμάρι".
  Με την ελπίδα ότι απευθύνομαι σε έναν Εθνικιστή,
  φιλικά
  Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
  Υ.Γ. Την συζήτηση για τη φυσιογνωμία και την πορεία της Χρυσής Αυγής (που την γυροφέρνουμε αλλά δεν την ανοίγουμε), αν είχε κότσια, θα έπρεπε να την είχε ανοίξει η ίδια η Χρυσή Αυγή. Είναι δική της ευθύνη. Κατά την γνώμη μου, η ιστορική συγκυρία την ανέδειξε και της υπέδειξε ένα ρόλο που ...δυστυχώς, δεν δείχνει να έχει τη θέληση κα την ικανότητα να τον αναλάβει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κε Δάκογλου, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Η ουσία της αντίλογού μου είχε να κάνει με την τραγική διαπίστωση πως εν έτει 2014 συζητούμε ακόμη για το ενδεχόμενο ύπαρξης πατριωτικών/εθνικιστικών/πείτε τους όπως θέλετε, θυλάκων στη ΝΔ!! Συνεχίζοντας, λοιπόν, την πλάκα της προηγούμενης ανάρτησης θα έλεγα πως κάποιος σχετικός, τώρα, θα νόμιζε πως ζούσε στο.. 1984!!
  Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή, σα γνήσιος εγελιανός συνθετικός έχω περάσει ήδη στην επόμενη μέρα, όπου το διακύβευμα είναι πώς θα συγκρατηθεί και δεν θα σκορπίσει αυτός ο κόσμος του 7%.. Κι αν κρίνω από τις τελευταίες απολογητικές δηλώσεις του κου Μπαλτάκου πως ό,τι έκανε, το έκανε για την παράταξη(τι μελό), αποβλέποντας στον επαναπατρισμό των απολωλότων προβάτων, μάλλον δεν θα πρέπει να θρηνούμε και πολύ για την απώλεια του ανδρός. .

