Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ο Κοινός Παρονομαστής δικαιώνεται !

Πριν ένα ακριβώς μήνα ο Κοινός Παρονομαστής ανέβασε μια είδηση με τον ανάλογο σχολιασμό, σχετικά με την εξόφθαλμη και επιδεικτική  στάση αδράνειας και αδιαφορίας του υπουργού εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου  απέναντι στην σφαγή των χιλιάδων Ελληνορθόδοξων χριστιανών της Συρίας.
δημοσίευση 7/8/2012 
Σε ένα άρθρο του το έγκυρο defencenet.gr που έχει ως τίτλο :  Με χριστιανικό αίμα βάφουν τα χέρια τους στο ΥΠΕΞ - Πρωτοφανείς δηλώσεις Αβραμόπουλου - μας ενημερώνει για τις δηλώσεις του ...yes man και μας δικαιώνει ! Διαβάστε το :

Λογοτιμήτες



Χρονογράφημα   Του Συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ

Πρώτη μου φορά άκουσα αυτή την λέξη από τον φίλο μου οδοντίατρο Γιάννη Γεροθανάση του οποίου την εμπειρία σας μεταφέρω σήμερα.
Θέλησε ο Γιάννης να κάνη μία πορεία με τά πόδια στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής και ξεκίνησε με την Μαρία να περπατάνε μέσα σε ένα κοντινό πυκνό δάσος από πλατάνια, δρύς, πεύκα και άλλα φυτά δημιουργήματα
της σπάταλης φύσης. Μέσα στό δάσος υπήρχαν τρίαινες σε δένδρα κατά την διαδρομή πού έδειχναν τά μονοπάτια και την κατεύθυνση για να μην χαθή ο οδοιπόρος. Η πορεία ήταν αναζωογονιτική, ευχάριστη και ευεργετική στο σώμα και την ψυχή. Ούτε αυτοκίνητα, ούτε οσμές πετρελαίου, ούτε θόρυβος, το περιβάλλον όπως ήταν πρίν πολλές εκατονταετίες, αγνό και παρθένο σαν ένα νιόβγαλτο κορίτσι. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής οι
τρίαινες δείκτες έδειχναν δεξιά, εκεί ακριβώς όμως πού έβγαινες από το πυκνόφυτο δάσος, ενώ αριστερά υπήρχε μία ταμπέλα πού δήλωνε αυστηρά και απόλυτα ‘’απαγορεύεται η είσοδος-Υπουργείο Δικαιοσύνης’’.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Πόσο φίλοι μας είναι οι Ρώσοι ; Βίντεο αποκάλυψη !

Ἄν καὶ ἔχω ἀρκετὲς φορὲς καταγράψει τὴν γνώμη μου γιὰ κάθε πολιτικὸ πρόσωπο, διεθνὲς κι ἐγχώριον, σήμερα θὰ σᾶς παρουσιάσω κάποιες ἐνδιαφέρουσες λεπτομέρειες, ἀναφορικῶς μὲ τὴν «φίλη» μας τὴν Ῥωσσία!!!!  Ἱστορικὰ στοιχεῖα ἄφθονα… Ἀλλὰ θὰ περιοριστῶ στὰ ὅσα ὁ Semion Bagdasarov,  Ῥῶσσος βουλευτής, συμπεριέλαβε στὴν ὁμιλία του στὶς 19 Νοεμβρίου τοῦ 2011.
Πρὶν ὅμως σᾶς ἀφήσω μὲ  τὸν Semion Bagdasarov, μία πολὺ μικρὴ ἀναδρομὴ στὴν ἱστορία τῶν Σλαύων καὶ ἰδιαιτέρως τῶν Ῥώσσων.
Ποιός εἶναι ὁ Σλαῦος; Πότε ἔφθασε στήν περιοχή μας καί μέ ποιές προθέσεις;
Ἀρχικῶς οἱ Σλαῦοι κατέφθασαν στὴν περιοχή μας (χερσόνησος τοῦ Αἵμου) περὶ τὸν 6ον αἰώνα.
Ἐπεὶ δὴ ὅμως τότε ἡ άνατολικὴ Ῥωμαϊκὴ αὐτοκρατορία ἔλυνε κι ἔδενε, ἐπισήμως τὶς συγκρούσεις τους τὶς εἶχαν μὲ

Είμαστε σε πόλεμο !

