Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Η μάχη της Σημαίας και το "ακατανόητο τρόπαιο" (του Κώστα Καρδαρά)


Στα τέλη του Μαΐου του 1917 η Ελλάδα έζησε συγκλονιστικές μέρες.
Το δράμα του Εθνικού Διχασμού βρισκόταν στην κορύφωσή του:
η Κυβέρνηση Βενιζέλου,  έχει εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη και μετά από πρόσκλησή της τα Γαλλικά στρατεύματα υπό τον στρατηγό Σαράιγ κατέλαβαν την Μακεδονία, με συμπεριφορά προς τους Έλληνες στρατού κατοχής
οι δυνάμεις της Αντάντ κατόπιν ναυτικού αποκλεισμού του Πειραιά, βομβαρδισμού και ενόπλου καταλήψεως των Αθηνών, εξανάγκασαν σε παραίτηση τον στρατηλάτη βασιλιά Κωνσταντίνο και εξεβίασαν την ανάρρηση στον θρόνο του Πρίγκηπος Αλέξανδρου αφού ο διάδοχος Γεώργιος ήταν κι αυτός ανεπιθύμητος από την Αντάντ. Ο Βενιζέλος ορκίστηκε πρωθυπουργός, αποκατέστησε την προ του 1915 Βουλή ΧΩΡΙΣ εκλογές (Βουλή των Λαζάρων) και η Ελλάδα εισήλθε και επισήμως στη δίνη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο πλευρό της Αντάντ.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Ποια Ακροδεξιά;


Ξεπεράστηκαν τα κατασκευασμένα ενοχικά σύνδρομα στην Ευρώπη περί φασιστών

Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*
Στη Γαλλία, σε συζήτηση με τον αντιπρόεδρο του RN της Λεπέν Louis Aliot, η δημοσιογράφος χαρακτήρισε ακροδεξιό τον χώρο του. Ο Aliot θύμωσε (δικαίως) και απάντησε: «Δεν είμαι ακροδεξιός. Σταματήστε αυτή την ορολογία, γιατί κάθε φορά που το λέτε προσβάλλετε 5.000.000 ψηφοφόρους. Δεν είμαστε ακροδεξιοί. Θα πρέπει τα ΜΜΕ να το βάλουν στο κεφάλι τους, γιατί αν δεν το κάνουν τα ίδια, θα το κάνουν οι ψηφοφόροι για αυτούς». 

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Πώς να εμφανιστεί ξανά ένας Μέγας Αλέξανδρος, όταν δεν υπάρχει Αριστοτέλης;


Ο δρ. Δημήτρης Γκίκας παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στη δημοσιογράφο Γιώτα Χουλιάρα και στο Geopolitics & Daily News με αφορμή τη κυκλοφορία του νέου του βιβλίου και τη μακροχρόνια έρευνά του σε θέματα στρατηγικής σκέψης και μάνατζμεντ.


1) Πρόσφατα, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βροτέας ο πρώτος τόμος της σειράς «Φιλοσοφία και Σύγχρονος Κόσμος», μια μελέτη που εκπονείτε εδώ και χρόνια. Ο πρώτος τόμος έχει τίτλο: «Η Στρατηγική σκέψη από την Αρχαιότητα έως το σύγχρονο Μάνατζμεντ». Θα θέλαμε να μας αναλύσετε το ερέθισμα που σας παρακίνησε σ΄ αυτό το συγγραφικό σας πόνημα και λίγα λόγια για τον πρώτο τόμο.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Η «Συμφωνία της Αλήθειας» του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα ψιλά γράμματα των πολυεθνικών συμβολαίων


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Όλοι εσείς που σκέπτεστε να ψηφίσετε τον Κυριάκο Μητσοτάκη γνωρίζετε τα πιστεύω του και που θέλει να πάει την Ελλάδα;
«Δεν έχουμε πλέον το περιθώριο να είμαστε άτολμοι. Πρέπει να πούμε την αλήθεια, ανεξάρτητα από τις συνέπειες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Global Forum στο Ισραήλ (την Δευτέρα στις 11 Ιουνίου 2018) και συνέχισε. «Πρέπει να αγωνιστούμε για τις αξίες μας. Ελευθερία, ισότητα, ανοχή, κράτος δικαίου. Αυτά είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομούνται οι κοινωνίες μας».