Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ ΤOΥ 20ου ΑΙΩΝΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΖΟΓΙΩΡΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ



Υπήρξε ο άνθρωπος που το 1964 ανακάλυψε σε παλαιοπωλείο τα "Άπαντα" του Περικλή Γιαννόπουλου τα οποία και εξέδωσε. Υπήρξε βασικός παράγοντας του εορτασμού του Έτους Περικλή Γιαννόπουλου. 

Έγραψε βιβλία για την Δελφική Ιδέα του Άγγελου Σικελιανού, τον Λίνο Καρζή, τον Μανώλη Χαιρέτη, θείο του Περικλή Γιαννόπουλου και την Αγγελική Χατζημιχάλη, για την οποία εκτέλεσε επί χρόνια αμισθί χρέη γραμματέως. .
Με δική του πρωτοβουλία και πρόσκληση που εκδηλώθηκε μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή, βρέθηκε από το αρχείο ενός μέλους της «Εθνικής Οργανώσεως Νεολαίας» [«Ε.Ο.Ν.»], ο δίσκος της Σοφίας Βέμπο «Παιδιά της Ελλάδος παιδιά», καθώς οι δίσκοι της είχαν καταστραφεί από τις δυνάμεις κατοχής.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Πως φτάσαμε ως εδώ; (Του Δημήτρη Δρoύκα)


Μία σκιαγραφία του καθεστώτος από τον Δημήτρη Δρούκα

Εννέα χρόνια από την έναρξη της εποχής των Μνημονίων και η Ελλάδα μετράει μόνον πληγές. Αυτά τα 9 χρόνια είδαμε τη χώρα να χάνει το 25% του ΑΕΠ της , την ανεργία να εκτοξεύεται από μονοψήφιο αριθμό στο 30% και τους φόρους να εξανεμίζουν το πραγματικό εισόδημα των πολιτών.
Είδαμε αξιοπρεπείς επαγγελματίες να συνθλίβονται, υγιείς επιχειρήσεις να κηρύσσουν πτώχευση, την αγορά να βυθίζεται σε πρωτοφανή αποτελμάτωση και τη μεσαία τάξη να γονατίζει. Άνθρωποι δημιουργικοί και ιδίως νέοι τσακίστηκαν από την ανεργία και αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό για να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Το κάψιμο του Ιούδα: Ένα πασχαλινό έθιμo με βαθιές ρίζες



Γιάννης Κουριαννίδης*
Το κάψιμο του Ιούδα είναι ένα έθιμο με βαθειές ρίζες στον ορθόδοξο Ελληνισμό. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία προσπάθεια να δαιμονοποιηθεί χαρακτηριζόμενο ως «αντισημιτικό» και «ρατσιστικό», χαρακτηρισμοί που δυστυχώς έχουν υιοθετηθεί από σημαντική μερίδα του κλήρου. Λόγω των ημερών, προδημοσιοποιώ σχετικό άρθρο του αγαπητού μου φίλου και συγγραφέα Αθανασίου Κόρμαλη, που πρόκειται να συμπεριληφθεί στο τεύχος 111-112 του περιοδικού «Ενδοχώρα», που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο:
Το κάψιμο του Ιούδα
Ένα πασχαλινό έθιμο με βαθιές ρίζες