γράφει ο Υπερείδης Γλαύκιππος



Με αφορμή ένα νέο επεισόδιο που διαδραματίσθηκε στον ιερό χώρο της Ακροπόλεως σηκώνουμε το χέρι με σφιγμένη γροθιά , νεύμα αγώνα σε όλους τους Έλληνες .Εχθές δυο νέα παιδιά από την Καβάλα που βρέθηκαν στην Αθήνα επισκέφτηκαν την Ακρόπολη .Εκεί η κοπέλα ζήτησε από τον σύντροφό της ,βγάζοντας από την τσάντα της την Ελληνική σημαία ,να την φωτογραφίσει κρατώντας τη μπροστά στο μνημείο .Τότε οι φύλακες έπεσαν πάνω της, λέγοντας ότι αυτό... απαγορεύεται !!!, Επικαλέστηκαν μια ανύπαρκτη διαταγή και οδήγησαν το ζευγάρι εκτός, στο χώρο έκδοσης εισιτηρίων. Στην επιμονή της κοπέλας να δει τη σχετική εντολή, απλά της είπαν ότι η Ακρόπολη είναι μνημείο ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά δεν παρουσίασαν κανένα χαρτί..(Μήπως πουλήθηκε και δεν το ξέρουμε?)

Οι "ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ" στην έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο

Ανοίγει την Παρασκευή 7/9 τις πύλες του το 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.
 Στο Φεστιβάλ που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, παίρνουν μέρος 150 εκδότες σε 130 περίπτερα.
ΟΙ "ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ" ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 51. ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Οι ώρες λειτουργίας είναι:
Δευτέρα έως Πέμπτη 18.00 – 22.30
Παρασκευή και Σάββατο: 18.00 – 23.00
Κυριακή ανοιχτά όλη την ημέρα από τις 11:00 το πρωί έως τις 22.30.
Οι Εθνικιστές στηρίζουν τα δικά τους βιβλιοπωλεία όπως αυτό του συναγωνιστή Γιάννη Γιαννάκενα που έχει δώσει αγώνες και σε αυτόν το τομέα, προσπαθώντας να το κρατήσει ανοικτό, μετά από αλλεπάλληλες καταστροφικές επιδρομές των  αριστεριστών , βοηθώντας στην διάδοση των ιδεών του εθνικισμού .

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Εκπληκτικό τραγούδι στα ισπανικά όπου όλες οι λέξεις είναι ελληνικές!

           
Εκπληκτικό τραγούδι στα ισπανικά όπου όλες οι λέξεις είναι ελληνικές.
Μόνο το ρεφρέν είναι στα ισπανικά, το οποίο μεταφράζεται ως εξής:
«Αυτό είναι το τελευταίο μου ταγκό στην Αθήνα. Ταγκό δακρύβρεχτο πού τρέχει στις φλέβες μου. Αυτό είναι το τελευταίο μου ταγκό στην Αθήνα. Ταγκό γαμημένο πού τρέχει στις φλέβες μου».
Ο Αργεντίνος συνθέτης Ντανιέλ Αρμάντο, δήλωσε σε συνέντευξη του στην ραδιοφωνική εκπομπή ‘Ελληνοφρένεια’, ότι το εμπνεύστηκε όταν είχε πάει στην Κούβα και εισερχόμενος σε ένα βιβλιοπωλείο είδε ένα βιβλίο με τίτλο ´Οι 17,000 Ελληνικές λέξεις στην Ισπανική γλώσσα’.

Μικρασιατική Καταστροφή 1922




ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1922.—Οι υπό κάποιαν διοίκησιν ελληνικές δυνάμεις εγκαταλείπουν την Αρτάκην και έτσι επί τρία συναπτά χρόνια η νικηφόρος ελληνική στρατιά εγκατέλειψεν την Μικράν Ασίαν εις το έλεος των Τούρκων από τις ευλογίες των συμμάχων της Αντάντ και οι οποίοι σύμμαχοι είχαν δώσει την εντολή της τήρησης της τάξης στη Μ. Ασία από τον ελληνικό στρατό.