  Παρεμπιπτόντως, σας επισυνάπτω μιαν εξαιρετική ανάλυση των πεπραγμένων του σαμαρισμού, από τη σπαρταριστή πένα του, φιλελεύθερου μεν, ευφυολόγου δε, Ν.Λιναρδάτου http://www.blemilo.com/2014/03/blog-post_24.html (Νομίζω πως το αναδημοσίευσε και ο Ελεύθερος Κόσμος)
  Καλό σας ΣαββατοΚύριακο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αγαπητέ Άκη. Νομίζω ότι καταλαβαίνεις ότι ο διάλογος στον Κοινό Παρονομαστή, είτε διαφωνούμε είτε όχι, γίνεται σε επίπεδο που αρμόζει σε Εθνικιστές.Το σχόλιο σου δεν το δημοσιεύουμε για δυο λόγους:
  1ον Είναι σε μια γλώσσα γραφής (greeklish) ακατανόητη για Έλληνες και κατάπτυστη για Εθνικιστές. Γράφουμε ΜΟΝΟ Ελληνικά έστω και ανορθόγραφα.
  2ον Χωρίς χαρακτηρισμούς και προσωπικές αντιπαραθέσεις όπως γράφουμε και πιο κάτω
  ΥΓ
  Σε ενημερώνουμε πως το ΕΝΕΚ δεν ήταν αντίθετο με τις ιδεολογικές του αρχές. Τι σημαίνει αυτό; Πως οι αποφάσεις ήταν συλλογικές και όχι όπως αλλού αρχηγικές. Και όταν κατηγορείς κάποιον καλό είναι να μιλάς με στοιχεία και με ονοματεπώνυμο και όχι να επικαλείσαι τι λένε η λέγανε "κάποιοι" άλλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κυριε Γλαυκιππε Υπερειδη γνωριζω οτι το δεχομαι την κριτικη περι της γραφης ωστοσο για να παμε στην ουσια του πραγματος ο καθενας πρεπει να ξεκαθαρισει που ανηκει και οχι να φωνασκει ενιοτε υπερ της πατριδος και στο δια ταυτα σε δυσκολες καταστασεις να ποιει την νησσαν ολοι στην ελλαδα αυτοχαρακτηριζονται ως πατριωτες και αντιναζι ωστοσο η πατριδα μας μερα με την μερα καταστρεφεται και παρακμαζει και οποιοσδηποτε παλευει να αντιταχθει σε αυτο αυτοματως περιθωτριοποιειται η χαρακτηριζεται γραφικος... δεν θελω με τιποτα να μηδενισω την πορεια του ενεκ στο εθνικιστικο κινημα αλλα δηλωσεις εμμεσης αβαντας σε αυτην την δεξια που εχει πουλησει τα παντα δεν δεχομαι οπως και οποιοσδηποτε νοημων εθνικιστης η ελλαδα χορτασε απο κρυφους πατριωτες που κανουν τη δουλεια τους το θεμα ειναι στο δια ταυτα χανουμε το θεμα με τα σκοπια στη κυπρο τα πραγματα εχουν παρει ασχημη τροπη εχει γεμισει η χωρα λαθρο χτιζεται τζαμι στον ελαιωνα με εξοδα της ψωροκωσταινας απο πανω... ελεος!!! τι θα χρειαστει ακομη για να ξυπνησουμε? ενας ειναι ο δρομος... μαχη για να τους ριξουμε φτανει πια με αυτους που υποσκαπτουν το εθνικιστικο κινημα και εσεισ το ξερετε οτι μονο ενασ σχηματισμος στη χωρα αυτη μπορει να ορθωσει αναστημα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άκη απ τα γραφόμενά σου συμπεραίνω ότι είσαι μικρός ηλικιακά. Αλλιώς θα γνώριζες πως οι μόνοι που έβγαιναν επώνυμα και μπροστά στον Αγώνα ήταν οι εθνικιστές του ΕΝΕΚ. Μπορείς να το διαπιστώσεις και σήμερα στα άρθρα του περιοδικού το ΚΙΝΗΜΑ στην ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ η στον ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ
   Αντίστοιχα σε παραπέμπω να ανατρέξεις στα περιοδικά της ΧΑ να δεις ότι ο μόνος που έγραφε επώνυμα ήταν ο Μιχαλολιάκος.
   Ο τίτλος του ΕΝΕΚ- Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα προσδιόριζε ακριβώς αυτό που ήταν. Επίσης θα πρέπει να ξέρεις ότι τα στελέχη του ΕΝΕΚ δεν σταμάτησαν τον Αγώνα τους αφού σήμερα συμμετέχουν και αγωνίζονται μέσα από φορείς όπως η ΧΑ το Εθνικό Μέτωπο κ.α.

   Για την ιστορία θα σου θυμίσω ότι η ΧΑ ήταν αυτή που συνεργάστηκε με το ΛΑΟΣ και τον Γ. Καρατζαφέρη για την νομαρχία Αττικής όταν η ΝΔ κατέβαζε τον Τζανετάκο με 4 στελέχη της ( Μ. Παπαδημητρίου - Κολιό Βασίλειο -Σκαντζό Νικόλαο και Ηλία Παναγιώταρο ) στην διάθεσή σου το τεύχος της ΧΑ 19 Σεπτεμβρίου 2002 που συν τοις άλλοις λέει φαρδιά πλατιά ότι η επιλογή στήριξης του συνδυασμού Γ. Καρατζαφέρη αποτελεί μια πολιτικά συνειδητή πράξη

   Αυτές οι πολιτικές πράξεις ήταν καλές;

