Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Το τέλος μιας ακόμη εθνικής αυταπάτης.


του Ανδρέα Τσιφτσιάν 
Ο Τρότσκι έλεγε ότι «η νίκη του φασισμού είναι αναμφίβολα μια απόδειξη του γεγονότος ότι η δημοκρατία έχει εξαντληθεί». Η χρεωκοπία της Δημοκρατίας είναι η ώρα του φασισμού. Αυτή ακριβώς η  αποτυχία της Δημοκρατίας σπάει το αβγό του φιδιού. Και δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχει φαλιρίσει μόνο η οικονομία αλλά και η Δημοκρατία.
Τώρα… είναι η ώρα της Τουρκίας.
Βλέπουμε πραγματικά ένα σουρεαλιστικό έργο δυστοπίας.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Η αριστερή συνιστώσα του Ερντογάν.


Κάθε κρίση, κυριολεκτικά και μεταφορικά, μας βοηθά να κρίνουμε πρόσωπα, πράγματα και ιδέες

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

«Nα ανοίξουν τα σύνορα»! Τι περισσότερο ή τι χειρότερο θα έλεγε ένας βαλτός του Μωάμεθ Β´ στην Κωνσταντινούπολη το 1453; Η απάντηση δεν βρίσκεται στα ιστορικά βιβλία, αλλά στη βιωμένη καθημερινότητα.
Η προδοσία, ακούσια ή εκούσια, δεν αποτελεί πλέον θλιβερή εξαίρεση, δραστηριότητα εξωνημένων δωσιλόγων, αλλά έκφραση προσήλωσης σε ιδεολογία, πολιτική επιλογή! Να ανοίξουν τα σύνορα να μπουν οι Αφγανοί, οι Πακιστανοί, οιΣομαλοί, όλοι, αρκεί πια να μην είναι και να μη φαίνεται ελληνικός αυτός ο τόπος.

Το Κιλελέρ σύμβολο Εθνικοκοινωνικής Απελευθερώσεως


Τό Κιλελέρ ήταν καί παρέμεινε ένα σύμβολο ένα πολυεδρικό σύμβολο πού χάραξε την Ιστορία της Χώρας μας έντονα. Δέν εντάσσεται στά πολεμικά μεγάλα γεγονότα πού καθόρισαν τά σύνορα της άλλά ασφαλώς στά γεγο­νότα πού καθώρισαν οικονομικές καί κοινωνικές διεργασίες καί εξελίξεις. Οι ρίζες του είναι πολύ βαθιές ίσως ακό­μα έχουν τό ίδιο βάθος μέ τις ρίζες της κακοδαιμονίας της υπόλοιπης Ελλά­δας αλλά φέρνει ένα μοναδικό μήνυμα γιά τούς εθνικιστές πού κατ έπανάληψι τό έχουν εντοπίσει καί προβάλει σάν βασικό συντελεστή της μιζέριας μας. Την νοοτροπία καί τό ήθος πού  έχουν πάντοτε οι εκπρόσωποι τού κόμ­ματος τών πολιτικών κομμάτων ΟΙ ΠΟ­ΛΙΤΙΚΟΙ.

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ από τους Έλληνες Ομογενείς στις Η.Π.Α - Μεγάλο συλλαλητήριο στη Νέα Υόρκη


Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 και ώρα τοπική 14:00μμ, σύσσωμη η Ελληνική Ομογένεια της Νέας Υόρκης και όχι μόνο, θα μαζευτεί στην Αστόρια (Πλατεία Αθηνών) σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο για να προβάλλουν, να φωνάξουν και να ευαισθητοποιήσουν τη Διεθνή Κοινή Γνώμη για την βίαιη επίθεση εποικισμού που δέχεται αυτή τη στιγμή η Πατρίδα μας.
Η διοργάνωση είναι από τις Ομοσπονδίες των κατοίκων της Ν.Υ που προέρχονται από τις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Κοιτάμε αλλά … δεν βλέπουμε!




γράφει ο Α.ΛΗΘΙΝΟΣ

                                           Προς κυβερνητικά παπαγαλάκια …

«Τα σύνορα είναι σφραγισμένα» μας λένε κάθε τόσο κάποια κυβερνητικά παπαγαλάκια, προβάλλοντας συγχρόνως την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα του Κυρ. Μητσοτάκη.
Δεν θα γίνω κακός αν αναρωτηθώ δημοσίως «πως είναι σφραγισμένα αφού ήδη πέρασαν 400 στον Έβρο και 2.000 στα νησιά, μέσα σε δύο ημέρες»;

Ή είσαι με την Ελλάδα ή με την Τουρκία.


Επειδή κάνω την τραγική διαπίστωση, γνωστή δυστυχώς στην ιστορική μας διαδρομή, ότι πάλι χωριζόμαστε σε στρατόπεδα εν μέσω κρίσης, να εξηγηθώ προσωπικά.

Τα μοναδικά στρατόπεδα που βλέπω είναι τα εξής: Ή είσαι με την Ελλάδα ή με την Τουρκία. Δεν συμμερίζομαι στο ελάχιστο διαχωρισμούς τύπου «αριστερός – δεξιός», «Νεοδημοκράτης – Συριζαίος» και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Δεν με νοιάζει αν η κυβέρνηση είναι μπλε, κόκκινη, πορτοκαλί ή πράσινη. Δεν με νοιάζει αν η Ευρώπη θα μας στηρίξει ή αν αντέχουμε οικονομικά. Ό,τι κάναμε στην Ιστορία μας πρώτα το κάναμε μόνοι μας, με οποιονδήποτε κυβερνήτη, με λίγες οικονομικές δυνάμεις.

Δεν με νοιάζει το είδος του πολέμου (υβριδικός ή ό, τι άλλο). Όταν πολεμάς, πολεμάς. Στα σύνορα ή στις πόλεις, στη θάλασσα ή στην ξηρά, στην πρωτεύουσα ή στην επαρχία, στην ενδοχώρα ή στα νησιά, με ξίφος ή με πένα, πάντως πολεμάς.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Aπό πoυ εμπνεύστηκε o Eρvτoγάν την εισβoλή τωv αμάχωv στηv Eλλάδα


γράφει O Kώσταs Γρίβαs

Θα ήταν εγκληματικά αφελές να πιστεύαμε ότι αυτό που διακυβεύεται σήμερα στον Έβρο είναι αν θα περάσουν στην Ελλάδα μερικές δεκάδες χιλιάδες "παράνομοι μετανάστες" που θα προστεθούν στους υπάρχοντες. Αυτό είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα δέχεται ολοκληρωτική επίθεση από την Τουρκία που αποσκοπεί να αποδομήσει εν συνόλω την εθνική της υπόσταση. Αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να κρατήσει εκτός των εδαφών της τα αφιονισμένα πλήθη που επιτίθενται στα σύνορά της με τη βοήθεια του τουρκικού στρατού και αστυνομίας, τότε θα έχει υποστεί ένα συντριπτικό αποδομητικό πλήγμα η ελληνική εθνική κυριαρχία εν συνόλω.