Από την αρχή της εισόδου του ελληνικού στρατού στη Μ. Ασία μέχρι και την

αποχώρησή του από την Μ. Ασία είχε:

νεκρούς αξιωματικούς 812 οπλίτες 18.550

αποβιώσαντες αξιωμ. 131 οπλίτες 4.747

εξαφανισθέντες αξιωμ. 465 οπλίτες 17.630

τραυματίες αξιωμ. 1.696 οπλίτες 47.184

σύνολο αξιωματ. 3.104 οπλίτες 88.111 Γενικό σύνολο 91.215


ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ....

Θέλει τουαλέτες για σκύλους


Ερώτηση προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Μανιτάκη, για να δημιουργηθούν τουαλέτες για σκύλους σε κοινόχρηστους χώρους, έκανε στη βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος ζητά να τοποθετηθούν «ειδικοί κάδοι και χώροι περιττωμάτων κατοικίδιων ζώων στα αστικά κέντρα της χώρας, ώστε να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες τους όταν τα συνοδεύουν σε εξωτερικούς χώρους και ιδίως τη νύχτα». Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παραξενεύτηκε, αλλά ενημέρωσε γραπτώς ότι δεν είναι αυτός αρμόδιος για την τοποθέτηση τουαλέτας για τα κατοικίδια στα πάρκα. Στο υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που είναι τα αρμόδια υπουργεία, τελικά διαβίβασαν την ερώτηση του βουλευτή.

Πηγή: Βηματοδότης

Εμεις θέλουμε να κάνουμε μια ερώτηση  στον κύριο Γεωργιάδη.  Για τους αδέσποτους  πολιτικούς κορπίτες  θα γίνουν «ειδικοί κάδοι  και χώροι όπως και στα κατοικίδια ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες όταν  περπατούν  σε εξωτερικούς χώρους »

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ δεν θα περάσει !!


Με μπροστάρη τον δημοτικό σύμβουλο της Λαμίας , τον Γιώργο Σαγιά, η τοπική κοινωνία της Λαμίας και της ευρύτερης περιοχής της Φθιώτιδος αντιστέκεται στους αργυρώνητους δούλους του συστήματος που θέλουν να τσακίσει κάθε τι ελληνικό κάθε τι εθνικό .Εκμεταλλευόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες προσπαθούν να περάσουν όπως και οι πρόγονοί τους ,από την πίσω πόρτα σιγά σιγά τον Εθνομηδενισμό τους .Ας καταλάβουν ότι απέναντι σε αυτούς και στα βρόμικα έργα αλλά και σχέδιά τους θα βρουν όλους τους Έλληνες που πιστεύουν στις αξίες αυτού του έθνους που η ελληνική φυλή δημιούργησε .Φωνάζουμε ΟΧΙ στον ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΟΧΙ στους ανθέλληνες και τους συνοδοιπόρους τους.

Σεπτεμβριανά 1955 Κωνσταντινούπολη




"Σεπτεμβριανά": "ΚΑΘΕ ΔΑΚΡΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣ , ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1955.—Τα μεσάνυχτα της 5ης προς την 6η Σεπτεμβρίου, εξερράγη η περίφημη βόμβα στον κήπο του τουρκικού Προξενείου Θεσσαλονίκης και έξω από το φερόμενο ως σπίτι του Κεμάλ, που δεν έπαθε καμιά ζημιά, εκτός από δύο παράθυρα που έσπασαν. Το Υπουργείο Βορείου Ελλάδας, με ανακοίνωσή του επισήμαινε ότι με την πράξη αυτή, που προερχόταν από Τούρκους, προετοιμαζόταν η μεγάλη επίθεση εναντίον των Ελλήνων της Μικράς Άσίας [τις επόμενες ημέρες ακολούθησε η μεγάλη Γενοκτονία των Ελλήνων της Πόλης]. Οι ελληνικές Αρχές κινητοποιήθηκαν τότε έγκαιρα και κατάφεραν να βρουν τον ένοχο. Ειδικότερα, ο Τούρκος κλητήρας του Προξενείου ομολόγησε ότι αυτός τοποθέτησε τη βόμβα, την οποία του έδωσε ένας μουσουλμάνος από την Κομοτηνή, ονόματι Οκτάι Ενγκίν.

axisradio.gr: ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ!




