Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης


Δεν είναι δυνατόν να ηχεί ως «θεμιτή» άποψη μια φωνή που κοπρίζει βάρβαρα κελεύσματα  σε εθνικό έδαφος
«Το Δημόσιο είναι πλακωμένο από δυο εκατομμύρια λίρες στερλίνες χρέος, άλλα τόσα ζητούν οι στρατιωτικοί, η γη είναι υποθηκευμένη εις τους Αγγλους δανειστάς, ανάγκη να την ελευθερώσομε με την ίδια απόφαση ως θα την ελευθερώσομε και από τα άρματα του Κιουτάγια και του Αιγυπτίου. - Δεν λυπούμαι, δεν απελπίζομαι, προτιμώ αυτό το σκήπτρο του πόνου και των δακρύων παρά άλλο. Ο Θεός μού το 'δωσε, το παίρνω∙ θέλει να με δοκιμάση. Είμαι από τη φυλή σας, εις ένα μνήμα μαζί με σας θα θαφτώ, ό,τι έχω, ζωή, περιουσία, φιλίες εις την Ευρώπην, κεφάλαια γνώσεων αποκτημένα από τόσα θεάματα και ακροάματα συμβάντων του κόσμου εις τας ημέρας μου τα αφιερώνω εις την κοινήν πατρίδα, ας υψώσω το μεγαλείον της, ώστε όποιος θελήσει δυσκόλως να το ταπεινώσει, στερεωμένο εις ρίζες αρετής είναι ακαταμάχητο. Εκάματε έργα πολεμικά αθάνατα. Βασιλείς και έθνη σάς επαίνεσαν, αλλά, πίστευσέ μου, διά πολυετίαν ακόμη η ζώνη του προδρόμου πρέπει να είναι στολισμός μας, όχι χρυσοΰφαντη χλαμύδα. [...] Κατεβαίνω πολεμιστής εις το στάδιον, θα πολεμήσω ως κυβέρνησις, δεν λαθεύομαι τον έρωτα των προνομίων που είναι φυτευμένος εις ψυχές πολλών, τα ονειροπολήματα των λογιωτάτων ξένων πρακτικής ζωής, το φιλύποπτο, κυριαρχικό και ανήμερο αλλοεθνών ανδρών. Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύη την καρδίαν μας, θεός ζηλότυπος μόνο το αίσθημα το ελληνικό∙ ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης».

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Η αλλαγή προσέγγισης στα πολιτικά κριτήρια.


του Γιάννη Κουριαννίδη*

Θυμάμαι πριν από πολλά χρόνια, τον χειμώνα του 1998, σε καφετέρια της πλατείας Αριστοτέλους, σε παρακείμενο της παρέας μου τραπέζι, έπιναν τον καφέ τους ένας γνωστός «επικοινωνιολόγος» του τότε κραταιού Mega και ένας εκ των πανίσχυρων βουλευτών της Θεσσαλονίκης του επίσης κραταιού τότε ΠΑΣΟΚ. 
Ο επικοινωνιολόγος, εμφανώς στενοχωρημένος, έδειχνε κάποια χαρτιά στον βουλευτή λέγοντάς του: «Είναι απίστευτο. Λάστιχο το έχουμε κάνει το θέμα κι αυτοί, εκεί! Ογδόντα δύο τοις εκατό των Ελλήνων δεν δέχεται κουβέντα περί σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων»! Κάποια «γαλλικά» ακούστηκαν από την πλευρά του «εθνοπατέρα»!

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Η απολυταρχική κλίκα του..«δημοκρατικού» τόξου.


γράφει ο Δημήτρης Γκίκας*

Αυτό που διαπιστώνει κάποιος στη σύγχρονη εποχή είναι η εξωφρενική αλλοίωση όρων και εννοιών που διαμόρφωσαν ένα ολόκληρο πολιτισμικό "γίγνεσθαι". Τη μεγαλύτερη αλλοίωση απ' όλες, όμως την υφίσταται η έννοια της δημοκρατίας. 

