Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Η συμφωνία των Πρεσπών, ο Κολοκοτρώνης, ο Νενέκος και ο Σαγιάς



Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Στις αρχές του τρέχοντος έτους προβλήθηκε μία συνέντευξη της δημοσιογράφου Μαρίας Γιαχνάκη, στην οποία ο έγκριτος ιστορικός Σαράντος Καργάκος μίλησε για την προσπάθεια τεμαχισμού της Ελλάδος από τις μεγάλες δυνάμεις και για την αμοιβή της προδοσίας. Σε εκείνη τη συνέντευξη μεταξύ των άλλων ο κ. Καργάκος είχε αναφερθεί στη διαφαινόμενη παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό σλαβικό κρατίδιο των Σκοπίων.

Στους δρόμους οι Έλληνες για την άνανδρη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τους Αλβανούς (βίντεο)



            

Στούς δρόμους και πάλι οι Έλληνες  για την άνανδρη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τους Αλβανούς

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Ο τ.Πρόεδρος Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης για την Βόρειο Ήπειρο


Γι ν μαθαίνουν ο νεώτεροι. 
Χρ. Σαρτζετάκης διετέλεσε Πρόεδρος τς λληνικς "Δημοκρατίας".

"κόμη, δι’σους ξ μν κατάγεσθε π τ γιασμένα χώματα τς ν τος αἰῶνας λληνικς Βορείου πείρου, γνωρίζομεν τν βάσταχτον πόνον σας, διότι διαιτέρα σας ατ Πατρς ερίσκεται κόμη π φρικτν ξένον ζυγόν, μ τν πομένοντα γηγεν λληνικν πληθυσμν χωρς Σχολεα λληνικά, χωρς κκλησίες, χωρς τος νομίμως κλεγέντας πισκόπους, π παρδίαν τοπικς ατοδιοικήσεως, πειλούμενον δ καθημερινς π στίφη ποψηφίων ποίκων κα διαβιοντα ν γένει π καθεστς διαρκος βίας κα καταδιώξεων κα τρομοκρατίας. Βεβαιωθετε, τι πόνος σας ατς εναι κα πόνος χι πλς λων τν πειρωτν, - φο κα σκλαβωμένη Βόρειος πειρος ποτελε τμμα τς μις κα νιαίας π τ βάθη τν αώνων πείρου, - λλ πόνος λοκλήρου το λληνισμο, πουδήποτε τς γς.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Ε και;


γράφει ο Ζαφείρης

Εχθές, τελευταία μέρα του μήνα, αναρτήσαμε μια παλαιότερη δημοσίευση από το Αγωνιστικό ημερολόγιο του εθνικιστικού Κινήματος που είχε να κάνει με την ανακίνηση του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος και την συνέχεια του Αγώνος. Μάλιστα, υπήρχε και η αφίσα για την Βόρειο Ήπειρο από την ΕΝΕΠ. Σε κάποια κοινοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα παλικάρι σχολιάζοντας αναρωτήθηκε: Ε και; Και σε δεύτερη απορία του: Που πήγαν τα στελέχη που αποφοίτησαν από την Σχολή Στελεχών. Στο δεύτερο θα απαντήσω μέσα από το ιστολόγιο, πως μετά από 40 χρόνια, εγώ που ήμουν ο μικρότερος στο ΕΝΕΚ σήμερα είμαι στα 55. Πολλοί έφυγαν από την ζωή, άλλοι χάθηκαν, αλλά είμαι περήφανος που με πολλούς από αυτούς συνεχίζουμε τον Αγώνα σαν να μην πέρασε μια μέρα, μέσα από άλλα μετερίζια, επιβεβαιώνοντας πως ο εθνικιστής έχει μέσα του ενέργεια και είναι αγωνιστής.

Ανακοίνωση:Βροντερό παρών και τιμή στον Κωνσταντίνο Κατσίφα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Ο Σύλλογος του Αγίου Αθανασίου Βουλιαρατιού έχοντας βαθιά θλίψη για τον άδικο χαμό του συγχωριανού μας θεωρεί χρέος του να παρακινήσει όλους του Βουλιαρατινούς καθώς και τους φίλους να παρευρεθούν στην κηδεία του αγαπημένου μας Κώστα Κατσίφα.
Για το λόγο αυτό ναυλώνει λεωφορεία απο Αθήνα ώστε όσοι επιθυμούν να είναι παρών στη διαδρομή για την τελευταία κατοικία του παιδιού μας..
Το κόστος θα είναι 20€ για εισιτήριο με επιστροφή. Ευχαριστούμε θερμά γι’αυτή την προσφορά την εταιρεία του συγχωριανού μας Euro Interlines Komatas-tours.
Παρακαλούμε θερμά όσοι επιθυμούν να έρθουν να δηλώσουν υπεύθυνα τη συμμετοχή τους στα παρακάτω τηλέφωνα:

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Η ανακίνηση του ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ τον Φεβρουάριο του 1978 και η συνέχεια του ΑΓΩΝΟΣ.