Ξεκίνημα, νέες εκπομπές! Αφού ξεκουραστήκαμε μαζί με τα μηχανήματα (χώρια ξεκουραστήκαμε, τα μηχανήματα έμειναν στον σταθμό-εμείς συνωστιζόμασταν στις παραλίες), ξεκινάμε δριμύτεροι το νέο ραδιοφωνικό μας έτος, την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου! (το νέο πρόγραμμα θα είναι έτοιμο και αναρτημένο το Σάββατο στην σελίδα μας)
Το Axis Radio είναι ξανά κοντά σας, με τις αγαπημένες σας εκπομπές, με νέες αφίξεις και φυσικά… με πολλή και καλή μουσική! Ερχόμαστε για να λέμε δυνατά αυτό που οι άλλοι ψιθυρίζουν! Ερχόμαστε για να μείνουμε! Το Axis Radio είναι και πάλι κοντά σας, για μια πραγματικά εθνικιστική και υπεύθυνη ενημέρωση. Δικτυωθείτε…

Tα δικά μας παιδιά !!



Ο εξαιρετικός Πασχάλης Σταθελάκος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στη δισκοβολία της κατηγορίας F40, με βολή στα 44,11μ.
Ο νέος «αργυρός» παραολυμπιονίκης δεν αρκέστηκε μόνο στο μετάλλιο, αλλά παράλληλα έκανε και νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ!
Μάλιστα, ο τελικός του αγωνίσματος είχε ακόμα μια ελληνική συμμετοχή, καθώς στην έκτη θέση κατέληξε ο Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης με βολή στα 37,59μ., όπου είναι και η καλύτερη φετινή του επίδοση.
Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Κινέζος Ζιμίνγκ Γουάνγκ, ο οποίος έκανε και νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 45,78. Τρίτος και με το χάλκινο μετάλλιο στο λαιμό κατετάγη ο Βραζιλιάνος Τζόναθαν Σάντος.

Ψηφίδες για τον Εθνομελλοντισμό - γράφει ο Γιώργος Σαγιάς


Το κείμενο που ακολουθεί είναι από το άρθρο του Γ. Σαγιά το οποίο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «PATRIA»  με θεματολογία «ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ» , Τεύχος 33, Ιούλιος – Αύγουστος 2012.


Ψηφίδες του παγκοσμίου πλαισίου
Το παγκόσμιο πολιτικό περιβάλλον σήμερα κινείται σε κατεύθυνση πολυπολιτισμική, πανθρησκειακή, ομογενοποιημένη πολιτισμικά και γλωσσικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι έτσι είναι η πραγματικότητα, αλλά ότι προς τα εκεί ωθείται συστηματικά. Η σκέψη τείνει να γίνεται όλο και περισσότερο οικονομοκεντρική και ατομοκεντρική.
Η προοπτική να γίνει ο πλανήτης ένα μεγάλο χωνευτήρι εθνών, λαών, φυλών είναι ορατή. Η τάση να βρεθούν σημεία συνάντησης των θρησκειών ώστε να επικρατήσει μια παγκοσμίως αποδεκτή ενιαία θεώρηση του Θείου οδηγεί σε σημαντικότατες εκπτώσεις των θρησκευτικών πιστεύω. 
Το αμερικανικό παραγόμενο πολιτιστικό προϊόν (προσοχή, όχι αγαθό) διευρύνει συνεχώς την επιρροή του ενάντια σε παραδόσεις, ήθη και έθιμα εθνών και λαών. Η αγγλική γλώσσα συμπληρώνει την εικόνα της «ενιαίας εικόνας» του πλανήτη, ως μία -δυνητικώς- παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Παραίτηση από γραμματέας της Δ.Ε του ΛΑ.Ο.Σ Κυψέλης

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ανεξακρίβωτες πληροφορίες λένε ότι εχθες Τρίτη 4/9 υπέβαλε την παραίτηση του από γραμματέας της Δ.Ε του ΛΑ.Ο.Σ  Κυψέλης Σπύρος Παπαδόπουλος   κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ της τοπικής επιτροπής.    

Ήμερα μνήμης Βουλγάρικης κατοχής



Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει προς το αρμόδιο Υπουργείο την καθιέρωση της 29ης Σεπτεμβρίου ως ημέρας Μνήμης των θυμάτων και των τριών περιόδων της Βουλγαρικής Κατοχής, (1912-1913, 1916-1918 και 1941-1944) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.


Γιώργος Σαγιάς: "Σπουδαρχίδηδες" πολυπολιτισμικοί!

