Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Εθνικισμός και τρομοκρατία: Σκέψεις με αφορμή τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στην Καλαμάτα και στον Μυστρά.


δημοσίευμα από το συστημικό Πρώτο Θέμα
του Χρήστου Μπίσδα   
Στο άρθρο μου με τίτλο «Οι τελευταίες εθνικές εκλογές»[1], που δημοσιεύθηκε στον Κοινό Παρονομαστή στις 4/9/2015 ανέλυσα τις επιπτώσεις που θα έχει η απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλογενείς στην πολιτική εκπροσώπηση των εθνικιστών. Μεταξύ άλλων υποστήριξα τα εξής:
«Υπό αυτές τις συνθήκες οι δυνατότητες αντίδρασης των εθνικιστών θα είναι δύο: είτε η συνέχιση του πολιτικού αγώνα με συμμετοχή σε δημοκρατικές διαδικασίες, γνωρίζοντας, όμως, εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχει πιθανότητα κατάληψης της εξουσίας ή, έστω, άσκησης επιρροής στους κυβερνώντες, είτε η συνέχιση του πολιτικού αγώνα χωρίς τη μάταιη συμμετοχή σε δημοκρατικές διαδικασίες. Η δεύτερη περίπτωση μπορεί να περιλαμβάνει τόσο την νόμιμη όσο και την παράνομη - κατά τα δημοκρατικά ήθη - πολιτική δραστηριότητα.Οι Έλληνες εθνικιστές μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν τον πολιτικό και ιδεολογικό αγώνα για την διαφώτιση των Ελλήνων και την κυριαρχία σε όλους τους τομείς (τέχνη, πολιτισμός, εκπαίδευση κλπ), ασχέτως της συμμετοχής τους ή όχι στις εκλογές, και να εφεύρουν νέους τρόπους άσκησης επιρροής στην ελληνική κοινωνία. Στην περίπτωση όμως που η νόμιμη πολιτική και ιδεολογική δράση δεν επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ριζοσπαστικοποίηση ατόμων και ομάδων του εθνικιστικού χώρου. Εφόσον σε κάποιους εθνικιστές δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι ουδεμία επιρροή μπορούν να ασκήσουν δραστηριοποιούμενοι εντός δημοκρατικού πλαισίου, κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα υπάρξουν δυναμικές δράσεις εκ μέρους τους…».
                Δεν πέρασαν δύο μήνες και οι προβλέψεις μου επαληθεύτηκαν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, πέντε άτομα - ένας κάτοικος Καλαμάτας ηλικίας 52 ετών και τέσσερεις κάτοικοι Δράμας ηλικίας από 25 έως 34 ετών - συνελήφθησαν από την αστυνομία και κατηγορούνται για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα, τα πέντε άτομα θεωρούνται ύποπτα για δύο εκρήξεις που συνέβησαν στην Καλαμάτα και στον Μυστρά την Παρασκευή 23/10/2015 ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 52χρονού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, 3 κιλά αμμωνία, 4 κυνηγετικά όπλα, 2.500 φυσίγγια, βαλλίστρες, τόξα, βέλη, σπαθιά και 89 βεγγαλικά.

                Σύμφωνα, επίσης, με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, οι ανακρινόμενοι δήλωσαν ότι είναι μέλη ομάδας με το όνομα «Έψιλον-Τάγμα Ελλήνων Μαχητών», ότι θέλησαν να αναλάβουν δράση κατά του πολιτικού συστήματος[2], ότι πιστεύουν στον Δία και είναι ενάντια στον Χριστιανισμό και ότι θεωρούν την Χρυσή Αυγή «κατευθυνόμενη» [3]. Είναι αξιοσημείωτο ότι σε κανένα δημοσίευμα δεν ξεκαθαρίζεται το πώς αυτοπροσδιορίζονται οι κατηγορούμενοι. Παρ’ όλα αυτά, τα ΜΜΕ αποδίδουν σ’ αυτούς τους χαρακτηρισμούς του «εθνικιστή», του «ακροδεξιού», του «φανατικού δωδεκαθεϊστή» κ.α.  

                Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό, για τα κίνητρα των δραστών και για τον τρόπο δράσης τους. Δεν γνωρίζω πως αυτοπροσδιορίζονται οι ίδιοι και ποιές είναι οι πολιτικές απόψεις και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, ούτε αν η ονομασία «Έψιλον-Τάγμα Ελλήνων Μαχητών» θα πρέπει να συνδέεται απαραιτήτως με τον εθνικισμό. Το σίγουρο είναι ότι τα ΜΜΕ θα συνεχίσουν να μιλούν για «εθνικιστές» ή «ακροδεξιούς» τρομοκράτες, χωρίς να περιμένουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου, που θα κρίνει τις περιστάσεις υπό τις οποίες έγιναν οι εκρήξεις, συμπεριλαμβανομένης της ιδεολογικής ταυτότητας και της υποδομής της ομάδας και της πνευματικής και διανοητικής ωριμότητας κάθε μέλους της.
Δεν υπονοώ ότι οι κατηγορούμενοι είναι μειωμένης αντίληψης ή ακαταλόγιστοι καθώς δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στα δημοσιεύματα. Πιθανόν να πρόκειται για πραγματικούς ιδεολόγους οι οποίοι προέβησαν σε δυναμικές ενέργειες έχοντας πλήρη συνείδηση των πράξεών τους, αφού προηγουμένως είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί για τους λόγους που περιέγραψα στο προαναφερθέν άρθρο μου. Ο χρόνος θα αποκαλύψει την αλήθεια. Δεν πρέπει, όμως, να αποκλείουμε την περίπτωση να πρόκειται για διαταραγμένες προσωπικότητες ή και για προβοκάτσια με στόχο την περιθωριοποίηση του εθνικισμού στην χώρα μας.

Θεωρώ ότι πριν ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα της υπόθεσης δεν πρέπει να πάρει θέση επ’ αυτής κανένας εθνικιστικός φορέας. Όμως, το  περιστατικό αυτό θα πρέπει να γίνει αφορμή για να ανοίξει διάλογος μεταξύ των εθνικιστών για το μέλλον του εθνικισμού στην χώρα μας. Μήπως λείπει από την πολιτική ζωή της Ελλάδας ένας σοβαρός εθνικιστικός πολιτικός φορέας, που θα συγκεντρώσει τους Έλληνες εθνικιστές και θα κατευθύνει την ενεργητικότητά τους προς συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους; Μήπως η ριζοσπαστικοποίηση Ελλήνων εθνικιστών ή άλλων ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικιστές οφείλεται στην έλλειψη καθοδήγησης από έμπειρους στον πολιτικό αγώνα συναγωνιστές; Μήπως ήρθε η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας όλοι οι παλαιοί συναγωνιστές και να συστήσουμε τον εθνικιστικό πολιτικό φορέα που λείπει για να αποφευχθεί η δημιουργία διαφόρων περιθωριακών ομάδων που θα αυτοπροσδιορίζονται ή θα αποκαλούνται από τα ΜΜΕ ως «εθνικιστικές» αλλά μόνο κακό μπορεί να κάνουν στην διάδοση των ιδεών μας;

7 σχόλια:

 1. "Μήπως ήρθε η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας όλοι οι παλαιοί συναγωνιστές και να συστήσουμε τον εθνικιστικό πολιτικό φορέα που λείπει για να αποφευχθεί η δημιουργία διαφόρων περιθωριακών ομάδων που θα αυτοπροσδιορίζονται ή θα αποκαλούνται από τα ΜΜΕ ως «εθνικιστικές» αλλά μόνο κακό μπορεί να κάνουν στην διάδοση των ιδεών μας;" το οποίον, εν "μεταφράσει" σημαίνει: "Ας φτιάξουμε ακόμη ένα μαγαζάκι!"

  Δυστυχώς, όμως, όσα «μαγαζάκια» επιπλέον των ήδη, αμέτρητων, υπαρχόντων κι εάν φτιαχτούν, η παθογένεια του εγχώριου εθνικισμού θα παραμένει ως έχει, με τις απονεννοημένες του συμπεριφορές διαρκώς επαναλαμβανόμενες.

