Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Παγκόσμιος χυλός

 

Ο περιβαλλοντισμός και ο οικολογισμός είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια των "πολιτικών οικολόγων", οι οποίοι λειτουργούν ως εργαλεία τής παγκοσμιοποίησης και του διεθνισμού και υπηρετούν την πολιτική τής λεγόμενης "νέας τάξης".

Κοινός τόπος των ανωτέρω είναι η εξαφάνιση της ταυτότητας των εθνών και η συγχώνευσή τους σε έναν ομοιόμορφο
παγκόσμιο χυλό, σε μια αντεθνική ομογενοποίηση. Οι παγκοσμίως πολιτικά κατευθυνόμενοι οικολόγοι λειτουργούν ως το "μακρύ χέρι" τόσο του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού όσο και του κομμουνισμού και του διεθνισμού, συντεταγμένοι όντες στην παραλογική τής ασυνέχειας. Η επιδιωκόμενη παγκόσμια μαζική κοινωνία αποτελεί κατ' ουσίαν οικολογική καταστροφή.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Μετατροπή τής Αγίας Σοφίας σε τζαμί.


 

Κάποιες από τις πρόσφατες εμβληματικές τουρκικές εχθρικές ενέργειες κατά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού: Μετατροπή τής Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Μετατροπή τής Μονής τής Χώρας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί. "Ρέιβ πάρτι" στην Παναγία Σουμελά. Θυελλώδεις αντιδράσεις από την επίσημη πολιτεία, κόμματα τού αντεθνικού τόξου, την Ανατολική Εκκλησία τού Χριστού καθώς και σωματεία, συλλόγους, μκο και "αλληλέγγυους" ΔΕΝ θα υπάρξουν. Ενδεχομένως η ιστορία να καταγράψει όλους αυτούς αρνητικότατα αλλά προς ώρας η καθημερινότητά τους είναι πολύ καλή σε σχέση με τον μέσο πατριώτη, γι' αυτό και εφησυχάζουν. Η ψήφος είναι όπλο και φαίνεται πως χρησιμοποιείται λάθος.


Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Εθνικισμός

 


Χρησιμοποιείται ένα (ακόμη) επιχείρημα κατά του εθνικισμού -και δη από υποτιθέμενους καλόπιστους συνομιλητές:  "Ας μην χρησιμοποιείται ο όρος εθνικισμός γιατί έχει στρεβλωθεί η έννοιά του και έχει λάβει αρνητική χροιά".

Το επιχείρημα είναι έωλο και τρωτό διότι εάν εγένετο αποδεκτή μία τέτοια (λανθασμένη) προσέγγιση, με το ίδιο (λανθασμένο) σκεπτικό, θα έπρεπε να εγκαταλειφθεί και το όνομα Μακεδονία γιατί στρεβλώθηκε η χρήση του από σφετεριστές και εδόθη από πολιτικούς αρνητική χροιά στους υποστηρικτές του.

Είναι άλλο πράγμα να μην επιθυμεί κάποιος να αναβιβασθεί από τον πατριωτισμό στην υπερτέρα έννοια του εθνικισμού και άλλο να αρνείται τη λέξη και την ουσία της.