Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Η Σατανικότητα του συστήματος : Ο διαμελισμός των Κρατών και η διάλυση των Εθνών


Επειδή στον Κοινό Παρονομαστή δεν μας αρέσει να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι βάζουμε και αυτό το άρθρο του Μακεδών από την εφημερίδα Βόρεια που μιλάει ευθέως για την σατανικότητα του συστήματος όχι απλά να διαιρέσει αλλά να κόψει σε κομμάτια τα κράτη, να διαλύσει αν είναι δυνατόν τα έθνη για να μπορεί να είναι του χεριού του .Καθώς το σύστημα έχει υπομονή να έχουμε υπ όψιν μας ότι στα σχέδια τους είναι και η Κρήτη .Διαβάστε το άρθρο :

Οξύνεται η τάση για αποσχίσεις. Η Ισπανία κινδυνεύει άμεσα από τα αυτονομιστικά κινήματα, καθώς στους Βάσκους προστέθηκε και η Καταλονία, ενώ αναμένουν τη σειρά τους Αραγονία και Γαλικία

Πιστεύω ότι θα θεωρήθηκα υπερβολικός, όταν πριν από δυο χρόνια, σ’ αυτήν εδώ τη στήλη, είχα υποστηρίξει πως τα πράγματα δείχνουν ότι το Σύστημα εργάζεται για την κατάτμηση των κρατών, ώστε να καταστούν πολλά αδύναμα, ευκολοεξουσίαστα προτεκτοράτα.
Πέρα από τη Σκοτία που θα διεξάγει δημοψήφισμα για απεξάρτηση από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γροιλανδία που ζητά να απομακρυνθεί από το Βασίλειο της Δανίας, το Βέλγιο που Φλαμανδοί και Βαλόνοι ζητούν τον τεμαχισμό του σε δύο κράτη, τη Λίγκα του Βορά της Ιταλίας που ζητά το ίδιο, την Κορσική που από χρόνια ζητά την ανεξαρτητοποίησή της από τη Γαλλία, και πέρα από πληθώρα αυτονομιστικών κινημάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, φαίνεται ότι η Ισπανία κινδυνεύει πιο άμεσα.

Το πρόβλημα των Βάσκων είναι γνωστό, αλλά τώρα προστέθηκε δυναμικά και η Καταλονία (η Αραγονία και η Γαλικία, αναμένουν τη σειρά τους). Τι δήλωσε εχθές ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης Αρτούρ Μας, μια ημέρα πριν από τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών στην περιφέρεια αυτή; Ότι «Η Kαταλονία, αν γινόταν ανεξάρτητο κράτος, θα ήταν το "έβδομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης" όσον αφορά τον πλούτο κατά κεφαλήν».

Προσέξτε το επιχείρημα: Η Καταλονία δίνει περισσότερα στην κεντρική κυβέρνηση από όσα παίρνει. Για ποιο λόγο επομένως να τα δίνει; Μήπως θυμάστε, ποια ήταν τα επιχειρήματα κάποιων Κρητικών αγροτών στα επεισόδια του 2009 στον Πειραιά, με την παρότρυνση του κ. Γ. Παπανδρέου; Ότι η Κρήτη δίνει περισσότερα στην κυβέρνηση των Αθηνών από όσα παίρνει. Το ίδιο ακριβώς επιχείρημα.
Αυτοί που σηκώνουν τη σημαία της αυτόνομης Κρήτης είναι ελάχιστοι, και η συντριπτική πλειονότητα των Κρητών τους αποστρέφεται. Όμως, πέρασαν το μήνυμά τους, ότι η Κρήτη αδικείται, όπως συνέβη και με την Καταλονία. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι «τα μεγάλα ποτάμια από μικρές πηγές πηγάζουν». Και είναι αλήθεια ότι αδικείται. Αλλά σε μια συμπαγή κοινωνία, όπως και σε μια οικογένεια, επιβάλλεται η φροντίδα για όλους.

