Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Σε αναβρασμό ο πατριωτικός χώρος!


Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Εάν η προσπάθεια του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου, στις δραστηριότητες του οποίου είχαμε αναφερθεί σε εκτενές ρεπορτάζ πριν από δύο εβδομάδες, ήταν το να «αναστατώσει» τον Πατριωτικό χώρο, τότε ήδη τα έχει καταφέρει. Συγκεκριμένα είχαμε γράψει για την προσπάθεια του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου να φέρει αρχηγούς πατριωτικών πολιτικών σχηματισμών σε ένα τραπέζι, προκειμένου να υπάρξει αν όχι ένωση τουλάχιστον εκλογική συμμαχία με σκοπό την ύπαρξη ενός πατριωτικού πόλου στην Βουλή ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και στην Χρυσή Αυγή. Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε με την επίδοση του ψηφίσματος, το οποίο είχαμε ολόκληρο παραθέσει, σε αρχηγούς κομμάτων και πολιτικών σχηματισμών.
Αυτή η διαδικασία τελείωσε μόλις πριν λίγες ημέρες, με το ψήφισμα να παραλαμβάνουν σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, με τελευταίους τους Νίκο Νικολόπουλο στην Πάτρα και τον Στέλιο Παπαθεμελή στην Θεσσαλονίκη. Ενώ το πρωινό του συλλαλητηρίου στην Θεσσαλονίκη, το ψήφισμα είχαν παραλάβει και οι Ελευθέριος Συναδινός του ΠΑΤΡΙΕ και ο Δημήτριος Βαλασίδης, γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας. Αυτό σήμανε το τέλος της διαδικασίας των επιδόσεων, η οποία όμως ήταν επί της ουσίας και η … πρώτη συζήτηση σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι, προκειμένου να υπάρξουν και οι πρώτες – ανεπίσημες έστω – αντιδράσεις προσώπων και σχηματισμών.
Και οι πρώτες αντιδράσεις – με μικρές εξαιρέσεις – ήταν μάλλον θετικές. Θετικές, με επιφυλάξεις φυσικά, αφού κάθε σχηματισμός έχει τις δικές του ιδεολογικές καταβολές, τα δικά του πολιτικά προστάγματα και τις δικές του προτεραιότητες. Γεγονός που δεν κάνει «τυπική» την διαδικασία σχηματισμού ενός εκλογικού μετώπου. Οι άνθρωποι άλλωστε που μπήκαν στο «κάδρο» της Ενωσης έχουν τόσο πολιτικές διαφοροποιήσεις μεταξύ τους, όσο και… προσωπικές διαφορές έως έναν βαθμό. Οπως και να έχει επίσημα, δεν έχει υπάρξει καμία άρνηση. Ομως πίσω από την «επίσημη» στάση των κομμάτων υπάρχουν διαφόρων ειδών αντιμετωπίσεις της όλης προσπάθειας.

Πώς το βλέπουν;
Υπάρχουν αυτοί που έχουν συνειδητοποιήσει το τι συμβαίνει, είναι αυτοί οι οποίοι βλέπουν την μεγάλη εικόνα του χώρου αυτού, αυτοί που συνειδητοποιούν ότι ο ενωμένος πατριωτικός χώρος μπορεί να χτυπήσει διψήφια νούμερα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι περισσότεροι και γνωστότεροι σχηματισμοί του πατριωτικού χώρου. Χαρακτηριστικά θα αναφερθούμε στην συνέντευξη του Γ. Καρατζαφέρη, η οποία δημοσιεύεται στην Ελεύθερη Ωρα της Κυριακής, αλλά και στο γεγονός ότι άνθρωποι όπως ο Παναγιώτης Δούμας από την Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη και ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης από το Πατριε του Ελευθέριου Συναδινού, αλλά και ο Δ. Βαλασίδης από τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας, έχουν συνυπογράψει το συγκεκριμένο ψήφισμα, το οποίο επιδόθηκε σε όλους. Χαρακτηριστική φυσικά και η «ατάκα» του Ν. Νικολόπουλου «πείτε μου πότε και θα έλθω», που ομοίαζε πολύ με αυτή του Β. Καπερνάρου «θα έλθω όπου μου πείτε και θα κάτσω στην τελευταία θέση». Εντιμη είναι η στάση που κρατούν κάποιοι άλλη σχηματισμοί οι οποίοι προβάλλουν αν όχι «όρους» τουλάχιστον συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Οπως δηλαδή κάνει το Εθνικό Μέτωπο, του Εμμανουήλ Κώνστα, το οποίο φαίνεται να μην αποκλείει και αυτό την συνεργασία αλλά να ζητά να υπάρξουν «στεγανά», προκειμένου να προστατευθεί τόσο η προσπάθεια όσο και η μέχρι τώρα αυτόνομη πορεία των σχηματισμών που θα συμμετέχουν σε αυτή. Κάποιοι άλλοι είναι η αλήθεια δεν είναι και τόσο… ζεστοί! Ειδικά κάποιοι οι οποίοι νοιώθουν ότι ως άτομα, σε περίπτωση ενός τέτοιου σχηματισμού θα… μειωθούν πολιτικά και δεν θα μπορούν να είναι «πρώτο τραπέζι πίστα». Κάποιοι από αυτούς μάλιστα προβάλλουν διαφόρων ειδών αιτιάσεις, με αρκετές από αυτές να έχουν πρόσημο όχι ιδεολογικό αλλά μάλλον προσωπικό.

