Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

«Ζητιάνους» αποκάλεσε τους Έλληνες πολιτικούς ο Ρουμάνος Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ μέσα στη Βουλή!


Πρόκληση δίχως προηγούμενο από τον Ρουμάνο Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα γεωργίας, Ντάτσιαν Τσιόλος, ο οποίος στην αίθουσα της γερουσίας της Ελληνικής Βουλής αποκάλεσε του Έλληνες πολιτικούς «ζητιάνους».
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι δίπλα στον κ. Τσιόλος καθόταν ο Έλληνας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος παρέμεινε «ασυγκίνητος» από τις ακραίες προκλήσεις.
Βλέπετε οι Έλληνες πολιτικοί ξέρουν μόνο να κάνουν τους καμπόσους στον λαό που τους εξέλεξε και τους έστειλε να τους αντιπροσωπεύουν. Ξέρουν να ψηφίζουν νόμους που να οδηγούν την πατρίδα στην εξαθλίωση και στην μιζέρια. Ξέρουν να παραχωρούν την εθνική ανεξαρτησία και ότι εθνικό στους ξένους δυνάστες που έβαλαν στην χώρα όχι από την πίσω αλλά από την μπροστά πόρτα. Και τώρα τους φτύνουν στα μούτρα αποκαλώντας τους ζητιάνους και αυτοί κάνουν ότι ψιχαλίζει !


Πιο αναλυτικά, ο κ. Τσιόλος αποδεχόμενος την πρόσκληση των μελών της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου και της ευρωπαϊκών υποθέσεων παρέστη στην Βουλή προκειμένου να ενημερώσει για την Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2013. Ακούγοντας λοιπόν τις ενστάσεις αρκετών βουλευτών για τα προωθούμενα μέτρα είπε: «Τώρα μου λέτε όμως ότι δεν συμφωνούμε με την νέα ΚΑΠ. Θέλετε πάλι να έχουμε το ενιαίο μοντέλο με μια μορφή εκμετάλλευσης, μέση εκμετάλλευση, και οι υπόλοιπες θα πρέπει να είναι αντικείμενα εξαιρέσεων σαν να λέμε ότι γίνεται ανοχή για εσάς και πάντοτε να πηγαίνατε στο συμβούλιο και να ζητιανεύετε από τα άλλα κράτη μέλη που αντιπροσωπεύουν αυτό το κυρίαρχο μοντέλο. Να ζητάτε σαν ζητιάνοι εξαιρέσεις, παρεκκλίσεις για να μπορέσετε να επιβιώσετε στη γεωργία σας. Αυτό θελήσαμε να αποφύγουμε τώρα και να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την προσέγγιση».

Ο Επίτροπος εξήγησε ότι «Το βασικό μοντέλο ήταν μια οικογενειακή εκμετάλλευση, εμπορική εκμετάλλευση που παράγει για την αγορά, που διευρυνόταν από 10 εκτάρια σε 100 εκτάρια παρόλο που ήταν μια οικογενειακή εκμετάλλευση και όπως είπαν ορισμένοι από εσάς με ομαδοποίηση παραγωγών ή πολύ μεγάλους συνεταιρισμούς και η Ελλάδα βρισκόταν στο περιθώριο όλων αυτών και έπρεπε πάντα η Ελλάδα να ζητάει εξαιρέσεις από το κανόνα για να μπορέσει να στηρίξει τη γεωργία της» και πρόσθεσε: «Λοιπόν είπαμε μια κοινή γεωργική πολιτική επειδή έχουμε κοινό προϋπολογισμό κοινά διαχειριστικά μέτρα της αγοράς επειδή χρειάζεται διαφάνεια στην χρήση των προγραμμάτων γεωργικής ανάπτυξης, ώστε η κάθε χώρα να ξέρει τι θα κάνει και άλλη χώρα, επειδή βασιζόμαστε σε άμεσες πληρωμές που υπολογίζονται ανά εκτάριο, ανά στρέμμα επειδή είναι το μόνο στοιχείο για να πάρει κανείς ένα στοιχείο της γεωργίας που να εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη μέλη στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελλάδα και αλλού και γίνεται λοιπόν υπολογισμός με βάση την παραγωγή.  Εδώ ευνοούνται ορισμένα κράτη και άλλα κράτη δεν ευνοούνται.

Ζητιάνοι και υποτακτικοί εκτός συνόρων, αφέντες και αρχηγίσκοι εντός….κατάντια !  

είδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π