   Διαγραφή
  2. Δεν ειμαι τοσο μικρος οσο νομιζεις (γ.1981) αλλα επειδη εδω δεν μου αρεσει να ακουγεται η μιση αληθεια πραγματι πηγε να συνεργαστει ο μιχαλολιακος το 2002 με τον καρατζαφερη αλλα τελικα απεσυρε τη στηριξη του και επειτα εβγαλε το συνθημα εναντιον ολων.Δε θελω να μηδενισω την προσφορα του ενεκ αλλα θα χαιρομουν ολοι εσεις οι παλιοι να βαζατε ενα χερι να ανατρεψουμε αυτην την κατασταση.Ποσο πιο χαμηλα πρεπει να παμε για να αντιδρασουμε δηλαδη? ελεος!!! Σεβομαι και εκτιμω την ανιση μαχη που δινατε τη δεκαετια του 80 το οτι ησασταν εθνικιστες πρωτα και οχι φιλοχουντικοι κατι το οποιο νομιζω εκανε μεγαλο κακο στην εθνικιστικη παραταξη οι διθυραμβοι για την 21 απριλιου αλλα δυστυχως, καποιοι πιστευω απο τα μεσα του ενεκ πουλησαν τον αγωνα σας αυτο δυστυχως συμπεραινω σαν "μικρος" οπως με χαρακτηριζεις και μαλλον εχω δικιο και το ξερεις και εσυ τωρα παιζεται μια υπερτατη μαχη η εισαι μαζι τουσ η εναντιον τους αν νικησουμε μετα θα μπορεσουμε να ξεκαθαρισουμε τι θα γινει μετα πρωτα απο ολα ομως αυτη η κυνοβουλευτικη συμμορια πρεπει να φυγει.τελεια και παυλα.και αυτο γινεται μονο με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και χαιρομαι που ο παλιος σας συναγωνιστης κ.γιαννακενας ειναι μαζι μας κατι το οποιο δεν το πολυσχολιασατε απο οτι βλεπω.και μια και θελετε να υπογραψω επωνυμα εδω

   Μαρκος Αστρινακης
   Ιατρος
   εκ Κρητης

   Διαγραφή
  3. Κύριε Μάρκο Αστρινάκη, θέλω να σας ενημερώσω ότι ο ΜΟΝΟΣ Γιαννάκενας που αγωνίστηκε μέσα από τις Τάξεις του ΕΝ.Ε.Κ. ήμουν εγώ ο Ιωάννης Γιαννάκενας και ουδέποτε εντάχθηκα στην Χρυσή Αυγή. Έχετε λάθος ενημέρωση και είναι απόλυτα λογικό να μήν έχει κάποιος συναγωνιστής μου "πολυασχοληθεί με την συμμετοχή μου", αφού είναι ολοφάνερο ότι δεν ισχύει, μιάς και καθημερινά εδώ και ενάμιση χρόνο παρουσιάζομαι στην εκπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη προσφέρωντας δωρεάν βιβλία εθνικού περιεχομένου σε 3 τυχερούς τηλεθεατές. Εκτος αυτού είμαι στο Εκτελεστικό Γρσφείο του ΛΑ.Ο.Σ. και Δντης στο "Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών - ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ" το οποίο υπάγεται στο ΛΑ.Ο.Σ..
   Τέλος εύχομαι σε εσένα και σε ολους τους συναγωνιστές, σε οποίο χαράκωμα κρίνουν να δώσουν την μάχη για το ΕΘΝΟΣ, ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ.
   Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι η ΑΠΟΥΣΙΑ και η "εκ του ασφαλούς στείρα κριτική".
   ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ
   Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας

   Διαγραφή
  4. Αγαπητέ Μάρκο θα μεταφέρω κομμάτι από παλαιότερη συνέντευξη του Μιχαλολιάκου στα "παραπολιτικά" για να είμαστε σαφείς:
   "Tο 2002 o κ.Καρατζαφέρης μας πρότεινε συνεργασία, η οποία ευτυχώς για μας, δεν πήρε ουσιαστικό περιεχόμενο , παρά μόνο σε μία περιστασιακή πολιτική συνεργασία, στις νομαρχιακές εκλογές, όπου είχαν κατέβει 5 μέλη της Χρυσής Αυγής." Δηλαδή η συνεργασία έγινε όχι πήγε να γίνει.