  Εάν, ουδείς εξ υμών των «ταμπελών» ευαγγελιζομένων, εξακολουθεί να μην εννοεί το πρόταγμα της Παιδείας ως απαρέγκλιτης προϋποθέσεως πολιτικού υποβάθρου, θα εξακολουθείτε να φτιάχνετε «μαγαζάκια» αλλά μηδέποτε Πολιτική.

  Θα ανέμενα, φίλτατε, να σε ακούσω να ιδρύεις πολιτιστικό φορέα προς κατάρτιση σκεπτομένων Πολιτών πριν ή απαιτήσεις την ίδρυση ακόμη ενός παραταξιακού «μαγαζιού», όποιον κι αν αυτό εκπροσωπεί. Θα ανέμενα, φίλτατε, να σε ακούσω να ιδρύεις μια πνευματική «πολεμίστρα» για την ανάδειξη πνευματικών μαχητών, αλλά δυστυχώς, διαπιστώνω ότι το όραμα απουσιάζει από εκείνους που θα έπρεπε να το διέθεταν ΠΡΙΝ τολμήσουν να προτείνουν, όμως, οι προτείνοντες, ως φαίνεται, είναι οι πρώτοι που χρειάζονται …προτάσεις! Κι αυτό οροθετεί την απαρχή του προβλήματος!

  ΣΚΑΣΤΕ! και σκεφτείτε, μη παίζοντες εν ου παικτοίς!

  Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
  Τ. 6977764737

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. επειδή το σχόλιο έχει απαντηθεί αναρτούμε όλο τον διάλογο που έγινε από μέλος της συντακτικής μας ομάδος με τον Αριστοτέλη Καλέντζη

   Υπερείδης Γλαύκιππος
   Έχεις χάσει "επεισόδια" Αριστοτέλη.. Έχει προηγηθεί η δική μας ανακοίνωση μέσω Δελτίου Τύπου που μεταξύ των άλλων γράφει: αποφασίστηκε η ίδρυση ενός Κέντρου μελέτης των εθνικών ιδεών(http://koinosparanomastis.blogspot.gr/.../blog-post_19.html) Υ.Γ.1.Τώρα να ξέρεις πως αν αποφασίσουμε εμείς να κάνουμε κάτι μόνο μαγαζάκι δεν θάναι Υ.Γ.2 Από κριτικούς πήξαμε, από αγωνιστές πάσχουμε...

   Αριστοτέλης Καλέντζης
   Πολύ καλή η ίδρυση ενός κέντρου Μελετών α λ λ ά το επέκεινα μετρά! Πες μου σε παρακαλώ αυτή τη στιγμή πως εξελίσσεται η πρωτοβουλία, ποια η στελέχωση, που έφτασε αυτή τη στιγμή η προσπάθεια? Ξέρεις πόσα "Κέντρα Μελετών" έχουν ιδρυθεί μέχρι σήμερα από εθνικιστικούς φορείς, πόσα "Κινήματα", πόσες "Οργανώσεις" παραμένοντας στο επίπεδο του ατελέσφορου διότι κάποιοι νομίζουν ως αυτοσκοπό την "ίδρυση"? ΠΑΡΑΚΑΤΩ..., αν θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί!

   Υπερείδης Γλαύκιππος
   Δεν σου κρύβω τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας που αντιμετωπίζουμε για αυτό το εγχείρημα. Εν μέσω προσπαθειών που κάνουμε για την επιβίωση μας να προσπαθούμε να κάνουμε συναντήσεις διερευνητικές οι οποίες απέφεραν αποτέλεσμα τώρα. Πιστεύω στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους να έχουμε υλοποιήσει τον σχεδιασμό. Ξέρω πολύ καλά τι έχει ιδρυθεί αλλά πια διαθέτουμε και την εμπειρία να παραμείνουμε και να είμαστε αποτελεσματικοί. Θα ενημερώσουμε για τις εξελίξεις

   Αριστοτέλης Καλέντζης
   Eγώ εύχομαι κάθε επιτυχία, όμως, αν κάθε προσπάθεια δε βασίζεται σε βαθύ θεμέλιο στελεχών και μέσων είναι εκ των προτέρων θνησιγενής, εάν από την πρώτη στιγμή δεν αποδίδει σημαίνει ότι δεν υπάρχει βαθύ θεμέλιο, οπότε οι διορθωτικές ενέργειες είναι απαραίτητες και άμεσης προτεραιότητας...

