Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Αγία Σοφία: ιστορικό Σύμβολο του Δυτικού πολιτισμού



Δεν πρέπει να μας απασχολεί ποια θα είναι η απόφαση του ΣτΕ Τουρκίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Το γεγονός και μόνο ότι τέθηκε ως ζήτημα από την τουρκική πλευρά θα έπρεπε να αποτελεί casus belli όχι μόνο για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και για την Ε.Ε. και για τον ΟΗΕ (μέσω UNESCO).

Δεν είναι ένα ζήτημα που άπτεται των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Δεν είναι, δηλαδή ένα ζήτημα που αφορά την ατζέντα των ελληνοτουρκικών θεμάτων και προβλημάτων.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Καμία πατρίδα για τους ανήθικους!



“Ducunt, volentem fata, nolentem trahunt" (μτφρ: η μοίρα οδηγεί όποιον εκούσια την ακολουθεί, σέρνει όποιον αντιστέκεται - Σενέκας)»
Ένα από τα σημαντικότερα φιλοσοφικά ρεύματα των Ελληνιστικών και Ρωμαϊκών χρόνων υπήρξε και ο Στωικισμός. Βασική θέση του στωικισμού ήταν η επιδίωξη της αταραξίας, δηλαδή της αντίληψης ότι τίποτε στον κόσμο που ζούμε δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, ούτε τα πλούτη και τα υλικά αγαθά, ούτε και οι εκάστοτε φιλοδοξίες μας. Το μοναδικό που επιδιώκει ένας Στωικός είναι η κατάκτηση της αρετής. Η φύση του ανθρώπου, για τους Στωικούς, δεν διαθέτει μόνο ένστικτα, αλλά και ηθική αίσθηση. Κατά συνέπεια, ο άνθρωπος, για να επιτύχει την ευδαιμονία, χρειάζεται να ζει σύμφωνα με τη φύση του, δηλαδή σύμφωνα με την αρετή.