   Αυτή τη συνεργασία την ανέφερα γιατί πολλοί του «χώρου» μας κατηγόρησαν ότι μετά από απόφαση που έλαβαν ΟΛΟΙ οι συναγωνιστές στο 4ο συνέδριο- συλλογική - συνεργαστήκαμε με την ΝΔ. Αυτό είναι ψέμα. Το ΕΝΕΚ ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν συνεργάστηκε με την ΝΔ και ούτε κατέβασε υποψηφίους στους συνδυασμούς της. Επίσης αυτό που ακούγεται περί προδοσίας δεν ευσταθεί. Η πρόταση για στήριξη της ΝΔ έγινε για στρατηγικούς λόγους, καθώς όσο ήταν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και η ΝΔ στην αντιπολίτευση ο κόσμος δεν αποφάσιζε να βοηθήσει το εθνικιστικό κίνημα. Είχαμε βαρεθεί να ακούμε «ας φύγει τώρα το ΠΑΣΟΚ και μετά θα σας βοηθήσουμε» Αυτή την λογική είχε η πρόταση στήριξης. Της φθοράς που η εξουσία θα έφερνε και την «άλωση» του συστήματος εκ των έσω. Βλέπεις οι εθνικιστές δεν ακολουθούσαν τις εξελίξεις. Τις δημιουργούσαν.

   Πολλοί διαφωνήσαμε αλλά στην ψηφοφορία επικράτησε η στήριξη. Δεν ήταν απόφαση που πήρε ο συναγωνιστής Πολύδωρος Δάκογλου ούτε ο συναγωνιστής Γιάννης Σχοινάς που ήταν και εισηγητής αυτής της πρότασης και που σήμερα κατεβαίνει ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής.

   Μου αρέσει η τοποθέτηση σου για την 21η Απριλίου. Θέλω να σταθώ όμως εδώ και να σου θυμίσω ότι η ΧΑ ακόμα και σήμερα γιορτάζει την επέτειο της 21ης Απριλίου ο Μιχαλολιάκος φώναζε ζήτω η 21η αλλά και ο Παπάς σήκωνε σημαίες της. Δυστυχώς αυτό που καταφέραμε να κάνουμε στο ΚΙΝΗΜΑ, να "απαλλάξουμε" τους εθνικιστές από τις «παιδικές ασθένειες» η ΧΑ το επανέφερε και συνεχίζουν πολλοί να κουβαλάνε διάφορες «παιδικές ασθένειες» μεταξύ και τον χουντισμό.

   Να ξέρεις ότι ο Κοινός Παρονομαστής θα δώσει βήμα και προβολή σε όλους τους παλιούς συναγωνιστές, όπου και να βρίσκονται, αρκεί να το θελήσουν. Ήδη αυτό συμβαίνει. Εμείς οι παλαιοί να βοηθήσουμε θέλουμε. Ο λόγος δημιουργίας του ΚΠ ήταν και αυτός. Εκτός από το να αποτυπώσουμε την ιστορία μας που πολλοί εθνικιστές αγνοούσαν, θέλαμε να μεταφέρουμε και τις παρακαταθήκες μας στην νέα γενιά. Κακά τα ψέματα. Μόνο με ακτιβισμό και ανεξέλεγκτο, χωρίς ιδεολογική εκπαίδευση, και χωρίς να λειτουργούν τα κομματικά όργανα είναι σαν καράβι χωρίς πυξίδα. Αν θα ρίξεις μια ματιά στην ετικέτα ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ θα καταλάβεις τι προσπαθούμε να κάνουμε. Διάβασε επίσης μια ανάρτηση στα ιδεολογικά της Χρυσής Αυγής συγκεκριμένα στον Πυρήνα Ηρακλείου Κρήτης με τίτλο «Είμαι Χρυσαυγίτης και όχι Εθνικιστής για να δεις ότι ένα λάθος που κάνει είναι να προωθεί τον Χρυσαυγιτισμό και όχι τον Εθνικισμό. (http://xairaklio.blogspot.gr/2010/03/blog-post_26.html)