   Σε κάθε περίπτωση και για να είμαι απολύτως ειλικρινής,, διαβάζοντας προσεκτικά την ανάρτηση στην οποία με παραπέμπεις διακρίνω μία προχειρόλογη ή ίσως και σκοπούμενη αοριστολογία και ομιχλώδη ασάφεια :

   1. Η εξαγγελτική διατύπωση «ίδρυση ενός Κέντρου μελέτης των εθνικών ιδεών και η διερεύνηση της νομικής μορφής που αυτό θα λάβει» σημαίνει ότι παραμένει ΜΗ υλοποιήσιμο εφ όσον ‘«ΘΑ» λάβει’.

   2. Εφ όσον η νομική μορφή την οποία «ΘΑ λάβει» παραμένει απροσδιόριστη αφήνεται ανοικτή κάθε διάσταση πέραν της πνευματικής, όπως, π.χ., κομματική (οπότε επιστρέφουμε στο …προκείμενο)!

   3. Ο ως σκοπός εμφανιζόμενος από μία και μόνον φράση (δημιουργία θεματικών ενοτήτων με βάση κριτήρια εξειδίκευσης και γεωγραφικής κατανομής, και αφετέρου η αξιοποίηση του υπάρχοντος διαδικτυακού δυναμικού, με την ανάρτηση της σχετικής αρθρογραφίας σε ιστοσελίδες του εθνικού χώρου) θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι Ό,ΤΙ πιο ΑΣΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΜΙΧΛΩΔΕΣ έως και ακατάληπτον. Με μία τέτοια διατύπωση μόνον σοβαροί ενδιαφερόμενοι δεν θα μπορούσαν να προσεγγίσουν. Γράψτε ξεκάθαρα ΠΟΥ στοχεύετε.

   4. Έχοντας ήδη δηλώσει ότι ο υπό ίδρυση φορέας τελεί εν σχεδιασμώ και δεν έχει λάβει, καν, νομική μορφή, παραλλήλωε δε, δεν εμφανίζεται ονομαστικώς η στελέχωσή του ούτε καν η διoικούσα ομάδα, πως είναι δυνατόν να ανακοινώνετε ότι «Επίσης, δρομολογήθηκε εντός του πρώτου τριμήνου του 2016 στα πλαίσια εκδηλώσεως, η παρουσίαση και οι αναλυτικοί στόχοι του φορέα.»; Από ποιον και ως τι δρομολογήθηκε, βάσει των εντολών «ποίων» και «ποίου» προφίλ, αφού προφανώς ακόμη δεν υφίστανται

   Eξ όλου του αναρτηθέντος κειμένου προκύπτουν μόνον δύο «συναντήσεις» ατόμων μη προσδιοριζομένων και τίποτε άλλο! Ξέρεις πόσο εργάζονται οι αντίπαλοί μας ώστε να παραγάγουν ΕΡΓΟ το οποίο μονοπωλεί εδώ και δύο σχεδόν αιώνες τον Πολιτισμό της Ευρώπης; Εν ολίγοις, με πορδές δε βάφονται αυγά, ΕΡΓΑΣΙΑ και μόνον ΕΡΓΑΣΙΑ και όχι «συναντήσεις» φέρνουν το αποτέλεσμα!

   Υπερείδης Γλαύκιππος
   Πολύ σωστά προσεγγίζεις το θέμα. Θα αναπαράγω δυο σου εκφράσεις όπως: βασίζεται σε βαθύ θεμέλιο στελεχών και σκοπούμενη αοριστολογία και δεν νομίζω πως πρέπει να γραφτούν περισσότερα. Τα περισσότερα (όλα) θα ανακοινωθούν επίσημα. Τέλος οι συναντήσεις μας συνδυάζονται με εργασία. Αλλιώς δεν θα είχαν νόημα.