Τα όρνια
Κάτι το οποίο συμπεραίνει κανείς και από το δελτίο Τύπου που ανέρτησε το Ε.Σ.Ο στην ιστοσελίδα του, την εβδομάδα που πέρασε με τίτλο «Κάποιοι ανησυχούν για την τροφή τους» και στο οποίο σημειώνεται: Κάποιοι, ενδεχομένως και «συναγωνιστές», έχουν ήδη θορυβηθεί από την εθνικοπατριωτική πρωτοβουλία μας. Από ότι φαίνεται η εμβληματική φράση «Η ισχύς εν τη ενώσει» που χαρακτηρίζει την προσπάθειά μας, μοιάζει να ξεβολεύει είτε αυτούς που χρησιμοποιούν τον διασπασμένο πατριωτικό χώρο ως άλλοθι για την αδράνεια και την ανικανότητά τους είτε εκείνους που νοιώθουν ότι απειλείται η ίδια τους η υπόσταση. Προσπαθούν λοιπόν, να διεμβολίσουν αυτή τη προσπάθεια, διασπείροντας ψευδώς ότι το ΕΣΟ επιθυμεί να μεταμορφωθεί σε κόμμα. Τοποθετούμαστε λοιπόν για πρώτη και τελευταία φορά: α. Δεν προτιθέμεθα να γίνουμε κόμμα. Προφανώς και δεν είμαστε τόσο κουτοί, να προσφέρουμε άλλο ένα λιθαράκι στην πολυδιάσπαση του εθνικιστικού χώρου. β. Στην ιστοσελίδα μας (http://www.eso-hellas.gr) μπορεί ο καθένας να διαβάσει το κάλεσμά μας, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που παρατίθενται ως προς την ταυτότητα του εγχειρήματός μας. Αν δεν είναι κακοπροαίρετος τότε ίσως συνειδητοποιήσει, ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η συσπείρωση-ένωση των πατριωτικών εθνικιστικών δυνάμεων και όχι φυσικά η περαιτέρω διάσπασή τους. γ. Αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που δεν βλέπουν ότι στην Ευρώπη και όχι μόνον, οι Εθνικοί και Πατριωτικοί πολιτικοί σχηματισμοί καλπάζουν πια, όχι απλά διεκδικώντας θέση στα εθνικά κοινοβούλια και στην Ευρωβουλή, αλλά τα πρωτεία στις επιλογές των πολιτών. Επίσης, ότι στην πατρίδα μας υπάρχουν οι συνθήκες που θα επέτρεπαν σε πιθανή επιτυχία του εγχειρήματός μας να καταστούμε τουλάχιστον 3η Κοινοβουλευτική δύναμη στη βουλή και χάρις στον νέο εκλογικό νόμο να εκλέξουμε δεκάδες Περιφερειακούς συμβούλους και εκατοντάδες αυτοδιοικητικούς. Είμαστε λοιπόν εδώ και θα μείνουμε μέχρι να επιτύχουμε ή να αποκαλύψουμε το ρόλο του καθενός στο χώρο, στο λαό και ακόμα και στους ίδιους τους δυνάμει ψηφοφόρους του. Με καλή διάθεση, όπως πάντα, πίστη και μόνον για το συμφέρον του Εθνους και της Πατρίδας μέχρι την τελική νίκη». Αλλοι βέβαια υπογραμμίζουν ότι το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου ίσως αφορά τις αντιδράσεις που προέρχονται από την Χρυσή Αυγή και τις παρυφές αυτής. Από την οποία φυσικά και υπάρχει αντίδραση, η οποία αποτυπώνεται στο ότι ένας τέτοιου είδους σχηματισμός θα ήταν ένα «ανάχωμα» το οποίο στήνεται προκειμένου να εμποδισθεί η δική της άνοδος.

