Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Γοργοπόταμος: Η αλήθεια που πρέπει να λέγεται.


του Θωμά Τουσιάδη

Το όνομά του συνδέθηκε με μία από τις ηρωικότερες στιγμές της Αντίστασης εναντίον των κατακτητών: Την ανατίναξη της γέφυρας του, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1942, από τις ενωμένες αντιστασιακές δυνάμεις του EΔEΣ (Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος), και του EΛAΣ (Εθνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός) με τη συνδρομή Άγγλων σαμποτέρ.
Αφότου οι Βρετανοί κομάντος έφθασαν στην Ελλάδα, για περίπου ένα μήνα παρέμειναν απομονωμένοι στην σπηλιά της Στρώμης
Ο Άρης, προσωπικά δεν έβλεπε με καλό μάτι την όλη επιχείρηση, αλλά είχε και αρνητικές εντολές από την Αθήνα (ΚΚΕ). Ο ίδιος έλεγε ότι δεν ήθελε τους ιμπεριαλιστές στην περιοχή του.
Μετά παρέλευση ενός μηνός και έπειτα από μάταιες αναζητήσεις οι Βρετανοί έστειλαν επειγόντως τον ταγματάρχη Kρις Γουντχάουζ στον Zέρβα. Ο Zέρβας αφού άκουσε τον Βρετανό ταγματάρχη, αναχώρησε αμέσως μαζί με τους καλύτερους του άνδρες, για την περιοχή του Γοργοποτάμου.
Τότε ο Άρης πήρε πρωτοβουλία. Παρά τις αντίθετες εντολές της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ έσπευσε κι αυτός στην περιοχή, με δύναμη μεγαλύτερη εκείνης του Zέρβα. Πίστευε ότι η επιχείρηση του Γοργοπόταμου, ανεξάρτητα εάν θα πετύχαινε ή όχι, δεν έπρεπε να γίνει μόνον από τους Βρετανούς σαμποτέρ και τον EΔEΣ, γιατί θα δυσφημούσε το EAM/EΛAΣ σε όλη την Ελλάδα.
Η επιχείρηση τελικά έγινε και πέτυχε .
Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου ήταν μία από τις μεγαλύτερες πράξεις δολιοφθοράς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Προκάλεσε τον θαυμασμό όλης της κατεχόμενης Ευρώπης και έδωσε κουράγιο στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. 

Όμως, οι επιπτώσεις της στο βορειοφρικανικό μέτωπο ήταν πολύ περιορισμένες, επειδή η εκτέλεση της επιχείρησης εξ αιτίας των δισταγμών του Άρη Βελουχιώτη και της αρνητικής στάσης της ηγεσίας του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε κατόπιν εορτής, έχοντας καθυστερήσει κατά δύο μήνες. Στο διάστημα αυτό οι δυνάμεις του Ρόμελ έχοντας χάσει τη Μάχη του Ελ Αλαμέιν στις 3 Νοεμβρίου και την μάχη του Τομπρούκ στις 13 Νοεμβρίου είχαν τελείως εκδιωχθεί από την Αίγυπτο, μετατοπίστηκαν δυτικότερα κι έτσι ο ανεφοδιασμός τους μέσω Ελλάδος μετά τις 25 Νοεμβρίου δεν έπαιζε κανένα ρόλο. Τα πάντα είχαν κριθεί .
Και σήμερα , οι θρασύτατοι απατεώνες του ΚΚΕ , πλαστογραφώντας και διαστρεβλώνοντας την ιστορία παρουσιάζονται σαν οι πρωταγωνιστές της επιχείρησης αγνοώντας όλους τους άλλους που τους θεωρούν από ανύπαρκτους έως προδότες αρνούμενοι ακόμη και να συνεορτάσουν μαζί τους το γεγονός ! Πάντα βέβαια με την ανοχή των φοβισμένων “δεξιών” που δέχονται και ανέχονται να παίζουν τον ρόλο του κομπάρσου στα πανηγύρια που στήνουν οι κομμουνιστές ......
Τιμή και δόξα στους πατριώτες αγωνιστές.

Αιωνία η μνήμη των ηρωικών νεκρών μαχητών στον Γοργοπόταμο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π