   Διαγραφή
 2. Εθνικιστές και Πατριώτες ούτε μία στο δισεκατομύριο δεν είναι οι συλληφθέντες.
  Ελάτε βρε παιδιά όλοι έχουμε καταλάβει ότι κάτι βρωμάει πολύ εδώ.
  Αρκεί να μπει ο οποιοσδήποτε από εμάς στο ιστολόγιο της...οργάνωσης αυτής και να αφιερώσει λίγη ώρα διαβάζοντας το.
  Όση ώρα κρίνει ο καθένας μας και όσο θέλει.
  Εγώ διάβαζα 1-μία-αλήθεια στα άρθρα τους και 100-εκατό-ψέμματα, αρλούμπες, ασυναρτησίες και αναπόδειχτα γεγονότα.

  Καλά για το να "...συστήσουμε τον εθνικιστικό πολιτικό φορέα..." έχει καταντήσει ανέκδοτο έτσι;
  4-τέσσερα-χρόνια το διαβάζω συνέχεια εδώ μέσα αλλά και από άλλα ανένταχτα εθνικιστικά ιστολόγια.
  ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.
  Ο ένας δεν μας κάνει, τον αλλο δεν τον ελέγχουμε, εκείνος είναι πολύ άγριος κλπ.
  Ο λαός μας έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει "Όποιος δεν ΘΕΛΕΙ να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει".

  Να φανταστώ ότι και γι αυτό φταίει η Χρυσή Αυγή;
  Kαθόλου απίθανο να ειπωθεί και αυτό.(και δεν ειρωνεύομαι)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το να πανε καποιοι να ριξουν μολοτωφ στο αγαλμα του παλαιολογου αυτο σαν ενεργεια τα λεει ΟΛΛΑ ! Τετοιες ενεργειες ειναι ' η χαρα του συστηματος ' Τις εχουμε ζησει και στο παρελθον τετοιες 'ηρωικες ' ενεργειες απο τις οποιες καποιοι φτιαξανε ΄'προφιλ ηρωα 'στον εθνικιστικο χωρο και φλυαρουν κατα καιρους ανουσιες 'καθαροαιμες ', δηθεν, ιδεολογικες φανφαρες κοροιδευουν και αποπροσανατολιζουν καποιους αφελεις ,αν δουμε ομως τι ακριβως εχουν προσφερει στον καθημερινο αγωνα των εθνικιστων η διαπιστωση θα ειναι οχι μονο ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ αλλα λειτουργουν και ως προβοκατορες και εξυπηρετητες του συστηματος.Κατα τα υπολοιπα συμφωνω μα τις εκτιμησεις και διαπιστωσεις σου συναγωνιστη Μπισδα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συν. asepites θαρω οτι μαλλον προς τον Καλεντζη απευθυνεσαι ο οποιος προεκλογικα περασε γενεες δεκατεσερες τη Χ.Α ? Μηπως ξερεις γιατι ? Ας βρουνε μεταξυ τους ποιος φταιει που χρονια τωρα κακοποιουν τις ιδεες του ελληνικου εθνικισμου..εχει πολυ βαθος η υποθεση την οποια εμεις οι παλιοσειρες την ξερουμε καλα και δεν παταμε 'μπανανοφλουδες'

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όχι Σπύρο.
  Όπως θα ξέρεις καλύτερα από μένα το ιστολόγιο σας έχει προέγκριση σχολίων.
  Όταν εγώ πάτησα το κουμπί "Δημοσίευση" δεν υπήρχε κανένα σχόλιο δημοσιευμένο.Εγώ δηλαδή σχολίασα το άρθρο-γιατί δεν ήταν δυνατόν να σχολιάσω οτιδήποτε άλλο-.
  Τα σχόλια ολωνών μας δημοσιεύτηκαν(εμφανίστηκαν) με την χρονική σειρά που καταχωρήθηκαν και αυτό σου δίνει την εντύπωση αυτή.
  Τόσο απλά -:o)

  O οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να κράζει και να επικρίνει την Χρυσή Αυγή αν θεωρεί ότι κάποια λάθη της το απαιτούν αυτό.
  Και ο κόσμος είναι αυτός που θα κρίνει και θα πειστεί ή όχι για την ορθότητα των κατηγοριών τους.