Οι διεργασίες συνεχίζονται
Ομως το Ε.Σ.Ο. παρόλο που αναδεικνύεται σε μια κεντρικού επιπέδου απόπειρα από «τα κάτω προς τα πάνω» για την δημιουργία ενός εκλογικού μετώπου, δεν είναι η μοναδική προσπάθεια που «τρέχει» στον πατριωτικό χώρο. Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκονται αρκετές συζητήσεις. Οπως μάθαμε μάλιστα κάποιες από αυτές έχουν ήδη λάβει κάποιου είδους «επισημότητα». Και δεν αναφερόμαστε μόνον στην περίπτωση συνεργασίας που ανακοίνωσαν δύο μικρότερα σχήματα του πατριωτικού χώρου και συγκεκριμένα η «Ελλήνων Πολιτεία» με την «Ανακατάληψη», αλλά σε ευρύτερες συμμαχίες, όπως αυτή που φαίνεται να συγκροτείται μεταξύ τριών – τουλάχιστον – σχηματισμών και η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου. Αυτού του είδους τις κινήσεις κάποιοι τις αξιολογούν ως προσπάθειες δημιουργίας ενός ισχυρού πόλου, ο οποίος θα έχει βαρύνουσα σημασία όταν τελικά κληθούν να γίνουν οι τελικές συζητήσεις.

Σε τοπικό επίπεδο
Εάν όμως υπάρχει μια είδηση η οποία αξίζει να δημοσιευθεί αυτή δεν είναι άλλη παρά το ότι σύμφωνα με τα όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, σύντομα θα ανακοινωθεί από το Ε.Σ.Ο. το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα, με πρώτη την εκδήλωση στον Πύργο. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, σκοπός του ΕΣΟ είναι σε κάθε μια από τις περιφέρειες της χώρας –και όπου αυτό καταστή δυνατόν – να γίνουν εκδηλώσεις, στις οποίες θα κληθούν να μιλήσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Πρόκειται για μια κίνηση η οποία έχει ως σκοπό να φανερώσει την δυναμική που θα μπορούσε να έχει ένα κοινό εκλογικό μέτωπο. Και σίγουρα είναι μια πολύ καλή ιδέα. Και με δεδομένο ότι σε κάποιους μήνες έχουμε και αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πολύ πιθανό οι αυτοδιοικητικοί με πολιτική καταγωγή από τον πατριωτικό χώρο, να μπορέσουν επιτέλους να μιλήσουν με όλα τα κόμματα αυτού του χώρου και να λάβουν το χρίσμα από αυτούς, προκειμένου να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα και σε αυτό το μέτωπο.

Ψήφισμα
Καλώ όλα τα πατριωτικά πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην άμεση συσπείρωσή τους σε έναν εθνικό συνασπισμό ή ένα ενιαίο πατριωτικό κόμμα, που θα συγκεντρώσει τις υγιείς πατριωτικές δυνάμεις και θα διαμορφώσει ένα ισχυρό μέτωπο εθνικής αντιπολίτευσης, ικανό να μετουσιώσει την εθνική αγανάκτηση και απόγνωση σε δυναμική πολιτική εκπροσώπηση. Για το σκοπό αυτό, συναινώ στη σύσταση του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου, που σκοπό έχει να προτρέψει και να βοηθήσει στην συνάντηση και συνεννόηση των ενδιαφερομένων μερών με τελικό στόχο την συσπείρωση των πατριωτικών δυνάμεων, ώστε το εθνικό συμφέρον να υπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από έναν ενιαίο ισχυρό πολιτικό οργανισμό μακριά από τις παραδοσιακές παθογένειες που οδήγησαν το πατριωτικό κίνημα στον κατακερματισμό και στο σημερινό τέλμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π