Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Μητσοτάκη αρκετά! Η Ποντιακή και Αρμενική γενοκτονία έγινε από το τουρκικό κράτος.


Μετά την συνθήκη των Πρεσπών συνεχίζουν να ταΐζουν σανό το πόπολο. 

1) Δεν αναφέρεται πουθενά το υποκείμενο που επιτέλεσε τη γενοκτονία, δηλαδή η Τουρκία. Πως «θα αποφύγουμε τη λήθη του κακού» όταν εσύ ο ίδιος ξεχνάς να αναφέρεις το όνομα του δολοφόνου;

 2) Δεν ήταν τυφλή βία, ήταν οργανωμένη εθνοκάθαρση αντίστοιχη των ναζιστών. Με το να μιλάς για τυφλή βία αποκρύπτεις την αλήθεια και δίνεις άφεση αμαρτιών στο τουρκικό κράτος. 

3) Δεν είναι θέμα απόρριψης του ρατσισμού γενικά κι αόριστα, είναι θέμα καταδίκης του τουρκικού φασιστικού κράτους που είναι θεμελιωμένο στις

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Η “διαχείρηση” ενός λαού από μια κυβέρνηση που δήθεν νοιάζεται γι' αυτόν



Του Χάρη Μιχαλακόπουλου

Όσο τρέχει ο χρόνος, της εποχής του κορωναϊού, τόσο βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα:

Α) Η επιρροή-δύναμη των ΜΜΕ στο μυαλό των πολλών, πόσο μάλλον δε όταν το χρήμα ρέει άφθονο από το Κράτος σε αυτά. Επίσης το πόσο απροκάλυπτα -ξεδιάντροπα λειτουργούν όταν θέλουν να πουλήσουν το «προϊόν». Ποιο είναι αυτό τώρα; Φόβος και υπακοή.

Β) Ότι ο γενικός πληθυσμός των Ελλήνων είναι πειθαρχημένος και “υπάκουος” αρκεί να του ορίσεις τον κατάλληλο “ειδικό” να σου εξηγεί το “πρόβλημα”.

Προορισμός..


Γράφει η Ποσειδωνία

«Προορισμός του Έλληνος εις τον κόσμον αυτόν ήτο και είναι εις κάθε εποχήν, ΣΗΜΕΡΑ και ΑΥΡΙΟΝ: Ο Εξανθρωπισμός της Oικουμένης»
Περικλής Γιαννόπουλος


            Η φυσική υπόσταση του ανθρώπου απέναντι στο μεγαλείο της φύσης είναι αδιαμφισβήτητα ένα τίποτα, είναι ένα σκύβαλο αντιμέτωπο με το άπειρο. Ο άνθρωπος με τη λoγική του δύναμη μπορεί να υπέταξε σε βάθος χρόνου το φυτικό και ζωικό βασίλειο, ωστόσο δεν έπαψε να αποτελεί ένα αδύναμο άνθος. Παρά το πλήθος των επιτευγμάτων που κατάφερε με τη λογική του σκέψη, δεν κατάφερε να απαλλαγεί από τα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά και πολιτισμικά προβλήματα που δημιούργησε στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Γιατί ο άνθρωπος είναι ένα φιλόδοξο ον, ένας αριβίστας που έχει ξεχάσει την ασημαντότητά του.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

« Η 21η Απριλίου και πως απέτυχε» του Ανδρέα Δενδρινού (κεφ. η Νεολαία)


Με αφορμή την επέτειο της 21ης Απριλίου, ανατρέξαμε στο ολιγοσέλιδο αλλά περιεκτικότατο βιβλίο του Ανδρέα Δενδρινού (1975) « Η 21η Απριλίου και πως απέτυχε» και δημοσιεύουμε το κεφάλαιο «Η νεολαία» σελ 18,19 το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσους θέλουν να βλέπουν τα γεγονότα όπως ήταν και όχι όπως θα μας άρεσε να ήταν ..
Κοινός Παρονομαστής
«Η επανάστασις έχει μια ιδεολογία: Ότι δεν έχει ιδεολογία»!

Ή νεολαία
"Ολα αυτά τά αντιφατικά αισθήμα­τα είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένα στό λεπτότερο σημείο του "Εθνους: τήν Νεολαία. Πάντοτε επικεφαλής του αι­σθήματος της αλλαγής, τής προόδου τής ανησυχίας, είχε γίνει  θύμα τής πολυκομματικής προπαγάνδας. Προς  αυτήν, ακολουθήθηκε συγκεχυμένη πολιτικής Μέ σκοπό τήν κατασίγασι τών παθών κοι τήν άποπολιτικοποίησί της, αφέθηκε «ανε­πηρέαστη» θεωρητικά, ώστε νά άσχοληθη μέ τόν