Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Σκοπιανό: η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ από την βάση!


Πολλοί θα σπεύσουν να οικειοποιηθούν την επιτυχία του συλλαλητηρίου που θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου

Αυτό που συμβαίνει στις ημέρες μας στην πατρίδα μας, μετά την πρόσφατη κινητικότητα στο Σκοπιανό, είναι πραγματικά πρωτοφανές: 

Χιλιάδες πολίτες -όχι μόνο από την περιοχή της Μακεδονίας-, διαισθανόμενοι το δρομολογούμενο ξεπούλημα του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας μας, βρίσκονται «στα κάγκελα». Ξεκινώντας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει να (ανα)γεννιέται ένα κίνημα έτοιμο να υπερασπιστεί τα ιστορικά δίκαιά μας με κάθε τρόπο, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος! Θα μπορούσε να αντιλέξει κάποιος ότι ανάλογες στιγμές ζήσαμε και στο παρελθόν, με τα συλλαλητήρια του 1992 και του 1993, με τα εκατομμύρια των Ελλήνων οι οποίοι κατέκλυσαν τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δεν είναι το ίδιο…

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Η εξωτερική πολιτική του Συνταγματικού τόξου για μια ενωμένη, πoλυπoλιτισμική και Δημoκρατική Ευρώπη


Θὰ ἤθελα νὰ προτείνω στὴν κυβέρνησή "μας", ἀλλὰ καί στὰ ὑπόλοιπα κόμματα τοῦ "συνταγματικοῦ τόξου", τὴν λύση γιὰ νά συμβιώσουμε εἰρηνικὰ μέ τοὺς γείτονὲς μας, ὥστε ἀπαλλαγμένοι ἀπό πατριωτικὲς ἐμμονὲς, νὰ βαδίσουμε στὸν δρόμο τῆς ἀνάπτυξης σέ μία "ἑνωμένη", πολυπολιτισμική καὶ δημοκρατικὴ Εὐρώπη:

Α. Παραχώρηση τῆς Τσαμουριᾶς στὴν Ἀλβανία μὲ ταυτόχρονη ἀποχώρηση τῶν Ἑλλήνων ἀπό τὴν γείτονα χώρα, οἱ ὁποῖοι μὲ τὸν δυναμισμό του θὰ ἀναζωογονήσουν τὴν ἑλληνικὴ ὕπαιθρο στὶς νεοιδρυθεῖσες πόλεις (Νέα Χιμάρα, Νέα Δρόπολη κτλ)

Β. Ἐνσωμάτωση τῆς Μακεδονίας στὴν ΠΓΔΜ, ἡ ὁποία φυσικὰ θὰ ἀναγνωρισθεῖ μὲ τὸ συνταγματικό της ὄνομα.

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Η ανατομία της Παρακμής μας (του Κώστα Καρδαρά)


"Οχι, δέν είναι ή γή σου,
έσέ πού δέν τήν έζησες τή γή
καί πού, ξοπίσω άπό τούς θείους νεκρούς
πού τήν κράτησαν,
μέ τά γόνατα σερνόμενος
μετράς τό χώμα
μέ τήν πήχη, μυστικά!
Α. ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ

Ο Πολιτισμός, είναι ένα ιστορικό φαινόμενο πού γεννάται, ακμάζει, παρακμάζει καί πεθαίνει. Καί σάν κάθε ίστορικό φαινόμενο, βρίσκει τήν έκφρασή του στους φορείς του: στά "Εθνη καί στήν Φυλή.
Είναι, σήμερα, χαρακτηριστικό τοϋ Δυτικοϋ λε­γομένου Πολιτισμού, τό γεγονός ότι ευρίσκεται πλέον στό στάδιο τής παρακμής, τό όποιο άπό φυσική νομοτέλεια, ακολουθεί ό θάνατος.
Πολλές είναι οί ενδείξεις τής μελλούμενης κα­ταστροφής τήν οποίαν άγνωστο είναι τί θά άκολουθήση. Είναι δέ χαρακτηριστικό τών Έθνών-Φορέων τοϋ Πολιτισμοϋ τό γεγονός ότι ή παρακμή του σημαδεύει καί τόν δικό τους εκφυλισμό πρόσκαιρο ή ακόμη καί θανατηφόρα καταστροφικό.

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Το Σκοπιανό με μια άλλη σκοπιά.


Θέτω ένα ερώτημα: Εάν υπήρχε μια Εθνικιστική κυβέρνηση στην Ελλάδα, οι εξωχώριοι και οι εξωθεσμικοί παράγοντες που επέβαλαν και προωθούν την ονομασία «Μακεδονία» θα το έκαναν ή θα έβλεπαν πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μια πρώτης τάξεως αφετηρία έναρξης διαδικασιών «απορρόφησης» του κρατιδίου από την Ελλάδα;

Τώρα που αυτό δεν ισχύει και που εμφανώς επιχειρείται το ανάστροφο, γιατί κανένας πολιτικός φορέας δεν θέτει το θέμα των 120.000 ελληνικής

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Αυτό που έσπειρες θα θερίσεις…


    Καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα και.. εδώ βγαίνουν τα πραγματικά θέλω του καθενός που λέει σαν δεύτερη ευχή τα λεφτά, πολλά λεφτά, καλύτερο σπίτι, καλύτερο αμάξι, κινητό, ακόμα τα ίδια και χειρότερα, μα δεν βάζουμε μυαλό εμείς;;!! Να κλαίνε τα πιτσιρίκια γιατί λέει τους πήραν το iphone 16gb και όχι των 32gb!
  Κάποιοι “ρομαντικοί” θυμούνται βεβαίως και την Πατρίδα, στο fb πάντα, και αρχίζουν τα φλογερά και δακρύβρεχτα post για την λευτεριά που θα έρθει από τον Σώρα, τους ΕΛ και το Ξανθό το Γένος ενώ οι πιο “ψαγμένοι” ανατρέχουν στις προφητείες του Νοστράδαμου, του κάθε Γέροντα και της Πυθίας!
   Αυτά βέβαια όσον αφορά το Εθνικό μας μέλλον, διότι το δικό τους το εμπιστεύονται στην στιβαρότητα των ζωδίων, του καφέ και της χαρτομαντείας,