Αυτό είναι το πρόβλημα που με σατανικότητα δημιούργησε το Σύστημα. Να σπάσει τους συνδετικούς ιστούς που ενώνουν τα μέλη ενός λαού. Να αποβληθεί το ομόδοξο, ομόγλωσσο, ομόαιμο ως παλιομοδίτικο. Αυτό όμως στέριωνε την αλληλεγγύη στους λαούς. Τώρα, ο καθένας για τον εαυτό του.

Όσοι πιστεύουν, ότι δεν θα συμβούν σε μας παρόμοιες τάσεις εθελοτυφλούν. Και είμαι απόλυτος σ’ αυτό, διότι παρακολουθώ την πορεία των γεγονότων από την πρώτη μέρα που άρχισαν να φαίνονται δημόσια. Γι’ αυτό και έχω ταχθεί κατά της αφαίρεσης εξουσίας από την κεντρική κυβέρνηση (δεν ήταν βλάκας ο Ελευθέριος Βενιζέλος, που ενίσχυσε την κυβέρνηση με το Σύνταγμα του 1911).
Έχετε και τα κατωτέρω κατά νου: Οι κάτοικοι της Βενετίας πραγματοποιούν συγκεντρώσεις με σκοπό την απόσχιση από την Ιταλία. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Daily Telegraph, πρωτεργάτης είναι η κίνηση "Indipendenza Veneta". Κατά τα στοιχεία δε των δημοσκοπήσεων του Σεπτεμβρίου, το 80% των κατοίκων της παλαιάς πόλης τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της.

Αλλά και στην άλλοτε πλανητάρχισσα κτύπησε η «ασθένεια». Ο Λευκός Οίκος θα αναγκαστεί να εξετάσει τα online-αιτήματα για την έξοδο των πολιτειών Τέξας και Λουιζιάνα από τις ΗΠΑ. Προστέθηκαν και άλλες πέντε Πολιτείες, όπου η κάθε μια συνέλεξε σε ελάχιστο διάστημα πάνω από 60 χιλιάδες υπογραφές).
Το σπέρμα των αποσκιρτήσεων το έβαλαν. Κράτη που δεν λαμβάνουν αυτά τα μηνύματα, είναι καταδικασμένα. Το Σύστημα έχει υπομονή. Σε 20-30 χρόνια, ίσως και λιγότερα, η υφήλιος θα είναι αγνώριστη. Η σοφή συμβουλή των παππούδων μας είναι το προλαμβάνειν και όχι το καταστέλλειν. Και ας είναι λίγοι όσοι εκδηλώνονται. Λίγοι και αδύναμοι ήσαν και οι Σκοπιανοί.

2 σχόλια:

  1. Πολύ λάθος το άρθρο και τελείως άστοχος ο παραλληλισμός με την Κρήτη !! Οι Καταλανοί δεν νιώθουν Καταλανοί και όχι Ισπανοί λόγο του ότι βγάζουν περισσότερα και περνούν λιγότερα!! Δεν πέρνουν 100,000 καταλανικές σημαίες όποτε παίζουν με την ρεάλ λόγο του ότι αδικούνται οικονομικά! Νιώθουν ότι εθνικά είναι κάτι άλλο απο Ισπανοί... έτσι νιώθαν πάντα , καμία σχέση με την Κρήτη και κανένας συσχετισμός !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και ο τίτλος του άρθρου ήταν το δίγραμμο ξεκίνημα Οξύνεται η τάση για αποσχίσεις...κλπ εγώ επέλεξα να βάλω αυτό με την σατανικότητα του συστήματος και τον διαμελισμό κρατών και διάλυση εθνών. Αυτό το έκανα γιατί πιστεύω ότι "τρέχουν" αυτό το ύπουλο σχέδιο. Όσον αφορά την Καταλονία ναι κυριαρχεί ο Καταλονικός Εθνικισμός .Αλλά να προσθέσω και κάποια στοιχεία που δεν έχουν να κάνουν με λίγες χιλιάδες φιλάθλων της Μπάρτσα .

