Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Πύλος: νέες αποκαλύψεις για τη μυκηναϊκή ζωγραφική


Μαβιές θάλασσες και μάχες σε μενεξεδί φόντο έχουν αποκαλυφθεί στους τοίχους του περίφημου ανακτόρου του Νέστορα στην Πύλο.
Η καταγραφή και η επανεξέταση του υλικού από τις παλιές ανασκαφές και μελέτες που γίνονται τα τελευταία χρόνια με τη χρήση των σύγχρονων τεχνικών έχουν αρχίσει να ανατρέπουν πολλά από τα θεωρούμενα ως τώρα δεδομένα όχι μόνο στη μυκηναϊκή ζωγραφική αλλά και σε αυτήν της Κρήτης και της Σαντορίνης.
Μήπως τελικά όλες αυτές οι τοιχογραφίες που πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι νωπογραφίες δεν είναι τελικά τέτοιες; Και γιατί οι ζωγράφοι της Πύλου έβαφαν τη θάλασσα και τις πολεμικές σκηνές πορφυρές;
Ήθελαν άραγε να συμβολίσουν τον οίνοπα πόντο του δειλινού ή τον πορφύρεο, ένδοξο, θάνατο που αναφέρει και ο Ομηρος;

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Γ.Σαγιάς: Ακραίοι και μισαλλόδοξοι οι εθνομηδενιστές !






Εκδήλωση για την Ποντιακή Γενοκτονία στην Άγκυρα !!!



Όταν είδαμε την αφίσα δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. 
Εκδήλωση στην Άγκυρα η οποία ακόμη και αν δεν το αναφέρει στον τίτλο της, έχει ως θέμα την ποντιακή γενοκτονία !  Με την συμμετοχή κορυφαίων Τούρκων διανοητών και αγωνιστών όπως οι Μπασκίν Οράν και Ισμαήλ Μπεσικτσί. Επίσης μετέχουν και 4 Έλληνες, εκ των οποίων διακρίνουμε τους γνωστούς για τον αγώνα που έχουν δώσει για την αναγνώριση της ποντιακής γενοκτονίας, Φάνη Μαλκίδη και Βλάση Αγτζίδη. 

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Aύριο την σημαία ψηλά και εκεί να μείνει.






















Στο πανό από την εκδήλωση τιμής μνήμης στους ήρωες του Συντάγματος χωροφυλακής Μακρυγιάννη αναγράφαμε το διαχρονικό σύνθημά μας. Φονιάδες Προδότες Κομμουνιστές Που και σήμερα μας δικαιώνει απόλυτα.Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ τότε, που τολμούσαμε κάτω από τις διώξεις του Καραμανλικού καθεστώτος της ΝΔ και συνοδοιπόρων των κομμουνιστών, να το φωνάζουμε! Και όταν λέγαμε ΘΥΜΑΣΑΙ ή ΚΟΙΜΑΣΑΙ γνωρίζαμε πως η "ύπνωση" θα οδηγούσε σε αυτό το κατάντημα της πατρίδος μας. Έστω και αν σήμερα βγάλανε τα φυσεκλίκια, παραδώσανε τα ντουφέκια και πετάξανε τα κονσερβοκούτια. Φορέσανε γραβάτες και φουλάρια και με το νεοταξικό τους προσωπείο επέστρεψαν να εκδικηθούν αυτούς που δεν μπόρεσαν να υποτάξουν. Τους Έλληνες!

Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους


Αντί για το «περνάει ο στρατός » οδηγούν στο …«περνά περνά η μέλισσα» 

25η Μαρτίου 2016 : Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού στην τακτική ενημέρωσή του και αναφερόμενος στους νεοσύλλεκτους στρατιώτες ,τόνισε : «Δεν έχουμε ούτε φαγητό ούτε στολές να τους δώσουμε ». Πρόσθεσε δε ότι μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2015 δαπανήθηκαν 120,000 ευρώ από το ΓΕΣ.

Λίγο καιρό πριν την 25η Μαρτίου 2016 : Ο Πρωθυπουργός της χώρας ,σε μια αποστροφή του λόγου του και απαντώντας σε δημοσιογράφους για τις ροές προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο αναφέρει : «Γιατί ,έχει η θάλασσα σύνορα »;  
Λίγες μέρες πριν την 25η Μαρτίου 2016 : Ο υπουργός κ. Μουζάλας απεκάλεσε τα Σκόπια ,«Μακεδονία». Θα μπορούσε να λεχθεί ότι το είπε «εν τη ρύμη του λόγου »,όμως είναι πολλά -δυστυχώς- τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν αυτή την αντεθνική θέση .

