Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Βορίδης ποτέ δεν υπήρξε μέλος του ΕΝ.Ε.Κ.


Σήμερα  σε ένα πολύ αξιόλογο ιστολόγιο αυτό της Φιλονόης βρήκαμε μια ανάρτηση με τον τίτλο:
Οι καταλήψεις, ο Δένδιας και το παρελθόν του στην οποία εκτός ότι επαναλαμβάνεται πως ο Δένδιας ήταν μέλος του (και όχι της) ΕΝΕΚ.
Πιο συγκεκριμένα γράφει :


Διαβάζουμε λοιπν πς Δένδιας νκε (;;;) πέρασε (;;;) συνεργάστηκε (;;;) μ τν ΕΝΕΚ.  λλά τί εναι ΕΝΕΚ; Καί γιατί τόση φασαρία μέ τήν ΕΝΕΚ;
Ατ πο γνώριζα γι τν ΕΝΕΚ ταν πς να στέλεχός της ταν Μάκης. μεγάλος Μάκης. ΝΔουλικς Μάκης. (Ξέρετε, μέσ τς συνεργασίας ΕΝΕΚ κι ΕΠΕΝ στηρίχτηκε κα δομήθηκε τ κόμμα λληνικ Μέτωπο, το ποίου πρόεδρος ταν ΝΔουλικς Μάκης….!!!) 

 Ευτυχώς, το σοβαρό αυτό ιστολόγιο επισυνάπτει στην ανάρτησή του και την δική μας ανάρτηση με τίτλο : Μέλος του ΕΝΕΚ ο Δένδιας !!  που εκεί ξεκαθαρίζουμε πως δεν είχε μαζί μας ουδεμία σχέση και ούτε υπήρξε μέλος μας. Αυτό που λέγεται όμως επίσης στην συγκεκριμένη ανάρτηση είναι πως ο Μάκης Βορίδης υπήρξε επίσης στέλεχος του ΕΝΕΚ . Εμείς ξεκαθαρίζουμε και για αυτή την περίπτωση πως ουδέποτε υπήρξε στέλεχος ο κύριος Βορίδης αλλά ούτε καν απλό μέλος του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος - ΕΝΕΚ. Και απ' ότι θυμόμαστε δεν είχε δηλώσει ποτέ Εθνικιστής .Αν υπάρχει κάπου αυτή η δήλωση του (στο παρελθόν ) τεκμηριωμένη εμείς ευχαρίστως να την δημοσιεύσουμε .  

6 σχόλια:

  1. Ο Μιχαλολιάκος που έχει δηλώσει εθνικιστής ήταν μέλος της ΕΝΕΚ; Δηλαδή μόνο όσοι ήταν στην ΕΝΕΚ πρέπει να λέγονται εθνικιστές; αλήθεια το 89 η ΕΝΕΚ τι "γραμμή" έδωσε για τις εκλογές; πόσα μέλη της ΕΝΕΚ διορίστηκαν στο δημόσιο επί ΝΔ; σκληρές ερωτήσεις για όσους είναι ακόμα "σκληροί"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1)Αυτό που γνωρίζουμε για τον Νίκο Μιχαλολιάκο είναι πως στα νεανικά χρόνια ήταν μέλος της 4ης Αυγούστου του Κ. Πλεύρη πολύ πριν την δημιουργία του ΕΝΕΚ το 1979 Όσο για τι δήλωνε ο ίδιος μπορείς να το βρεις αν ανατρέξεις στα αρχεία της 4Α η της Χ.Α.
      Στο ΕΝΕΚ ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν υπήρξε ποτέ μέλος.

      2)όλες οι αποφάσεις του ΕΝΕΚ όπως αυτή της στήριξης της ΝΔ το 1989 ήταν αποφάσεις της Διοικούσας επιτροπής του η οποία αποτελείτο από 40 στελέχη σε όλη την Ελλάδα και δεν ήταν επιλογή οποιουδήποτε αρχηγού. Αυτό άλλωστε διέκρινε το ΕΝΕΚ από άλλες κινήσεις αρχηγικού χαρακτήρα δηλαδή η συλλογικότητα του στον τρόπο λήψεως των πολιτικών αποφάσεων.

      3)Τέλος η ερώτηση είναι κακόβουλη εφ' όσον
      α) εμπεριέχει υπόνοιες για μέλη - στελέχη του ΕΝΕΚ
      β) Υπόνοιες που γράφονται από κάποιον ανώνυμο ο οποίος φαίνεται πως μεταφέρει την κακόβουλη είδηση καθώς ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ τι είναι το ΕΝΕΚ το οποίο το αποκαλεί: η ΕΝΕΚ - της ΕΝΕΚ - στην ΕΝΕΚ !! Δεν γίνεται να μιλάς για παρασκήνια και να μην μπορείς να μην ξέρεις τι είναι το ΕΝΕΚ
      Σε αυτό θα προσθέσουμε πως το ΕΝΕΚ δεν είχε βγάλει μια απόφαση που να απαγορεύει να εργασθεί κάποιος στο δημόσιο.

