Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Η Κουντουρά εξασφάλισε εξόφληση οφειλής σε… 1.378 δόσεις. Σε 114 χρόνια!



Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον τον ελληνικό


Θα αργήσουμε να μάθουμε το πλήρες παρασκήνιο για το πώς εξασφαλίσθηκαν οι προσχώσεις φερτών… βουλευτών, ώστε να πάρει η κυβέρνηση Τσίπρα και την ψήφο εμπιστοσύνης και την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. 
Αλλά κάποια πράγματα καθίστανται ήδη ορατά με όσα αποκαλύπτονται. Όπως, για παράδειγμα, ποια ήταν η βάση του «προβληματισμού» της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Έλενας Κουντουρά. Που την οδήγησε στην «εθνικώς» συμφέρουσα απόφαση να αποστατήσει από το κόμμα της και να συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Η Συνέντευξη του Κωστή Παλαμά: «Βέβαια είμαι εθνικιστής, είμαι ένας πατριδολάτρης»


Το ανθελληνικό και νεοταξικό σύστημα αγωνίζεται με όλα του τα μέσα και όλους τους πρόθυμους καλολαδωμένους αγύρτες, ντόπιους και ξένους, να πείσει τον λαό ότι ο εθνικισμός είναι το κακό.
Ο λόγος φυσικά είναι πως ο εθνικισμός είναι το τελευταίο ανάχωμα-εμπόδιο στο σχέδιο τους αυτό της αποεθνοποίησης και της μετατροπής του ανθρώπου σε ανδρείκελο υποχείριο τους που απλά θα ζει για να δουλεύει και να καταναλώνει.
Ο εθνικός ποιητής μας και Τιτάνας των ελληνικών γραμμάτων, Κωστής Παλαμάς, μία από τις κορυφαίες πνευματικές φυσιογνωμίες του νεότερου ελληνισμού, στον οποίο οφείλουμε την θεμελίωση της νέας λογοτεχνίας μας, σε μια συνέντευξη του στην Σοφία Σπανούδη δηλώνει ξεκάθαρα και χωρίς υπεκφυγές:
Ο πατριωτισμός μας είναι έμφυτος.
Κι εγώ είμαι εθνικιστής, βέβαια εθνικιστής, είμαι ένας πατριδολάτρης…

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Το όνειδος των Πρεσπών, οι χρήσιμες κινηματικές υπηρεσίες και οι «Νταλάρες των Εξαρχείων»


Πώς; Είσαι αντίθετος με τη συμφωνία των Πρεσπών; Σοβαρολογείς τώρα; Δεν χειροκροτείς, δεν ζητωκραυγάζεις για αυτή την κολοσσιαία νίκη του διεθνισμού, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των λοιπών υπερκρατικών ομοούσιων παραφυάδων τους; Ε, είσαι «φασίστας»! Είσαι «φασισταριό του κέρατα, ταγματασφαλίτης, γκεσταπίτης, στέλεχος των Ες-Ες» κι ολίγα σου λέγω! Σε παρακαλώ, μην προσπαθείς να δικαιολογηθείς, δεν θέλω να ακούσω κουβέντα. Όποιος δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση, δεν συμφωνεί και με την «πραγματικότητα». Τόσο απλό είναι. Ασφαλώς και κάνω πνεύμα…

Διότι, «άθλιε εσύ φασίστα», η «πραγματικότητα» κατασκευάζεται, άρα και μεταβάλλεται κατά το κέφι της εξουσίας. Άλλως τε έχει χύσει άπειρο μελάνι και (κυρίως) αίμα, ώστε να εδραιώσει η κομμουνιστική εξουσία όλον αυτόν τον μηχανισμό εξαπάτησης και χειραγώγησης. Πώς; Τί παλαβομάρες είναι αυτές που λέω;

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Ανατροπή ισορροπίας στην Κύπρο



του Ευθύμιου Πέτρου

Ενώ στην Ελλάδα αναλισκόμαστε σε ανούσιες συζητήσεις με την Τουρκία και σε ατελέσφορες καταμετρήσεις των παραβάσεων και παραβιάσεων στο Αιγαίο, η Άγκυρα έχει προχωρήσει σε ανατροπές της ισορροπίας δυνάμεων στην Κύπρο. Η αναβάθμισις δε, των κατοχικών δυνάμεων είναι κυρίως ποιοτική. Έτσι ήδη έχουν αφιχθεί στην Μεγαλόνησο περί τα 20 άρματα μάχης Leopard 2A4 και επίκειται η μεταφορά τουλάχιστον 60 ακόμη. Έτσι ανατρέπεται το ποιοτικό πλεονέκτημα που είχε μέχρι σήμερα η Ελληνοκυπριακή Εθνική Φρουρά χάρη στα 40 περίπου άρματα Τ-80.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Το πρόβλημα του ανθελληνικού «φιλελληνισμού»


Συμβαίνει συχνά στους ξένους: Λατρεύουν τους αρχαίους Έλληνες, ωθώντας όμως τους νέους Έλληνες να ξεκόψουν από τις ρίζες τους!

