Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Νεροκουβαλητές των Τούρκων.


Ο Θάνος Ντόκος είναι αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μιλά για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Αναπόφευκτο ήταν ο Ερντογάν να δηλώσει στη συνέχεια ότι «το καθεστώς που η Τουρκία έχει κηρύξει στη Μεσόγειο άρχισε σιγά σιγά να γίνεται αποδεκτό από τις χώρες που παρεμβαίνουν στο θέμα, και ιδιαίτερα την Ελλάδα». 
Σημειωτέον ότι αυτή τη δήλωση την απευθύνει και στη διεθνή κοινότητα, όχι μόνο στην Ελλάδα. Δημιουργεί, με την επανάληψη του ίδιου σκεπτικού, μια «πραγματικότητα», στην οποία ήδη έχουν εισέλθει διάφοροι ελληνόφωνοι.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Αποχαιρετισμός στον Ήρωα Γεώργιο Κατσάνη.


Ο Κοινός Παρονομαστής εξασφάλισε από την Λίνα Κατσάνη, την κόρη του ήρωα Γεωργίου Κατσάνη, τον αποχαιρετιστήριο λόγο της στον επαναπατρισμό και ενταφιασμό των οστών του και με μεγάλη μας τιμή αναρτούμε. Το μήνυμα που περνά βρίσκεται στις δηλώσεις της κόρης του ήρωα. « Μετά το θάνατό του μας βάραινε μια ευθύνη, ένα χρέος, να δείξουμε στους νεότερους ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με ιδανικά και αξίες. Τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Γεώργιος Κατσάνης. Για μας ήταν ένα εξαιρετικός πατέρας, για πολλούς άλλους όμως ενσάρκωσε με τη στάση της ζωής του μια ολόκληρη φιλοσοφία». 

Πατέρα μου
Με αισθήματα  ανυπέρβλητης περηφάνιας συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να σε συνοδεύσουμε επιτέλους   με καθυστέρηση 46 χρόνων στην τελευταία σου κατοικία  η αγαπημένη σου σύζυγος, η Φιλίτσα σου εγώ και η αδερφή μου η Εύη τα κοριτσάκια σου που άφησες 8 και 7 μόλις χρονών η αδερφή σου η Ειρήνη, τα πέντε εγγόνια σου που δεν έμελλε να

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Αν αγνοείς την ιστορία σου, δεν έχεις μέλλον.


Μυκηναϊκή πανοπλία 
Δενδρά Αργολίδας
Σε ξενάγηση σε γνωστό μουσείο ακούσαμε το εξής: 
Ο μυκηναϊκός πολιτισμός είναι ο πρώτος ελληνικός πολιτισμός (ο μινωικός, ας πούμε, που προηγήθηκε, είτε δεν είναι πολιτισμός, είτε δεν είναι ελληνικός...). 

Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για χονδροειδές λάθος της ξεναγού ή για γενικότερη στάση απαξίωσης της ελληνικής ιστορίας. Σημασία έχει ότι είμαστε μια πρωτοφανής περίπτωση λαού που αγνοεί ή εσκεμμένα παραποιεί, για ιδεολογικούς λόγους, την ίδια του την Ιστορία και τον πολιτισμό του, την ίδια στιγμή που άλλοι λαοί την εκτιμούν βαθύτατα.

Προτού οι Έλληνες ξεκινήσουν την Επανάσταση του 1821, η οποία άλλαξε τον ρου της ιστορίας της ανθρωπότητας, καθώς ήταν η πρώτη παγκόσμια εθνικοαπελευθερωτική εξέγερση που γκρέμισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία, είχε προηγηθεί μια περίοδος πνευματικής αφύπνισης και

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Οι θέσεις του Μαρξ για τον μετανάστη,την μετανάστευση και την λαθρομετανάστευση - Τι έχει να πεί το ΚΚΕ για αυτές ;

Οι κομμουνιστές αποτελούν τους "μπροστινούς" της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Τους χρήσιμους δηλαδή που βάζουν μπροστά για να ανοίγουν δρόμο.. Ουσιαστικά εξυπηρετούν τα σχέδια του καπιταλισμού. Μετά τις δηλώσεις της βουλευτού του ΚΚΕ Μανωλακου, πως «όποιοι δεν αποδέχονται την πολιτική των ανοιχτών συνόρων είναι ακροδεξιοί» ..."χτύπησε" και ο άλλος βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσωτης, ο οποίος ζητά από την ελληνόφωνη κυβέρνηση την καταβολή εθνικής σύνταξης για όλους τους αλλοδαπούς που έρχονται στην χώρα μας. Εμείς το μόνο που θα κάνουμε, είναι να βάλουμε τις θέσεις του Μαρξ για τον μετανάστη, την μετανάστευση και την λαθρομετανάστευση.