Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Οι πραγματικοί αριθμοί των κομμάτων. Πόσοι τους γύρισαν την πλάτη και ποιος ο πραγματικός νικητής.


Πίσω από τις χαρές και τα πανηγύρια αλλά και τα ...ανεβασμένα ποσοστά βρίσκεται η πραγματικότητα που ο τεχνίτης του είδους, το κοινοβουλευτικό σύστημα, ξέρει πολύ καλά να καλύπτει. 
Έτσι λοιπόν ο μνημονιακός νεοταξικός κομμουνιστής  Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε επτά μήνες με capital controls και ένα νέο τρίτο μνημόνιο έχασε 330.000 ψηφοφόρους. Τον Ιανουάριο πήρε πάνω από 2.245.000 ψήφους και τον Σεπτέμβριο 1.920.000 ψήφους.

Το κόμμα της καταστροφής της Ελλάδος και του ελληνισμού, η Νέα Δημοκρατία τον Ιανουάριο  πήρε 1,7 εκατομμύρια ψήφους και τον Σεπτέμβριο 1,5 εκατ. Δηλαδή έχασε περίπου 200.000 ψήφους !! Οι πολίτες έχουν γυρίσει κυριολεκτικά την πλάτη τους στο κόμμα που ξεπούλησε την χώρα και η κάθετη πτώση δείχνει να μην έχει τέλος. 

 Το ΚΚΕ ΄"το κόμμα του λαού" το ...επαναστατικό κόμμα που ζει αποκλειστικά από τις κρατικές χορηγίες, από 330.000 ψήφους  τον Ιανουάριο έπεσε στις 300.000 ψήφους Σεπτέμβριο

Το Ποτάμι το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη(και όχι μόνο) μέσα σε επτά μήνες έχασε 150.000 ψηφοφόρους. Από σχεδόν 374.000 ψήφους έπεσε στις 220.000

ΑΝΕΛ: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχασαν 94.000 ψήφους  από 293.000 που συγκέντρωσε τον Ιανουάριο πήρε 189.000 τον Σεπτέμβριο. Μόνο μερικά χιλιόμετρα απομακρύνθηκαν από τις κόκκινες γραμμές τους..

ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ: Η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ και το κακό συναπάντημα συγκέντρωσε 340.000 ψηφοφόρους, ενώ μόνο του το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει 289.000 ψήφους. Κίνηση της απολύτου επιβίωσης η πολιτική αυτή συγχώνευση 

Χρυσή Αυγή: Η Χρυσή Αυγή έχασε 10.000 σταυρούς, όμως λόγω της αποχής το ποσοστό της εμφανίζεται ελαφρώς ενισχυμένο. 


Μεγάλος νικητής η αποχή από την εκλογική διαδικασία, καθώς σχεδόν ένας στους δύο από τους εγγεγραμμένους δεν προσήλθε στις κάλπες!! Το ποσοστό της αποχής έφτασε το 44,1% (συμμετοχή των εγγεγραμμένων κατά 55,9%). Η αποχή διευρύνθηκε κατά 7,5% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015, δηλαδή περίπου 650.000 ψηφοφόροι λιγότεροι. Μάλιστα η αποχή φαίνεται να έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, καθώς η αύξησή της είναι μεγάλη ειδικά στα αστικά κέντρα, όπου δεν υπήρχε η δυσκολία της μετακίνησης, όπως για παράδειγμα σε νησιά ή άλλες απομακρυσμένες περιοχές.

1 σχόλιο:

  1. Τα ποσοστά στην εικόνα είναι σωστά αφού διαιρούμε τον αριθμό ψήφων κάθε κόμματος με το σύνολο των ψηφοφόρων.
    Όμως θα πρέπει να επισημάνουμε ότι περίπου 500.000 Έλληνες έχουν ξενιτευτεί τα τελευταία 5-6 χρόνια λόγω κρίσης σε γερμανίες, αγγλίες, αυστραλίες κλπ
    9.840.500 είναι οι εγεγραμμένοι ψηφοφόροι όπως όλοι γνωρίζουμε, αφαιρούμε τους 500.000 και πάμε στους(περίπου) 9.340.000
    Τόσοι είναι οι Ελλαδίτες ενήλικοι;(oι ΕΝΗΛΙΚΟΙ Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα;)
    Όχι βέβαια αφού ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι είμαστε κοντά στα 8 εκατομμύρια(οι ενήλικοι) χάρη στις απογραφές πληθυσμού.

    Επίσης ΟΛΟΙ ΜΑΣ γνωρίζουμε(να είναι καλά το διαδίκτυο για αυτό) ότι οποιοσδήποτε Έλληνας έχει γεννηθεί σε κάποιο χωριό, κωμόπολη, πόλη της Ελλάδος γράφεται αυτόματα στα αντίστοιχα δημοτολόγια.
    Και μόλις γίνει 18ετών στέλνονται απευθείας τα στοιχεία του στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου εσωτερικών:
    -- είτε συνεχίζει να ζει στην Ελλάδα
    -- είτε έχει φύγει μετανάστης στο εξωτερικό στην ηλικία των ενός, τριών,επτά ετών κλπ(με τους γονείς του)
    -- είτε έχει φύγει μετανάστης στο εξωτερικό στα 20 του, 30 του κλπ

    Με απλά λόγια από τους υπόλοιπους 1.340.000 είναι παρα πολλές εκατοντάδες χιλιάδες που είχαν φύγει το 1950, το 1960, το 1970 κλπ και ζουν πλέον μόνιμα στο εξωτερικό ΑΛΛΑ έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και άρα είναι εγεγραμμένοι ψηφοφόροι.
    Να σας πω ότι εγώ έχω φίλους & συγγενείς σε Γερμανία, Βέλγιο και Αυστραλία αυτής της περίπτωσης.

    Φυσικά συνεχίζουμε να έχουμε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες πεθαμένους που τα ληξιαρχεία μας με τους "δουλευταράδες" δημοσιοκηφήνες(όσοι είναι από δαύτους) δεν ενημερώνουν το υπ.ες.
    Συμπερασματικά η αποχή των ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ήταν και είναι πάντα παρα πολύ χαμηλή, κάπου 15% με το ζόρι.Μόνο τώρα με τους 650.000 απέχοντες μπορεί να πέρασε το 20%

    Άρα θα ήταν(και είναι άδικο) να χρεώνουμε ότι κάνουν αποχή 1εκατομμύριο-και-πολύ-παραπάνω Έλληνες που ζουν χιλιάδες χλμ μακριά όπως επίσης και οι πεθαμένοι.
    Αλλά το υπ.εσ. μπόρεσε να φτιάξει μια ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ βάση δεδομένων το 2010 για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων όμως δεν μπορεί να κάνει το ίδιο και για τους Έλληνες του εξωτερικού(που γεννήθηκαν στην Ελλάδα επαναλαμβάνω).
    Γιατί μετά θα έπρεπε να κάνει το ίδιο και για τους Έλληνες ομογενείς(που γεννήθηκαν έξω) αλλά δεν θέλει αφού ενδιαφέρεται για τους "ελληνοποιημένους" λαθρομετανάστες.

    Ξέρω ότι αυτά που έγραψα είναι γνωστά σε παρα πολλούς, αφού όσοι μπαίνουμε στο διαδίκτυο τα γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό. Είναι καλό όμως να επισημαίνονται και να "φωτίζουμε" έμμεσα τα εκατομμύρια των Ελλήνων του εξωτερικού και Ελλήνων Ομογενών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π