Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Ο Ίων Δραγούμης μας ενώνει και μας δείχνει το δρόμο!


Την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019, στις 7:30 το απόγευμα, Έλληνες Πατριώτες και Εθνικιστές θα συγκεντρωθούν στο Μνημείο που επισημαίνει και θυμίζει την δολοφονία του Μεγάλου Έλληνα Πολιτικού και Λογοτέχνη.
Θα γιορτάσουν για 37η συνεχή χρονιά “τη Γιορτή του Ίωνος”. Θα μιλήσουν για την μεγάλη μορφή του Ίωνα Δραγούμη που τον δολοφόνησαν τα δημοκρατικά παρακρατικά τάγματα του Γύπαρη, για να εμποδίσουν την συσπείρωση των Ελλήνων γύρω από τον πολιτικό που κήρυσσε την άλλη -εθνική- άποψη.
Την άποψη που πρόβαλε ως υποχρέωση να αναγνωρίζουμε την προτεραιότητα του Έθνους έναντι του κράτους και να θυμόμαστε πως το κρατίδιο της Ελλάδας

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

45 χρόνια από την παλινόρθωση του Κοινοβουλευτισμού


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Πέρασαν 45 χρόνια από την ημέρα που οι πολιτικοί, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί από την εξουσία στις 21η Απριλίου 1967, που κλήθηκαν από τους κρατούντες αξιωματικούς της χούντας να αναλάβουν εκ νέου την διακυβέρνηση της χώρας. 
Αφορμή για την απόφαση μεταφοράς της σκυτάλης της εξουσίας ήταν η ανάγκη διαχείρισης της εθνικής ήττας που είχε προκληθεί μετά την απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο και την απώλεια της Κερύνειας και του 3% του εδάφους της μεγαλονήσου.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

φ: Ο μαγικός αριθμός της αρμονίας


H θελκτικότητα λέγεται πως βασίζεται στη «Xρυσή Τομή», τον μαγικό αριθμό 1,618033... που ορίζει την αρμονία και την ομορφιά! Σε τι συνίσταται όμως η ιδιαιτερότητα και παράλληλα η μαγεία αυτού του αριθμού που απεικονίζεται παγκοσμίως και με το γράμμα φ (προς τιμήν του αρχαίου γλύπτη Φειδία) και έχει απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα όσο κανένας άλλος αριθμός στην ιστορία των Μαθηματικών;
Tο συναρπαστικό μάλιστα στην όλη υπόθεση είναι ότι τον συγκεκριμένο αριθμό δεν μελετούν μόνο μαθηματικοί, αλλά βιολόγοι, καλλιτέχνες, μουσικοί, ιστορικοί, αρχιτέκτονες, ψυχολόγοι ακόμα και μυστικιστές!

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ή Κύπρος κατά τον Τρωικό Πόλεμο ( Όταν η Κύπρος δεν ήταν μακριά..)


Πολλοί ιστορικοί και πρώτος ό Γλάδστων, υπεστήριξαν ότι ή Κύπρος, κατά τήν εποχή του Τρωϊκοϋ πολέμου, άνήκε στό κράτος τοϋ 'Αγαμέμνονος. Τον ισχυρισμό τους αυτό τόν έβάσισαν στή βεβαίωσι του Ομήρου, ότι ό βασιλεύς των Μυκηνών «ήρχε πολλών νήσων καί παντός τοΰ "Αργούς». "Αλλοι όμως ιστορικοί θεωρούν τήν ύπόθεσι αυτή παρακινδυνευμένη, πού δέν μπορεί πάντως νά στηριχθή σέ θετικές αποδείξεις.
Είτε όμως ή Κύπρος άνηκε στό κράτος τοϋ Αγαμέμνο­νος είτε όχι, τό γεγονός είναι ότι προσεκλήθη καί αυτή νά λάβη μέρος στην πρώτη μεγάλη ' Ελληνική εκστρατεία. Καί επειδή είναι γνωστό, ότι στόν αγώνα αυτό είχαν προσκληθη μόνον Έλληνες, είναι φανερό ότι καί μόνο άπό αυτό τό γεγονός δείχνεται, ακόμη μιά φορά, ή έλληνικότης της Κύπρου καί κατά τήν εποχή εκείνη.
Γιά τήν πρόσκλησι της Κύπρου στην ελληνική εκστρατεία εναντίον της Τροίας, μιλούν πρώτα-πρώτα οι παραδόσεις, πού λένε ότι ό "ίδιος ό Αγαμέμνων, ή ό αδελφός του Μενέλαος, πήγε οτήν Κύπρο γιά νά προσκαλέση τόν βασιλέα της Κινύρα νά μετάσχη στήν εκστρατεία. "Αλλά, έκτος άπό τις παραδόσεις, έχουμε καί τήν θετική μαρτυρία τοΰ ' Ομήρου, ό όποιος μιλώντας στήν «' Ιλιάδα» γιά τόν αρχιστράτηγο τών ' Ελλήνων ' Αγαμέμνο­να, λέγει τά έξης:

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Η αποχή δεν δικαιώνει τον πατριωτισμό.


γράφει ο Δημήτρης Γκίκας*

Το υψηλό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία έδειξε να ξαφνιάζει, ακόμα και να εξοργίζει, αρκετούς συμπολίτες μας. Όμως, τα στοιχεία αυτά δείχνουν ένα μόνο πράγμα: ότι η πλειοψηφία της αποχής στις εκλογές προήλθε από τον πατριωτικό χώρο. Κακώς, κάκιστα. Αλλά αυτό συνέβη.
Ο συγκεκριμένος χώρος εκφράστηκε στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, αλλά δεν εκφράστηκε στην κάλπη. Άλλοι από απογοήτευση, άλλοι διότι δεν θεωρούν ότι εκφράζονται από κόμματα ή, έστω, από μεμονωμένους υποψηφίους, άλλοι διότι θεωρούν πως η εκλογική διαδικασία είναι λίγο – πολύ στημένη, οπότε δεν μπαίνουν στη διαδικασία συμμετοχής σ’ αυτήν.
Υπάρχει ένα ακόμα στοιχείο: η απουσία ηγετικής φυσιογνωμίας στον χώρο και η απουσία ξεκάθαρων θέσεων και σύγχρονου ιδεολογικού πλαισίου (άρα και οραμάτων) που θα επηρεάσουν τις εξελίξεις.