Η υπέρβαση του «εθνικισμού»...


του Άγγελου Δημητρίου

Άραγε, εκείνο που  εννοούμε με τον όρο «εθνικισμός», ταυτίζεται-κατά την ουσία του, στο πλαίσιο της σύγχρονης πραγματικότητας-  με ό, τι ο Διαφωτισμός εισήγαγε; Κι έπειτα, αν δεν υπάρχει ταύτιση μήπως σοβεί έστω, αναπόφευκτος σημειολογικός συγχρωτισμός; Τότε όμως, γνωρίζουμε ότι διαφορετική πορεία τράβηξαν τα Δυτικά κράτη, προκειμένου να επιτύχουν  την αυτοδιάθεση και αυτοπραγμάτωσή τους- διερχόμενα τη συνθήκης της φεουδαρχίας. Διαφορετική από εκείνη της ελληνικής συλλογικής ύπαρξης. Πρέπει σήμερα να υπερασπιστούμε το έθνος- κράτος, αν βέβαια αυτό το τελευταίο πλήττεται; Κι αν όχι, τι έχουμε να αντιπροτείνουμε; Δυστυχώς, δεν έχουμε καταλήξει ακόμα αναφορικά με το ζήτημα της «ελληνικής ταυτότητας»- και ο όποιος διάλογος γίνεται, περιορίζεται στα στεγανά μιας «σνομπίστικης», με ομιχλώδη κίνητρα, διανόησης. Χωρίς ταυτότητα, πώς θα προσδιοριστεί συλλογικός σκοπός; Σίγουρα, η «ταυτότητα» δεν ορίζεται ακαδημαϊκώ τω τρόπω- μόνο απόπειρες

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Viktor Orbán :«Εχθρός μας είναι ο φανατικός διεθνισμός των Bρυξελλών»


Ομιλία του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orbán στις 15 Μαρτίου 2016, επ’ ευκαιρία του εορτασμού για τα 168 χρόνια από τον αγώνα για την Ανεξαρτησία εναντίον των Αψβούργων (1848–49):

Η μοίρα των Ούγγρων έχει γίνει συνυφασμένη με εκείνη των εθνών της Ευρώπης και έχει εξελιχθεί να είναι τόσο πολύ μέρος της Ένωσης ώστε σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένας λαός – συμπεριλαμβανομένου του ουγγρικού λαού – που να μπορεί να είναι ελεύθερος, αν η Ευρώπη δεν είναι ελεύθερη. Και σήμερα η Ευρώπη είναι τόσο εύθραυστη, αδύναμη και ασθενική σαν «ένα λουλούδι που κατατρώγεται από ένα κρυφό σκουλήκι». Σήμερα, 168 χρόνια μετά τους μεγάλους πολέμους της Ανεξαρτησίας των ευρωπαϊκών λαών, η Ευρώπη, το κοινό μας σπίτι δεν είναι ελεύθερη! Κυρίες και κύριοι, η Ευρώπη δεν είναι ελεύθερη. Επειδή η ελευθερία αρχίζει με το να λες την αλήθεια.

Στο φόβο που καλλιεργούν και στο σκοταδισμό που διαδίδουν, εμείς ας διδάξουμε ελευθερία.


Παρότι όσα ακούμε "μυρίζουν" μπαρούτι, καλό είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Κυρίως διότι από ένα σημείο και μετά θα χρειαστεί να αντιδράσουμε εμείς οι ίδιοι και ούτε ο θυμός, ούτε ο φόβος είναι καλοί σύμβουλοι. Είναι δεδομένο ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις, οι οποίες θα κρίνουν και τη δική μας πορεία, ως χώρα, ως λαό, ως έθνος. Χρειάζεται σύνεση, ωριμότητα και περίσκεψη. Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία - το χειρότερο, όχι μόνο η Ελληνική - είναι ανίκανη και κρατά εντελώς ύποπτη στάση. Αυτό αποτελεί ίσως την παράμετρο που ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστικά τραγική. Διότι το να ποιείς την νήσσα εδώ και χρόνια στο πρόβλημα του Ισλαμικού φονταμενταλισμού, να προκαλείς τους πολίτες με ενέργειες που "βρωμάνε"