      4)Φυσικά δεν ήταν απαραίτητο να ήταν κάποιος στο ΕΝΕΚ για να είναι η για να λέγεται εθνικιστής.
      Όμως την εποχή που το ΕΝΕΚ δραστηριοποιήθηκε, το σύστημα δεν μπορούσε “να λεκιάσει τον Εθνικισμό”, όπως γίνεται σήμερα. Και δεν μπορούσε γιατί, χιλιάδες νέοι σε ολόκληρη την Ελλάδα, έλεγαν “Είμαι Εθνικιστής”. Γνώριζαν τι σημαίνει Εθνικισμός και μίλαγαν γι’ αυτόν. Είχαν τις ιδεολογικές τους ρίζες στον Δραγούμη, στον Γιαννόπουλο, στον Συκουτρή, στον Βεζανή και άλλους σημαντικούς διανοητές. Ζούσαν σαν Εθνικιστές και το παράδειγμα της ζωής τους “φίμωνε” κάθε απόπειρα συκοφαντίας.

      Διαγραφή
  2. Περί Βορίδη και ΕΝΕΚ

    Σας βεβαιώνω πως ο Βορίδης δεν υπήρξε ποτέ μέλος του ΕΝΕΚ. Αντιθέτως, όταν ήταν στο Κολέγιο Αθηνών είχε δική του αυτόνομη "δεξιά" μαθητική παράταξη που ήταν σε κόντρα με την ΜΕΑΚ (Μαθητική Παράταξη του ΕΝΕΚ) της οποίας ηγείτο ένας τέως δικός του, ο Θεοδόσης Αθανασάς.
    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεταφέρω δήλωση του Π. Δάκογλου από συνέντευξή του στον Ελεύθερο Κόσμο:

    Οσον αφορά την “ημιεπίσημη” στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις Βουλευτικές εκλογές του 1989, θα το αρνηθώ. Την Νέα Δημοκρατία, ποτέ δεν τη υποστηρίξαμε “ημιεπίσημα”. Την στηρίξαμε εκλογικά και αποτελεσματικά, επίσημα και φανερά, δύο φορές. Με πολιτικό σκεπτικό, το οποίο απέδωσε και στο ΕΝΕΚ και στον τόπο.

    Λέγοντας δύο φορές, εννοεί τις εκλογές του Νοεμβρίου του 1989 και του Απριλίου του 1990; Τα φώτα σας παρακαλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπομονή...κ. περίεργε

      Από το 1989 και το 1990, μέχρι το 2013, έχουν περάσει 24 και 23 χρόνια αντιστοίχως.
      Τι προσπαθείς άραγε να βρεις;
      Νομίζω ότι, η ευθεία και με πολιτική αιτιολόγηση του Αρχηγού του ENEK καλύπτει επαρκώς κάθε προσπάθεια ενημέρωσης ή πολιτικής ερμηνείας. Εκτός αν γράφεις κάποιο βιβλίο και χρειάζεσαι στοιχεία και λεπτομέρειες. Τότε, θα πρέπει να περιμένεις μέχρι τη δημοσίευση του τρίτομου έργου που ετοιμάζεται προσεκτικά με θέμα το Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα, τις ιδέες του, τις πολιτικές του αποφάσεις, την πολιτική του δράση, την οργάνωσή του, την εκπαίδευση των στελεχών του, τους ανθρώπους που το γέννησαν και το έθρεψαν (με τροφή την πίστη και τις θυσίες), τα οικονομικά του, τις χαμένες ευκαιρίες, τους εχθρούς, τις προβοκάτσιες, τις αποχωρήσεις, την συμμετοχή σε εκλογές, τους δεσμούς μεταξύ των μελών του και ένα σωρό άλλες αναφορές που θα έχουν πολιτικό και ιστορικό ενδιαφέρον.
      ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

      Διαγραφή
  4. Αυτό θα 'ναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και νομίζω είναι επιβεβλημένο. Οι εθνικιστές πρέπει να έχουμε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το κομμάτι της πολιτικής ιστορίας της χώρας μας που μας αφορά και να μην αφήνουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους να ομιλούν και γράφουν την ιστορία μας.
    Ευχαριστώ

    Ο κ. Περίεργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π