Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Συνέντευξη του συν. Γιάννη Σχοινά στην εφημερίδα "Στόχος"


Η συνέντευξη του συναγωνιστή και συνεργάτη του Κοινού Παρονομαστή, Γιάννη Σχοινά που ακολουθεί, είναι από την εφημερίδα Στόχος. Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Σχοινάς κατεβαίνει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Ελληνική Αυγή για την Αθήνα με τον Ηλία Κασιδιάρη ως υποψήφιο Δήμαρχο.  

Γιατί απεφάσισες να συμπλεύσεις πολιτικά με την Χρυσή Αυγή, ενώ είναι γνωστό στους εθνικιστικούς κύκλους ότι υπήρχαν κάποιες διαφορές;

Είμαι Έλληνας εθνικιστής και είναι Έλληνες εθνικιστές και μάλιστα διωκόμενοι αδίκως και παρανόμως. Έχω υποστεί προσωπικώς τον απηνή διωγμό υπό την ανοχή του συστήματος, αν όχι υπό την καθοδήγησή του, όχι επειδή διέπραξα κάποιου είδους παρανομία, αλλά λόγω της ιδεολογίας μου. Μου στέρησαν το πτυχίο μου, μου έκαψαν 23 φορές το βιβλιοπωλείο, απειλήθηκε η ζωή μου, η ζωή του γιού μου και της γυναίκας μου.
Είμαι ομοιοπαθής. Ως εκ τούτου δεν έχω δικαίωμα σε τέτοιου είδους προκλήσεις να προβάλω τις όποιες διαφορές, αλλά τα κοινά σημεία, τα οποία σαφώς υπερτερούν. Δεν είμαι από εκείνους, που ένα δένδρο θα με εμποδίσει να βλέπω το δάσος.

Γιατί επέλεξες τον Δήμο Αθηναίων υπό τον Ηλία Κασιδιάρη;

Επειδή το αποτέλεσμα της ελληνικής πρωτεύουσας είναι εκείνο που θα βαρύνει διεθνώς και θεωρώ ότι θα δυνηθώ να συμβάλω σ’ ένα καλλίτερο αποτέλεσμα, αφού επί 40 έτη ζω και κινούμε επαγγελματικά στην περιοχή των Εξαρχείων.
Επειδή κοντεύω να συμπληρώσω μισό αιώνα ενεργού παρουσίας στο εθνικιστικό χαράκωμα και θυμάμαι πάντα το απόσπασμα του Νίκου Καζαντζάκη από την «Ασκητική» του:
«Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας την θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους πρόγονους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιό την μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει».
Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει την ίδια ηλικία με τον γιό μου. Τον βλέπω σαν γιό μου. Θέλω να με ξεπεράσει. Να μας ξεπεράσει όλους η νέα γενιά. Ταυτόχρονα με την εντολή, όμως, ας τους συμπαρασταθούμε και με την ενεργό συμμετοχή μας στον αγώνα.

Έχεις κάποια σχέση με την μασονία;

Η μοναδική σχέση που έχω είναι ότι γνωρίζω κάποιους που ανήκουν στη Στοά. Κάποιοι μάλιστα υπήρξαν ή είναι φίλοι μου. Δική τους η επιλογή. Προσωπικώς δεν επέλεξα να αποκτήσω καμμία περαιτέρω σχέση και σαφώς δεν πρόκειται να επιχειρήσω κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Είναι γνωστό ότι κάποιοι προερχόμενοι από τον εθνικιστικό χώρο προσχώρησαν ή ανήκουν στη Στοά. Εσένα δεν σου έγινε ποτέ κάποια πρόταση;

Μου έγινε και όχι μία φορά. Απαντώ απλούστατα ότι ως εθνικιστής δεν έχω δικαίωμα να ανήκω σε οποιαδήποτε οργάνωση έχει διεθνείς εν γένει διασυνδέσεις. Είτε οι διασυνδέσεις αυτές είναι οργανικές, είτε όχι. Θεωρώ ότι υπάρχει το ασυμβίβαστο.

Τι προσδοκείς για το μέλλον του εθνικιστικού κινήματος στην Ελλάδα;

Προσδοκώ πολύ απλά να απελευθερωθεί η Πατρίδα μας. Να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο που συνδέει την ελληνική πολιτική ηγεσία με τους πάσης φύσεως εξουσιαστές. Να πάψει η πολιτική ηγεσία να είναι ετερόφωτη. Να γίνει αυτόφωτη. Να ανατρέψουμε το «κόμμα των πολιτικών κομμάτων», που μας οδήγησε στην χρεωκοπία και στην παρακμή.
Έτσι μόνον θα δυνηθούμε να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά ανεξάρτητο κράτος, τέτοιο ώστε να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για να οδηγηθεί το Έθνος των Ελλήνων στην κοσμοθεωρητική του προοπτική, όπως την καθόρισε  ο Περικλής Γιαννόπουλος:
«ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ του Έλληνος εις τον Κόσμον αυτόν, ήτο και είναι εις κάθε εποχήν, ΣΗΜΕΡΑ και ΑΥΡΙΟΝ: Ο ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ».


Ετοιμάζεις κάποιο καινούργιο βιβλίο που θα ήθελες να μας ανακοινώσεις;


Αλλοίμονο αν δεν ετοίμαζα. Δεν θα μας αποπροσανατολίσει η εκλογική διαδικασία από την αποστολή μας. Με γενικό τίτλο «Τιμή μας η πίστις στο Έθνος» να περιμένετε, και μάλιστα προ των εκλογών, το σύνολο της ιδεολογίας του ΕΝΕΚ που συμπεριλαμβάνει όλες τις αγωνιστικές εκφράσεις από το 1974 έως το 1991.


Φωτογραφίες από την δράση του Γιάννη Σχοινά με το ΕΝΙΑΙΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ-ΕΝΕΚ και πιο συγκεκριμένα από το Κλήμα Δωρίδος, και του Μακρυγιάννη. Το βιογραφικό του συναγωνιστή Σχοινά είναι ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π