                     

Για "σαπρόφυτους" και "σπουδαρχίδηδες" πολυπολιτισμικούς μίλησε ο Γιώργος Σαγιάς, δημοτικός σύμβουλος Λαμιέων, στη συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και στο Γιάννη Βούτσινο την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012, με αφορμή την αρρωστημένη απόπειρα εξευτελισμού του εθνομάρτυρα ήρωα Αθανασίου Διάκου έγινε από κάποια συγγραφέα ονόματι Λένα Κιτσοπούλου, με την θετική στάση του Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Γιώργου Λούκου
Ο Γιώργος Σαγιάς ήταν ο άνθρωπος που ανέδειξε το θέμα φέρνοντάς το στο δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων με αποτέλεσμα αυτό να πάρει την κάτωθι απόφαση καταδικάζοντας και καταγγέλοντας το γεγονός:



Γεώργιος Σαγιάς:    http://sagiasgeorgios.gr/
   Δήμος Λαμιέων:     http://www.lamia-city.gr/
 

Mετά απο εισήγηση του εθνικιστή συμβούλου Γεωργίου Σαγιά

Μετά απο εισήγηση του εθνικιστή συμβούλου Γεωργίου Σαγιά η δημοτική αρχή έβγαλε το παρακάτω ψήφισμα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 27-8-2012
Αρρωστημένη απόπειρα εξευτελισμού του εθνομάρτυρα ήρωα Αθανασίου Διάκου έγινε από κάποια συγγραφέα ονόματι Λένα Κιτσοπούλου, με την θετική στάση του Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Γιώργου Λούκου.
Η κυρία Κιτσοπούλου συνέγραψε το απαράδεκτο θεατρικό έργο με τίτλο: «Αθανάσιος Διάκος: Η Επιστροφή» το όποιο εγκρίθηκε από τον κ. Λούκο και παίχτηκε στο προαναφερθέν Φεστιβάλ.
Πιο συγκεκριμένα η υπόθεση του έργου (σε περίληψη) είναι περίπου η εξής:
΄΄Ο Αθανάσιος Διάκος ξανάρχεται στην ζωή. Ζει στη σημερινή Αθήνα, δουλεύει σε ψησταριά όπου σουβλίζει αρνιά και κοτόπουλα (σ.σ. ας προσεχθεί η ειρωνεία στο ρήμα ΄΄σουβλίζει΄΄ για τον ανασκολοπισθέντα Διάκο!). Έχει υπαλλήλους Κούρδους ντελιβεράδες ενώ είναι παντρεμένος με την Κρυστάλλω την οποία ζηλεύει και ξυλοφορτώνει. Αυτή τον απατά με τον μετανάστη υπάλληλο του, οποίος και την αφήνει έγκυο. Ο απατημένος Διάκος το μαθαίνει και σφάζει τη γυναίκα του΄΄.

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ αλήτες τοκογλύφοι!!!

Ο Βόλος μπήκε στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες, καθώς εκεί καταγράφηκε το μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο
Το μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο, με τη συμμετοχή 5.614 ατόμων, καταγράφηκε το βράδυ της Παρασκευής (31/08) στο Βόλο.
Στην παραλία της πόλης, υπό τους ήχους του Μίκη Θεοδωράκη και του θρυλικού Ζορμπά 5.614 άτομα κάθε ηλικίας ξέχασαν για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας και το έριξαν στο συρτάκι. Οι πρόβες που είχαν προηγηθεί τις τελευταίες εβδομάδες έπιασαν τόπο, οι χιλιάδες συμμετέχοντες χόρεψαν για 5 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο και...στόχος επετεύχθη.
Η κριτής των βραβείων Γκίνες, που παρακολούθησε από κοντά την προσπάθεια, ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο μόλις καταγράφηκε, δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς και ρίψη βεγγαλικών, που έκαναν τη νύχτα μέρα.
Πηγή: e-volos.gr




Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Το Τραγούδι του Αχιλλέα - The Song of Achilles by Madeline Miller



Η Αμερικανίδα συγγραφέας Μαντλίν Μίλερ με το μυθιστόρημα «The Song of Achilles» (Το τραγούδι του Αχιλλέα) απέσπασε το φετινό βραβείο Orange μυθιστορήματος, στην απονομή που πραγματοποιήθηκε στο Royal Festival Hall στο Λονδίνο.