  Το να κράζεις είναι πανεύκολο και ακούραστο.
  Το να δείχνεις με τις δικές σου πράξεις ποιό πρέπει να είναι το σωστό κόμμα ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ, ποιό είναι το σωστό κίνημα ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ, το να οργανώσεις/νοικιάσεις τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΑ είναι το δύσκολο.

  Έτσι Σπύρο να μην παρεξηγηθείς ούτε εσύ αλλά ούτε και κανένας άλλος όταν θα συνειδητοποιήσετε ότι οι 9 στους 10 ανένταχτους Ελληνόψυχους, Εθνικιστές, Εθνικοκοινωνιστές θα αρχίσουν να πιστεύουν(εγώ όχι δεν έχω αποδείξεις και μακριά από μένα) ότι όσοι από τον "χώρο" το μόνο που κάνουν είναι να κράζουν την Χρυσή Αυγή...το κάνουν επειδή τους έχουν δωθεί ή τους έχουν υποσχεθεί διαφόρων ειδών "ανταλλάγματα".

  Πραγματικά...κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι οι σημερινοί νέοι/νέες των 20,30 και... 40χρονών θα πω...έχουν σχέσεις ΚΑΙ με συνδέσμους ποδοσφαιρικών ομάδων αλλά ΚΑΙ με πολιτιστικούς/φυλετικούς συλλόγους(π.χ. Μικρασιατών, Ηπειρωτών, Κρητών κλπ)
  Και ότι ξέρουν(εμείς οι νέοι/νέες) ότι είναι παιχνιδάκι πλέον να φτιάξεις ένα κόμμα/κίνημα, να βρεις να νοικιάσεις γραφεία(σε ξεφτίλα τιμές λόγω κρίσης) ;

  Oι νέοι/νέες σας ρωτάνε "ωραία η Χρυσή Αυγή ας πούμε ότι είναι όπως τα λέτε"..."εσείς γιατί δεν κάνετε τίποτε καινούργιο και μας προτείνετε το τίποτε;"

  To μόνο που δεν είπαν στους νέους/νέες ήταν να μην πηγαίνουν ούτε και γυμναστήριο, ούτε και να ασχολούνται με το άθλημα π.χ. του κυνηγιού. Ε εντάξει τότε θα "καρφώνονταν" παντελώς.

  Είναι σα να κράζει συνέχεια κάποιος την "χ" μάρκα αμαξιού που έχω και όταν του λέω, ωραία, και τι αμάξι μου προτείνεις...αυτός απλά συνεχίζει να κράζει την "χ" μάρκα αμαξιού που έχω.Θλιβερές καταστάσεις αλλά ενίοτε προκαλούν και λίγο γέλιο...που το χρειαζόμαστε μέρες που είναι από όπου και να είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγω ειπα δυο λογια συγκεκριμενα για καποια χρονια πισω και για ανοητες ενεργειες ορισμενων που αφ'ενος ζημιωσαν τον εαυτο τους και αφ'εταιρου την ιδεολογια του ελληνικου εθνικισμου και αντι να βαλουν μυαλο το παιζουν ηρωες και επικριτες των παντων σε σημειο να σε αναγκαζουν να κανεις..δευτερες σκεψεις.τΤα υπολοιπα δεν μας αφορουν και δεν μας αγκιζουν αφου ημασταν παντα ταγμενοι και ενεργοι στο εθνικιστικο κινημα και πρεπει να το γνωριζεις αυτο,το που ομως και πως θα αγωνισθουμε το επιλεγουμε εμεις,εθνικιστης ανεντακτος δεν νοειται..

   Διαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π