GO
League Championship) έλαβε χώρα στη Παμπλόνα της Ισπανίας 28 με 31 Μαΐου και
ήταν το μεγαλύτερο που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη.
Σημείωση: Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχε και η ελληνική ομάδα RoboTrainers από το 1ο Λύκειο Κομοτηνής. Αμφότερες ομάδες είχαν προκριθεί έπειτα από διάκριση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FLL.
Η Robot Masters αποτελείται από τους μαθητές του
ομίλου ρομποτικής του Γυμανσίου ΔΕΛΑΣΑΛ της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τους
Γιώργο Μπουφίδη (16), Δημήτρη Μπουφίδη (14), Σταύρο Κατσιμάνη (13), Κατερίνα
Μπουφίδη (12) και Ερασμίνη Μπουφίδη (10). Υπεύθυνος συντονιστής της ομάδας ήταν
ο Δημήτρης Μπουφίδης, πατέρας των 4 μαθητών Μπουφίδη, καθ' όλη την πολύμηνη
προετοιμασία και τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.Σημείωση: Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχε και η ελληνική ομάδα RoboTrainers από το 1ο Λύκειο Κομοτηνής. Αμφότερες ομάδες είχαν προκριθεί έπειτα από διάκριση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FLL.
«Ήταν μια απίστευτη εμπειρία 4 ημερών», όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με ομάδες και κουλτούρες από όλο το κόσμο. «Εικόνες και παραστάσεις που θα μείνουν για πάντα στη μνήμη» δήλωσε ο Δημήτρης Μπουφίδης στο GoodNews, χωρίς να κρύβει και το δικό του ενθουσιασμό για την ευκαιρία να είναι μέρος του πρωταθλήματος.
Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός FLL
Είχε θέμα το Μένος της Φύσης (Nature’s Fury) και η Robot Masters παρουσίασε την καινοτόμο ιδέα της για περιορισμό του κινδύνου κατά την φυσική καταστροφή από ηφαίστειο. Συγκεκριμένα επέλεξαν το ηφαίστειο της Σαντορίνης και μετά από μελέτη και συνεντεύξεις στο νησί, κατασκεύασαν ρομπότ για αποτροπή φυσικών καταστροφών και πρότειναν τη μεταφορά του ηφαιστειολογικού παρατηρητηρίου του νησιού σε ασφαλέστερη τοποθεσία και την 24ωρη, χωρίς διακοπές, λειτουργία του. Σε επιστολή του, ο δήμαρχος της Σαντορίνης ευχαρίστησε την ομάδα και συμφώνησε να συζητήσει την ιδέα με την ομάδα Πολιτικής Προστασίας του δήμου.
«Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πολλά σχετικά με τα ηφαίστεια και θέλαμε να μαζέψουμε γνώσεις και να τις μοιραστούμε, γιατί πιστεύουμε ότι η γνώση είναι δύναμη», λέει η 12χρονη Κατερίνα.
Για τη συμμετοχή στη πανευρωπαϊκή βαθμίδα του διαγωνισμού η Robot Masters ανακατασκεύασε το ρομπότ της, μετέφερε τη μελέτη και το σχετικό έντυπο υλικό (φυλλάδιο) στα αγγλικά για την παρουσίαση της επιστημονικής τους εργασίας και συγκέντρωσε την εθελοντική προσφορά φίλων και του σχολείου των μαθητών.
Να σημειωθεί ότι η Robot Masters ανέπτυξε το ρομπότ χρησιμοποιώντας παλαιότερη τεχνολογική πλατφόρμα και η διάκριση της έγινε πραγματικότητα χάρη στη προσπάθεια και τη τεχνογνωσία των μελών της αποκλειστικά, χωρίς τη συμμετοχή εταιριών ή κάποιας μορφής χορηγίας.
Στη συνέχεια, η Robot Masters αναμένεται να συνεχίσει τη μελέτη και τα πειράματα της, λαμβάνοντας μέρος σε διαγωνισμούς της επόμενης σχολικής χρονιάς. Ευελπιστούν η πρόσφατη διάκριση τους να αποτελέσει πάτημα για την αναβάθμιση του σχολικού εργαστηρίου ρομποτικής αλλά κυρίως πρότυπο για την ανάδειξη του τεχνολογικού ενδιαφέροντος (αγάπης) των νέων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π