Ηγέτες αυτοαποκαλούνται δημοκρατικοί, την ίδια στιγμή που ευθαρσώς διαγγέλλουν "ή μαζί μας ή εναντίον μας". Υπερεθνικοί και διακρατικοί οργανισμοί επιχαίρουν για τη δήθεν δημοκρατικότητά τους, την ίδια στιγμή που επιβάλλουν επαχθείς οικονομικούς όρους σε λαούς, στερώντας κατ' ουσίαν την ανεξαρτησία τους. Πολιτικοί εντάσσουν εαυτούς στο δημοκρατικό "τόξο" (πολύ ενδιαφέρων όρος αυτός. Θυμίζει μεσαίωνα, με τα τόξα και τα σπαθιά, όπου η πειθώ, προφανώς, εξέλιπε...), από την άλλη, όμως προσπαθούν να φιμώσουν την ελευθεροτυπία - κυρίαρχη και καταστατική αρχή, υποτίθεται, στη δημοκρατία.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Η γιορτή του ΙΩΝΟΣ την Κυριακή 30/09 στο Polis Art Cafe



Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου θά πραγματοποιηθεῖ γιά 3η συνεχόμενη χρονιά, ἡ Γιορτή τοῦ Ἴωνος στό αἴθριο τῆς Στοάς τοῦ Βιβλίου, στό Polis Art Cafe.
Φέτος ἡ ἐκδήλωση θά εἶναι ἀφιερωμένη στό Μακεδονικό, στήν ἱστορία του, στίς γεωπολιτικές διαστάσεις καί στον νέο Μακεδονικό ἀγῶνα, ὅπως διαμορφώνεται μέσα ἀπό τα μεγάλα συλλαλητήρια καί τις κινητοποιήσεις τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ, ἐνάντια στήν αὐταρχική ἐπιβολή τῆς ΝΑΤΟικῆς "συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν".
Μεταξύ ἄλλων θά μιλήσουν οἱ: Δρ. Ἀθανάσιος Δρούγος (διεθνολόγος -στρατ.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Η... «κουλτούρα» σας θραύει όρχεις γραμματείς και φαρισαίοι του «δικαιωματισμού»


Αφού πέρασαν κάποιες ημέρες από "το περιστατικό" στο κοσμηματοπωλείο, χωρίς να θέλω να θυματοποιήσω ή να ηρωοποιήσω κανέναν, ας μου επιτραπεί μόνον μια αφελής ερώτηση: 
Εάν, λέω εάν, ο επίδοξος ληστής δεν ήταν "ακτιβιστής ομοφυλόφιλος" (ή "ακτιβιστής αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας", όπως συνέβη σε άλλες περιπτώσεις), αλλά μέλος "ακροδεξιάς" οργάνωσης, ποια θα ήταν η αντίδραση των αυτόκλητων υπερασπιστών του θανόντος, κάποιοι εκ των οποίων, (οι γνωστοί αλήτες) απείλησαν οικογένειες και δικηγόρο και έγιναν αιτία να χάσει ένας άνθρωπος τη δουλειά του (ο σερβιτόρος του απέναντι καταστήματος, επειδή δεν έδωσε "βολική" για ορισμένους κατάθεση, έχασε τη δουλειά του λόγω "προειδοποιήσεων " προς τον εργοδότη του); 

Σε αναβρασμό ο πατριωτικός χώρος!


Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Εάν η προσπάθεια του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου, στις δραστηριότητες του οποίου είχαμε αναφερθεί σε εκτενές ρεπορτάζ πριν από δύο εβδομάδες, ήταν το να «αναστατώσει» τον Πατριωτικό χώρο, τότε ήδη τα έχει καταφέρει. Συγκεκριμένα είχαμε γράψει για την προσπάθεια του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου να φέρει αρχηγούς πατριωτικών πολιτικών σχηματισμών σε ένα τραπέζι, προκειμένου να υπάρξει αν όχι ένωση τουλάχιστον εκλογική συμμαχία με σκοπό την ύπαρξη ενός πατριωτικού πόλου στην Βουλή ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και στην Χρυσή Αυγή. Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε με την επίδοση του ψηφίσματος, το οποίο είχαμε ολόκληρο παραθέσει, σε αρχηγούς κομμάτων και πολιτικών σχηματισμών.