Το μυθιστόρημα που πρώτευσε στην 17η απονομή του βραβείου, διαδραματίζεται στην αρχαία Φθία και αφηγείται τη γνωριμία του Πάτροκλου με τον Αχιλλέα, την ανάπτυξη του στενού δεσμού τους και την αναχώρησή τους για την Τροία στο πλευρό των Αχαιών.

Η γεννημένη στη Βοστόνη Μαντλίν Μίλερ σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Μπράουν και δράμα στο Γέιλ. Διδάσκει ως φιλόλογος σε γυμνάσιο στη Νέα Αγγλία, ενώ το «Το τραγούδι του Αχιλλέα», το οποίο έγραφε τα τελευταία δέκα χρόνια, είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.





iraklitos

Δείτε το βίντεο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο πλαίσιο διεθνούς καμπάνιας και θα καταλάβετε γιατί ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ η προβολή του !!

Δείτε το βίντεο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο πλαίσιο διεθνούς καμπάνιας για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς η προβολή του οποίου απαγορεύτηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο

Εμείς δε θα σχολιάσουμε κάτι .Τα λέει στην επιστολή της η πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνων Αρχαιολόγων διαβάστε την :

Δήμαρχος Λειψών - Μπεν'ετος Σπύρου


Χείμαρρος o μακροβιότερος Δήμαρχος της Ελλάδας, Μπενέτος Σπύρου : «Οι γιάφκες των κομμάτων στην Ελλάδα παρήξαν κωλοπαιδαρεία και αλητεία»
Εκρηξη του Δημάρχου Λειψών μιλά για όλους και για όλα και απαντά για τα 2.5 εκ ευρώ που του χρεώνουν, σε μια αποκλειστική συνέντευξη διάρκειας 22 λεπτών στους AegeanTimes!!
            Σμαράγδα Μουλιάτη
aegeantimes.gr
ΒΙΝΤΕΟ: K. Σταμπούλης

Αναγγελία


Σας μιλάει ένας Έλληνας Ποιητής.
Τίποτε περισσότερο απ αυτό.
Αλλά και τίποτε λιγότερο…

Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Όλοι! Η Ελλάδα δεν θα πεθάνει! Προσέξτε καλά. Όλοι σας!

Από τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο, και τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, κι από την Κυβέρνηση, τους Πολιτικούς Αρχηγούς και τους Βουλευτές, μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο της διοίκησης στις εσχατιές της Επικράτειας, αναλογιστείτε αυτό που συμβαίνει τούτη την ώρα στην πατρίδα μας.

Έχετε όλοι σας ευθύνη για ό,τι παραπέρα συμβεί...

Τι φίδια κρύβαμε στον κόρφο μας!!!

Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκάθαρο «όχι» λέει ο Μάκης Βορίδης στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπή, η οποία θα διερευνούσε τις συνθήκες υπό τις οποίες η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM (στον Δημήτρη Τάκη) χαρακτήρισε 
«πολυτέλεια» μια τέτοια κίνηση τώρα και επισήμανε ότι όλο το βάρος πρέπει να πέσει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της οικονομίας.
Είναι η πρώτη δημόσια άρνηση στελέχους της ΝΔ ενόψει της πρότασης που θα καταθέσει, την Τρίτη, ο Σύριζα στη Βουλή.
Όπως ακούγεται από το Μαξίμου αυτή τη στάση θα επιλέξει και επισήμως η ΝΔ. Αργότερα και βλέπουμε…
aixmi.gr 