Η πρώτη αφίσα μας για την 
ανακίνηση του Βορειοηπειρωτικού.
(Φεβρουάριος 1978)
Τα Εθνικά μας Θέματα δεν τα αντιμετωπίσαμε με εγωιστική διάθεση, τέτοια που να αποβλέπει στο οποιοδήποτε πρόσκαιρο κομματικό όφελος, αλλά υπό το πρίσμα να συνεισφέρουμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας προς μια δίκαιη και εθνικά ωφέλιμη λύση.
Θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε την τακτική μας και σε άλλες περιπτώσεις. Ωστόσο στη παρούσα ανάρτηση θα αναφερθούμε στο Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα με αφορμή την μεγάλη διαδήλωση που έγινε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών την Τετάρτη 3η Μαρτίου του 1982. (πατήστε ΕΔΩ)
Για να φτάσουμε όμως στην μεγαλειώδη αυτή συγκέντρωση είχαν προηγηθεί κάποιες άλλες ενέργειες που ξεκίνησαν από το 1978, όταν κατείχαμε την ηγεσία της ΕΝΕΠ. Συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 1978, με αφορμή την επέτειο της Κηρύξεως της Ανεξαρτησίας της Βορείου Ηπείρου, κάναμε την πρώτη απόπειρα ανακινήσεως του Εθνικού μας αυτού Ζητήματος με αφίσες και ομιλίες.
Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που τα μέλη μας πήραν εντολή να κάνουν την αφισοκόλληση με το φως της ημέρας. Και όταν αυτό πραγματοποιήθηκε το πληρώσαμε με δεκάδες προσαγωγές μελών μας στα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Το σύστημα φοβάται τον Έλληνα…


 (Γραμμένο με αφορμή τα όσα λέγονται για την 28η Οκτωβρίου 1940)

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Η 28η Οκτωβρίου, ρίζωσε στην ψυχή του λαού. Γιορτάζεται από όλους τους Έλληνες γιατί η ουσία του ΟΧΙ αντιστοιχεί σε μια σειρά από ψυχικές ιδιότητες της ράτσας όπως, το ανυπότακτο του Έλληνα, η αντίδραση στην βία και η εκρηκτική ουσία του χαρακτήρα του, που αναζητά τσακμάκι ν’ ανάψει το φυτίλι.

Είμαστε ο μοναδικός Λαός που θέλει να γιορτάζει με τόση λαμπρότητα την επέτειο μιας άρνησης. Μιας άρνησης που περιείχε τα στοιχεία του απρόσμενου, του ανορθολογικού και της θυσίας. Θυσίας υπέρ ενός ανώτερου σκοπού.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Η συνέντευξη του συν. Γιώργου Κατσίφα στο Σταρ Λαμίας για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα



Η συνέντευξη του συν. Γιώργου Κατσίφα και μέλος της συντακτικής ομάδος του Κοινού Παρονομαστή στο Σταρ Λαμίας για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Το μήνυμα της θυσίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα…


Τον ένα τον δολοφόνησαν γιατί μπήκε στα κατεχόμενα της Κύπρου!

Τον άλλο τον σκότωσαν γιατί επιχείρησε να κατεβάσει την σημαία του εισβολέα στη μεγαλόνησο.

Την σκυτάλη του της θυσίας την σήκωσε ο επόμενος, γιατί μιλούσε Ελληνικά στην Βόρειο Ήπειρο.

Και τώρα, ο θάνατος ενός ακόμη

Το έγκλημά του ήταν πως σήκωσε Ελληνική σημαία στο νεκροταφείο των Ελλήνων Ηρώων που σκοτώθηκαν στα βουνά της Βορείου Ηπείρου!

Τέσσερα Ελληνόπουλα, έδωσαν τη ζωή τους, σε καιρό ειρήνης υπερασπίζοντας Ιστορία, Σημαία, Γλώσσα και Τιμή.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Το σύνθημα του ΕΝ.Ε.Κ.: Τα ΟΧΙ θέλουν ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ στους τοίχους το 1983













ΕΝΕΚ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Κείμενα – Επιμέλεια : Ίων (Ιωάννης Σχοινάς)  

ΤΑ ΟΧΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ  
Το ωραιότατο αυτό σύνθημα εμφανίσθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1983 από το Ο.Σ. ΕΝΕΚ Ναυπλίου κατά τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα τα μέλη του ΕΝΕΚ στο Ναύπλιο:
1. Τύπωσαν και διένειμαν δακτυλογραφημένη ανακοίνωση με τίτλο «εις ποίον ανήκει η τιμή διά το ιστορικόν “ΟΧΙ”».