   Τέλος θέλω να πω πως όταν εμείς προσπαθούσαμε και κοινοβουλευτικά κατεβαίνοντας σε εκλογές η ΧΑ μας λοιδορούσε και μας ειρωνευόταν ως ..εθνικιστές και κοινοβουλευτικούς! Ότι όμως κορόιδευε το έκανε πράξη συμμετέχοντας στις εκλογές και κομμάτι του κυνοβουλίου των 300. Σχετικά με τον Αγώνα που πρέπει να δώσουμε είναι αυτονόητο δεν το συζητάμε. Και αυτό θα πράξουμε. Να ξέρεις όμως ότι η ΧΑ είναι η δύναμις σήμερα. Αυτή έχει «το πεπόνι αυτή και το μαχαίρι» Αυτή μόνο πρέπει και μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες να ενώσει τον εθνικιστικό χώρο. Θέλει όμως;

   ΥΓ
   Περί προβολής οτιδήποτε της Χρυσής Αυγής: Ρώτησέ τους: Μας έστειλαν ποτέ κάτι και δεν το δημοσιεύσαμε: Και γιατί δεν μας έστειλαν ποτέ;

   Διαγραφή
  5. Ενταξει κυριε Δημητριου ησασταν σαφης νομιζω.Οσο για αυτην το θεμα της 21ης Απριλιου συμφωνουμε απολυτα.Δε μου αρεσει αυτη η στειρα προσκολληση εκει.Οπως και εσεισ το λετε καθε κατασταση ,πολλες φορες δυστυχως, κρινεται εκ του αποτελεσματος.Λογω χειρισμων της χουντας χαθηκε η κυπρος και πανω σε αυτο πατησε η εθνοκτονα αριστερα για να μας τελειωσει ως προδοτες δεν εχουν σημασια οι λεπτοερειες του θεματος εδω σημασια εχει οτι η κυπρος χαθηκε.Οποτε εδω συμφωνουμε.
   Ενα αλλο θεμα που δεν μου πολυαρεσει στο χωρο ειναι και η στειρα λατρεια του μεταξα που απο τον εθνικιστικο χωρο μονο ο μαυρος κρινος απορριπτει.
   Ο εν λογω κυριος ηταν κατ εμε ενας αυλοδουλος αριστοκρατης και το βασικοτερο ηταν εναντια στη μικρασιατικη εκστρατεια απο την αρχη .Δεν θεωρω οτι ηταν οξυνους .Αντι να προτεινει οικουμενικη κυβερνηση και ολοι μαζι να παμε για τη νικη στη μικρασια ελεγε να φυγουμε.η θεση του δεν εγινε δκτη κααι ιδιωτευσε.Μολις εσπασε το μετωπο και οι τουρκοι προελαυναν του ειπαν να γινει πρωθυπουργος .Πηγε τοτε στον προεδρο των κομμουνιστων και ζητησε βοηθεια.Ο Κορδατος τον επερριψε οποτε παταιτηθηκε απο την προταση να γινει πρωθυπουργος.Δε θα ελεγα ενα τετοιο ατομο ελληνα εθνικιστη εγω.Επισης ηταν και αυτος μασονος επειδη ολολι λετε για τον Ε.Βενιζελο σε βιβλιο της χουντας ενος θεολογου με κυρος ηταν γραμμςεν μεσα.Αρα η πληροφορηση ειναι απο δεξιες πηγες.Απλα αποχωρησε(?) το 1928 λεγεται...

   Με λιγα λογια τα ιδαανικα μου βρισκονται στο βυζαντιο την αρχαια ελλαδα και στον αγωνατου 21 και του 55 και οχι στους εν λογω κυριους....

   Ευχαριστω για το βημα
   Μαρκος

   Διαγραφή
  6. Υ.Γ. Συγνωμη για τα λαθη στο προηγουμενο κειμενο μου ηταν λογω βιασυνης και φορτου εργασιας .

   Διαγραφή
 10. κειμενο απαντηση στην ελληνικη γραφη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Επειδη τωρα το ειδα και ειναι δικο μου λαθος στο πρωτο κειμενο μου αναφερομουν στον κυριο Ι.Σχοινα και οχι στον κυριο Γιαννακενα εκανα λαθος εκ παραδρομης ετσι και αλλιως και οι δυο εχουν πολλα κοινα.

  Ευχαριστω ελπιζω να μην κουρασα τους αγωνιστες και ευχαριστω πολυ τους παλαιοτερους για τις τοποθετησεις τους.

  Μ.Αστρινακης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π