«Αυτό που προτίθεμαι να ισχυριστώ είναι απλώς ότι με κανέναν τρόπο δεν θα έπρεπε να συμβουλεύσει κανένας τους Ελληνες να επιστρέψουν με τις σκέψεις τους και με τις σπουδές τους στην αρχαία ελληνική εποχή. Αν μπορούσε κανείς να τους πάρει όλα τα βιβλία από αυτήν την εποχή, να εξαλείψει μέσα τους εντελώς τη συνείδησή της και να τους αφήσει να αναδειχθούν εντελώς από τον ίδιο τους τον εαυτό και την εποχή τους, αυτό θα ήταν όπως εγώ νομίζω το καλύτερο. Αν τους δοθεί πραγματικά η δυνατότητα μιας σημαντικής πολύπλευρης πολιτικής και οικονομικής ζωής αυτό θα συμβεί από μόνο του. Η νέα και φρέσκια ζωή θα δημιουργήσει σε λίγο τη συνείδηση ότι δεν μπορεί να καλέσει κανείς τις σκιές από το παρελθόν».
Βίλχελμ φον Χούμπολντ «Ο χαρακτήρας των Ελλήνων», μετάφραση Ξενοφών Αρμύρος, Αθήνα: 2008, σελ. 66-67

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Αναξιοκρατία: Η μήτρα των κατ' επίφαση «δημοκρατιών»


γράφει ο Δημήτρης Γκίκας*


Πριν τη μάχη του Μαραθώνα, η Αθήνα, κατά παράδοση, εξέλεξε 10 στρατηγούς για να διοικήσουν το στράτευμα. Κάθε στρατηγός εναλλάσσονταν στην ηγεσία ανά ημέρα. Ένας από τους 10 στρατηγούς ήταν ο Αριστείδης ο επονομαζόμενος «Δίκαιος», ο οποίος είχε διαπιστώσει πως ο Μιλτιάδης, άλλος ένας από τους στρατηγούς, ήταν ο πλέον κατάλληλος να διοικήσει, λόγω ικανοτήτων και εμπειρίας. 
Όταν, λοιπόν ήρθε η δική του σειρά, ο Αριστείδης παρέδωσε τη στρατηγία στον Μιλτιάδη, παρακινώντας και τους υπόλοιπους στρατηγούς να κάνουν το ίδιο. Έτσι, ο Μιλτιάδης ανέλαβε οριστικά την ηγεσία του στρατεύματος, οδηγώντας τους Έλληνες σε περιφανή νίκη εναντίον του ανίκητου, ως τότε, Περσικού στρατού.
Κάντε τη σύγκριση της στάσης του Αριστείδη με τη στάση οποιουδήποτε σημερινού ηγέτη, σε όποιο πεδίο θέλετε – πολιτικό, επιχειρηματικό. Θα διαπιστώσετε ότι 2.500 χρόνια μετά, η ανθρωπότητα όχι μόνο δεν προόδευσε σε επίπεδο ηγετικής αντίληψης, αλλά αντιθέτως παρήκμασε. 

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Το έμβλημα της Τράπεζας του Αφγανιστάν


Το έμβλημα της Τράπεζας του Αφγανιστάν
(από την θαυμάσια ανάρτηση της κυρίας Άννας Χατζημανώλη 11/2/2019)
"Ψάχνω το ελληνικό βασίλειο της Βακτριανής (;256–125, ;131 χρόνια), κάπου στο σημερινό βόρειο Αφγανιστάν, περιεργάζομαι ένα τεράστιο χρυσό νόμισμα του Ευκρατίδη Α΄, το μεγαλύτερο της αρχαιότητας (στατήρας, 169.2 γραμμ. μάζα, 58 χλστ. διάμετρος, σήμερα στο Cabinet des Médailles, στο Παρίσι) και λίγο παρακάτω πέφτω πάνω στο της φωτογραφίας.
Η λεζάντα: το νόμισμα του Ευκρατίδη Α΄ χρησιμοποιήθηκε στο σχέδιο μερικών αφγανικών χαρτονομισμάτων μεταξύ 1979–2002. Από το 1939 είναι το έμβλημα της της κεντρικής τράπεζας του Αφγανιστάν με έδρα την Καμπούλ, της Da Afghanistan Bank.