Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Η έννοια του πατριωτισμού δεν είναι μια στατική έννοια.

 Κώστας Βαϊούλης

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης 
«Λαρισαίων Κοινόν»- Δημοτικός σύμβουλος»

Η έννοια του πατριωτισμού δεν είναι μια στατική έννοια.

Έχει δυναμικό περιεχόμενο και προσαρμόζεται στις ιστορικές συνθήκες που ορίζουν κάθε φορά τι είναι και πως εκδηλώνεται η αγάπη για την πατρίδα. Έτσι, πλάι στον παραδοσιακό πατριωτισμό, οι αξίες του οποίου παραμένουν αναλλοίωτες, γεννιέται και αναπτύσσεται και ο νέος πατριωτισμός που εκφράζει το πνεύμα της εποχής.

Με άλλα λόγια, ο νέος πατριωτισμός δεν αναιρεί και ούτε αντιστρατεύεται τον παραδοσιακό πατριωτισμό.

Τον ανασυνθέτει, τον εμπλουτίζει, τον κοινωνικοποιεί.

Και πάνω από όλα, δεν είναι στείρα Άρνηση.

Είναι Θέση.

Δεν καταφεύγει στην τακτική του στρουθοκαμηλισμού, αλλά αντιμετωπίζει κατάματα τα πολιτικά αιτήματα της εποχής και προτείνει αλλά και εφαρμόζει λύσεις. Δεν φοβάται για την δύναμη των ιδεών του ούτε κατατρύχεται από πολιτική αγοραφοβία.

Στο δίλημμα κυβερνητισμός ή ριζοσπαστισμός απαντά: πλειοψηφία στην κοινωνία και ανάληψη ευθυνών.

 

Το trafficking είναι η εμπορία γυναικών με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση

 


Γράφει: ο Γεωργακόπουλος Παναγιώτης.

Η ΕΛΛΑΔΑ έγινε χώρα προορισμού χιλιάδων παράνομων μεταναστών ο αριθμός αυτός υπολογίζεται σήμερα από 1 έως 3 εκατομμύρια άτομα.

Δυστυχώς οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες με πλαστά δικαιολογητικά ως οικονομικοί μετανάστες αλλά και παραβατικοί  που ζητούν πρόσφορο έδαφος και καλύτερο τρόπο ζωής.

Η πρόσβαση δια μέσου της ΕΛΛΑΔΑΣ σε άλλες  χώρες της ΕΕ έγινε θεσμός με την ανοχή και συνδρομή  των κυβερνήσεων αλλά και των ΜΚΟ, αυτό έχει ως

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Το ελληνικό DNA, μέσες άκρες, παραμένει ίδιο εδώ και πέντε χιλιετίες!

 

Το ελληνικό DNA, μέσες άκρες, παραμένει ίδιο εδώ και πέντε χιλιετίες! Αυτό δεν το λένε οι κακοί… εθνικισταί, οι τουρκοφάγοι, αλλά κάτι ακόμα πιο απειλητικό και ολέθριο για την κυρίαρχη εθνομηδενιστική παράταξη: η επιστήμη.

Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσίευσε χθες ένα ρεπορτάζ όπου αναφέρονταν τα ακόλουθα: «Ο Μινωικός πολιτισμός στην Κρήτη, ο Ελλαδικός πολιτισμός στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο Κυκλαδικός πολιτισμός στα νησιά του Αιγαίου, παρά τις διαφορές τους στα ταφικά έθιμα, στην αρχιτεκτονική και στην τέχνη, είχαν γενετικές ομοιότητες στη διάρκεια της πρώιμης Εποχής του Χαλκού πριν περίπου 5.000 χρόνια. Αυτή είναι η διαπίστωση μιας νέας διεθνούς επιστημονικής μελέτης ανάλυσης αρχαίου DNA της περιοχής από Ελληνες και ξένους ερευνητές.