ΛΑ.Ο.Σ, λογοκρισία και ένα ξεκαθάρισμα


...Γενικώς δεν ήθελα να ασχοληθώ παραπάνω, διότι το θεωρώ ανούσιο και μίζερο πολιτικά να τρωγόμαστε σαν χωρισμένοι σύζυγοι. Στην επιστολή αποχώρησης μας πριν έναν μήνα είχαμε κάνει σαφές: “Απαιτούμε από τον ΛΑ.Ο.Σ. να επιδείξει τον σεβασμό που αρμόζει στα ονόματα, τον αγώνα, την προσφορά και τις προθέσεις μας, προκειμένου να μην αναγκαστούμε να έρθουμε δημοσίως σε αντιπαράθεση με κάτι που αγαπήσαμε. Άλλωστε σε μία τέτοια αντιπαράθεση εμείς είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε ή να χάσουμε...”
Στην ίδια λογική θέλω να συνεχίσω να κινούμαι κι εγώ και οι περισσότεροι συναγωνιστές μου. Αυτό όμως δεν γίνεται σεβαστό από κάποιους, που δημοσίως καθυβρίζουν και πετάνε λάσπη σε εμάς και σε όποιον συναγωνιστή αποφασίζει να αποχωρήσει απο τον ΛΑΟΣ. Δεν γίνεται σεβαστό απο κάτι μεταλλαγμένους αστούς, που κρίνοντας εξ' ιδίων τα αλλότρια, “ανακαλύπτουν” υπόγειες διαδρομές, συνωμοσίες, πιέσεις, δοσοληψίες και άλλα προσφιλή σε εκείνους, τα οποία μας προσάπτουν ψιθυρίζοντας πάντα πίσω απο την πλάτη μας, διότι φοβούνται τα καθαρά λόγια.

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ξύπνα καημένε μου ραγιά !!!



Mπορεί τα οικονομικά των κομμάτων να βρίσκονται στο "κόκκινο", όμως η ΝΔ δαπάνησε περισσότερα από 2 εκ. ευρώ για την μετακίνηση ψηφοφόρων της στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, όπως προκύπτει από τη σχετική έκθεση εκλογικών δαπανών.


Πηγή:parapolitiki.com

Ισλαμιστές και Ελληνική «ΑΦΕΛΕΙΑ»

Αφού «έλυσε» με καταπληκτική ταχύτητα όλα τα προβλήματα της ελληνικής παιδείας ο αρμόδιος υπουργός, (δόξα του και μπράβο του), θέλησε να εκτονώσει και την μεγάλη του «αγωνία» για την εκπαίδευση και των μουσουλμάνων- λάθρο-μεταναστών της Ελλάδας και την ενσωμάτωση τους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Έτσι τους έδωσε σημαντικά προνόμια για να εισέρχονται στις ανώτατες σχολές καταλαμβάνοντας φυσικά κάποιες θέσεις τις οποίες στερούνται άλλοι υποψήφιοι ελληνικής καταγωγής. Συγχαρητήρια του λοιπόν ! Άξιος διάδοχος του «συστήματος αφελληνισμού» της κ Διαμαντοπούλου! Το σύστημα εισαγωγής και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Παιδείας, που δίκαια πρέπει να μετονομαστεί σε Υπουργείο Αφελληνισμού, χωρίζει τους μαθητές και τους κρίνει διαφορετικά με βάση το θρήσκευμά τους! Μπράβο ! Αλλά, δεν είναι εκεί το ζήτημα.

Ορφικός ύμνος Ερμού χθόνιου (θυμίαμα στύρακα)




Κωκυτο ναίων νυπόστροφον ομον νάγκης, ς ψυχς θνητν κατάγεις π νέρτερα γαίης, ρμ, βακχεχόροιο Διωνύσοιο γένεθλον κα Παφίης κούρης, λικοβλεφάρου φροδίτης, ς παρ Περσεφόνης ερν δόμον μφιπολεύεις, ανομόροις ψυχας πομπς κατ γααν πάρχων, ς κατάγεις, πόταν μοίρης χρόνος εσαφίκηται ειέρωι άβδωι θέλγων † πνοδώτειρα πάντα, κα πάλιν πνώοντας γείρεις· σο γρ δωκε {τιμν} τιμν Φερσεφόνεια θε κατ Τάρταρον ερν ψυχας ενάοις θνητν δν γεμονεύειν. λλά, μάκαρ, πέμποις μύσταις τέλος σθλν π ργοις.



Ώ συ πού κατοικείς εις του Κωκυτού τον δρόμον της ανάγκης, πού δεν έχει επιστροφή (τον αγύριστο δρόμο), πού οδηγείς τάς ψυχάς των ανθρώπων εις τον κάτω κόσμον, ώ Ερμή τέκνον του Διονύσου, πού σύρει τον βακχικόν χορόν, και της κόρης από την Πάφον, της Αφροδίτης, με τα καμπυλωτά βλέφαρα. Σύ υπηρετείς εις