      Η Καταλονία έχει διατηρήσει την πολιτισμική της αυτονομία, καθώς και την πολιτική αυτονομία της.Είναι αυτόνομη σε ορισμένους τομείς. Έχει την αρμοδιότητα 33 τομέων της διοίκησης. Στις 3 Νοεμβρίου 2005, το καταλανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο μεταρρύθμισης του καταστατικού της αυτονομίας της Καταλονίας, που στην συνέχεια προωθήθηκε στο ισπανικό κοινοβούλιο στην Μαδρίτη. Μετά από συζητήσεις που έκαναν φανερό τον διχασμό, και μια αναθεώρηση προς τα κάτω που διαπραγματεύτηκε από τον πρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης και τον αρχηγό του πρώτου καταλανικού κόμματος, το πρόγραμμα υιοθετήθηκε από το κοινοβούλιο και προτάθηκε στους Καταλανούς μέσω δημοψηφίσματος. Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι αυτονομιστές κάλεσαν το λαό να ψηφίσει αρνητικά (γιατί το πρόγραμμα δεν αναγνώριζε την Καταλονία ως έθνος, δεν της άφηνε την ολοκληρωτική διαχείριση των φόρων, των λιμανιών και των αεροδρομίων), σχεδόν το 75 % των ψηφοφόρων το δέχτηκε στις 18 Ιουνίου 2006. Το νέο καταστατικό ακυρώθηκε σε μεγάλο βαθμό από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας στις 10 Ιουλίου 2010.
      Πιστεύω να γίνομαι κατανοητός . Ότι παρ όλο που η Καταλονία έχει εν μέρη αυτονομία και που δεν αντιδράσανε τόσα χρόνια, τώρα ενόψει κρίσεως και επιβαρύνσεως με φόρους των πολιτών προκύπτει απόσχιση .

      Φυσικά εμάς μας αφορά η Κρήτη και εισάγοντας τα δεδομένα δηλαδή, οικονομική κρίση, κυβέρνηση και πολιτικοί ανίκανοι, τοπικοί φιλόδοξοι πολιτικοί και μεγάλες οικογένειες, ανύπαρκτη εξωτερική πολιτική, προσφάτως χαμένη εθνική ανεξαρτησία, πλούτος της Κρήτης και δυνατότητα αυτάρκειας καθώς έχει τα πάντα! και όνειρο απόκτησης της από κάθε εχθρό εξ αιτίας της θέσεώς της και φυσικά των περιστατικών που εμφανίστηκαν ζητώντας ανεξαρτησία είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι στόχος και θα προκύψει θέμα στο μέλλον .Καλοθελητές υπάρχουν να το σπρώξουν και στην πολιτική και στα ΜΜΕ και παντού .Από πήλιοΓούσηδες είμαστε γεμάτοι .

      Επίσης από προσωπική εμπειρία ( τόχω γράψει πολλές φορές) όταν το 1982 κολλάγαμε με το ΕΝΕΚ χαρτοπανό που έγραφαν « Σλαύοι κάτω τα χέρια απ τη Μακεδονία» οι περαστικοί μας έλεγαν : είσαστε καλά? Αφού η Μακεδονία είναι Ελληνική ! ρε άντε από δω ..Μετά από καιρό δικαιωθήκαμε και σε λίγο καιρό θα δικαιωθούμε πλήρως .Μακάρι να είχαμε διαψευστεί

      Εμείς νομίζω ότι πρέπει να φυλάμε τα ρούχα μας για να έχουμε τα μισά..Και σίγουρα οι Κρητικοί δεν είναι Καταλανοί παρ όλο που κάποτε ήταν αποικία των Αρχαίων Ελλήνων

      Διαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π