Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Γοργοπόταμος: Η αλήθεια που πρέπει να λέγεται.


του Θωμά Τουσιάδη

Το όνομά του συνδέθηκε με μία από τις ηρωικότερες στιγμές της Αντίστασης εναντίον των κατακτητών: Την ανατίναξη της γέφυρας του, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1942, από τις ενωμένες αντιστασιακές δυνάμεις του EΔEΣ (Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος), και του EΛAΣ (Εθνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός) με τη συνδρομή Άγγλων σαμποτέρ.
Αφότου οι Βρετανοί κομάντος έφθασαν στην Ελλάδα, για περίπου ένα μήνα παρέμειναν απομονωμένοι στην σπηλιά της Στρώμης
Ο Άρης, προσωπικά δεν έβλεπε με καλό μάτι την όλη επιχείρηση, αλλά είχε και αρνητικές εντολές από την Αθήνα (ΚΚΕ). Ο ίδιος έλεγε ότι δεν ήθελε τους ιμπεριαλιστές στην περιοχή του.
Μετά παρέλευση ενός μηνός και έπειτα από μάταιες αναζητήσεις οι Βρετανοί έστειλαν επειγόντως τον ταγματάρχη Kρις Γουντχάουζ στον Zέρβα. Ο Zέρβας αφού άκουσε τον Βρετανό ταγματάρχη, αναχώρησε αμέσως μαζί με τους καλύτερους του άνδρες, για την περιοχή του Γοργοποτάμου.

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Δεν τους αντέχω πια τους ψεύτες και τους εθελοτυφλούντες


Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Πρόδωσαν το όραμα και τους αγώνες εκατομμυρίων ανθρώπων που τους πίστεψαν και τους ακολούθησαν. Ελλήνων, που πάλεψαν να δώσουν σάρκα και οστά στο όνειρο μιας όμορφης, ανθρώπινης και πατριωτικής κοινωνίας, όπως την περιέγραφε η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.

Σαν εξουσία, έχτισαν μια Ελλάδα φτωχή σε ελπίδες, με πλούσιους όμως πολιτικούς και πάμπλουτους παρατρεχάμενους, αξιοποιώντας υπέρ των ολίγων το ξεπούλημα στοιχείων Εθνικής Κυριαρχίας και ιδιοποιούμενοι ένα μεγάλο μέρος του πλούτου που εισέρευσε από τον Ευρωπαϊκό Κορβανά.

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Φώτης Κόντογλου: Ασάλευτο θεμέλιο


Σήμερα νομίζεται καλὸς σὲ ὅλα, ὅποιος εἶναι ἀδιάφορος, ὅποιος δὲν νοιάζεται γιὰ τίποτα, ὅποιος δὲν νιώθει καμιὰ εὐθύνη. Ἀλλιῶς τὸν λένε σωβινιστή, τοπικιστή, μισαλλόδοξο, φανατικό. Ὅποιος ἀγαπᾶ τὴν χώρα μας, τὰ ἤθη καὶ ἔθιμά μας, τὴν παράδοσή μας, τὴν γλώσσα μας, θεωρεῖται ὀπισθοδρομικός. 

Οἱ ἀδιάφοροι παιρνοῦν γιὰ φιλελεύθεροι ἄνθρωποι, γιὰ ἄνθρωποι ποὺ ζοῦνε μὲ τὸ πνεῦμα τῆς ἐποχῆς μας, ποὺ ἔχουν γιὰ πιστεύω τὴν καλοπέραση, τὸ εὔκολο κέρδος, τὶς εὐκολίες, τὶς ἀναπαύσεις, κι ἂς μὴν ἀπομείνῃ τίποτα ποὺ νὰ θυμίζῃ σὲ ποιὸ μέρος βρισκόμαστε, ἀπὸ ποὺ κρατᾶμε, ποιοὶ ζήσανε πρὶν ἀπὸ μᾶς στὴν χώρα μας. Ἡ ξενομανία μᾶς ἔγινε τώρα σωστὴ ξενοδουλεία, σήμερα περνᾶ γιὰ ἀρετή, κι ὅποιος ἔχῃ τούτη τὴν ἀρρώστεια πιὸ βαρειὰ παρμένη, λογαριάζεται γιὰ σπουδαῖος ἄνθρωπος.

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΟΧΙ στον Μύθο του Πολυτεχνείου και της Ηλένιας - ΛΑΕ πολέμα σε πνίξανε στο ψέμα


Όταν κανείς δεν τολμούσε οι Εθνικιστές ήταν εκεί.Πρώτοι στον αγώνα Στον αγώνα κόντρα στο σύστημα. Οι διώξεις και οι διωγμοί των Εθνικιστών αμέτρητοι !!
Επέτειο του κάγκελου αυτοί. Ημερολόγιο Αγώνα Εμείς. 
Παραμονές του μύθου οι Εθνικιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα έδιναν και έπαιρναν... διαβάστε :  

Με έντονη πολιτική δραστηριότητα από την πλευρά των εθνικιστών του ΕΝΕΚ χαρακτηρίστηκαν ol μέρες του «κάγκελου του Πολυτεχνείου».
Την Ίδια ώρα πού το κόμμα των πολιτικών κομμάτων έσερνε στους δρόμους - πού οδηγούσαν στην κεφάλα του ζωντανού Σβορώνου παιδάκια των δημοτικών Σχολείων, τα μέλη τού Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος γελοιοποιούσαν το κατεστημένο της ψευτιάς και της παρακμής αφισοκολλώντας το πορτραίτο της «Ήλένιας Άσημακοπούλου» με συνθήματα, ΗΛΕΝΙΑ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ
ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙΣ,(τους πολιτικούς) ΛΑΕ ΠΟΛΕΜΑ ΣΕ ΠΝΙΞΑΝΕ ΣΤΟ ΨΕΜΑ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

Η Φύση… Εμείς… και οι Λαθρομετανάστες


Διαβάζω πολλούς φίλους να γράφουν ότι «η φύση εκδικείται». Διαφωνώ! Η Φύση δεν είναι εκδικητική. Απλώς, όταν τα πράγματα δεν πάνε άλλο,αποκαθιστά την ισορροπία της ασκώντας το δικαίωμα να είναι κυρίαρχη επί των ειδών που συμβιώνουν υπό την καθοδήγησή της. Το γεγονός ότι μας δείχνει με επώδυνο τρόπο, πολλές φορές, το ορθό δρόμο, δεν είναι αρκετό για να την κρίνουμε. Η Φύση είναι Φύση.
Κακώς κάνουμε αξιολογικές κρίσεις και την χαρακτηρίζουμε εκδικητική, ξεχνώντας πως παραβιάζουμε τους νόμους της και δεν οργανώνουμε τις