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Φωτογραφίζοντας το ψέμα


Λαέ πολέμα σε πνίξανε στο ψέμα, φώναζαν παλιά στα συλλαλητήριά τους οι κομμουνιστές πριν γίνουν κυβέρνηση. Τώρα απλώς, πνίγουν εμάς στο ψέμα.
Ο Γεώργιος Γεωργαλάς, στο αξεπέραστο βιβλίο του «Η Προπαγάνδα» (μερικοί ίσως ξινίσουν τα μούτρα τους, αλλά ένα μέρος ξίδι σε δύο μέρη νερό θα τους κάνει καλό), γράφει ότι από τα μέσα διεξαγωγής της Προπαγάνδας η φωτογραφία (εκθέσεις, λευκώματα, τύπος) χρησιμοποιείται ευρύτατα, διότι δημιουργεί την εντύπωση της «αμερολήπτου» παραστάσεως ενός αντικειμενικού γεγονότος.
Θυμηθείτε πόσος σάλος έχει γίνει για την περίφημη φωτογραφία των Αμερικανών πεζοναυτών, που υψώνουν την αστερόεσσα στους λόφους της Ιβοζίμα.

Η κριτική της ελληνικής Νομολογίας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

῾Ο διακεκριμένος νομικός καὶ τέως Πρόεδρος Ἐφετῶν
κ. Λάζαρος Κοεμτζόπουλος
θὰ τιμήσει μὲ τὴν παρουσία του τοὺς «Δεσμοὺς Ἑλλήνων»
ἀναπτύσσοντας τὸ θέμα

«Η κριτική της ελληνικής Νομολογίας: α´) αστικών και β´) ποινικών αποφάσεων».

Ἡ ἐκδήλωση θὰ πραγματοποιηθεῖ στὴν αἴθουσα τοῦ συλλόγου μας
Πασαλίδη 29, Κ. Τούμπα, Θεσσαλονίκη, τὴν Τετάρτη 23 Μαρτίου, 8.00 μ.μ.
Σας περιμένουμε.
Είσοδος ελεύθερη.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Προσπάθεια ερμηνείας του φαινομένου της βλακοκρατίας


«Η βλακεία είναι ανίκητη»- αγνώστου

Προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει στον λαό μας. Μοιάζει να βρίσκεται σε βαρύ κώμα εξαιτίας απανωτών επεισοδίων βλακείας. Υπάρχουν απειροελάχιστες ελπίδες να ανακάμψει. Η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια. Πρόκειται δε περί άκρως μεταδοτικής ασθένειας. «Ενός βλακός προκειμένου μύριοι έπονται», έλεγε ο Ε. Λεμπέσης στο επίκαιρο πόνημά του «Η τεραστία κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω» (1941). Εκεί γίνεται λόγος περί «αυτομάτου συρροής βλακών».. οι οποίοι «περιέρχονται συν τω χρόνω εις πλήρηβλακοκρατίαν». Για την συρροή αυτή των βλακών σήμερα και για να είναι αποτελεσματική η δράση της «βλακικής αγέλης», που περιγράφει ο συγγραφέας, δεν απαιτείται κάποια «πάσης φύσεως» οργάνωση ή φορέας, όπως στην εποχή του. Υπάρχει η τηλεόραση, αυτός ο κοινός τόπος συνάντησης εκατομμυρίων αγελοποιημένων τηλεθεατών, απείρως χρησιμότερη από κάθε ορατή κλειστή οργάνωση. Τρεις από τις μεθόδους της κοινωνικής μηχανικής, της προσπάθειας δηλαδή χειραγώγησης της σκέψης και της στάσης των πολιτών, είναι :... 1) η τεχνική της συναισθηματικής χειραγώγησης (συναίσθημα και όχι λογική), 2) η τεχνική τηςδημιουργίας «προβλημάτων» και «κρίσεων» (που απαιτούν «έκτακτα μέτρα» - βλ. «οικονομική κρίση») και 3) η τεχνική της ενοχοποίησης, (όπου πάντα «φταίμε» εμείς). Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι άλλος καλύτερος φορέας άσκησης αυτών των μεθόδων παρεκτός της τηλεόρασης, δεν υπάρχει.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος: Μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρο από χώρα (ηχητικό)


Κυριακή σήμερα, καθώς κλείνουμε μια δύσκολη εβδομάδα, επιλέξαμε να μην σας κουράσουμε με γραπτά κείμενα αλλά να ξεκινήσουμε με μια πολύ καλή συνέντευξη στο 98.4 ράδιο του δημοσιογράφου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου 
που θα σας βοηθήσει να εξάγετε κρίσιμα συμπεράσματα για αυτά που συμβαίνουν αυτή την στιγμή στην πατρίδα μας, αλλά και να αντιληφθείτε το τι πρόκειται να ακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα. Αξίζει να ακούσετε αυτό το ηχητικό. Καλημέρα σας.