Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

Μια αποβολή, τίτλος τιμής! Για την ύψωση της ελληνικής σημαίας σε στύλο φωτισμού σε σχολείο από μαθητή.


Το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου, πριν την προσευχή, ένας μαθητής του 15μελούς του ΓΕΛ θέλοντας να υψώσει τη σημαία λόγω της εθνικής επετείου, ανέβηκε σε στύλο φωτισμού που βρίσκεται εντός του σχολικού χώρου και έδεσε εκεί τη σημαία. 

Η διεύθυνση του σχολείου τον κάλεσε και τον ενημέρωσε ότι του δίνει αποβολή με τη δικαιολογία ότι η πράξη του μαθητή ήταν επικίνδυνη καθώς θα μπορούσε να πέσει από τον στύλο.

Σύμφωνα με καταγγελίες στο σχολείο στο σχολείο δεν υπήρχε υψωμένη στον ιστό σημαία - όπως προβλέπεται - εδώ και περίπου 4 χρόνια,  παρόλο που το θέμα είχε θιχτεί αρκετές φορές στο παρελθόν από μαθητές. 
Το περιστατικό συνέβη στο Λύκειο του Γαζίου στο Ηράκλειο με τον μαθητή να παίρνει σήμερα αποβολή με την αιτιολογία ότι η πράξη αυτή ήταν επικίνδυνη. 

Εκτελέσεις νεκρών (του Φοίβου Ιωσήφ)

Χρονογράφημα
                                               
Νά'μαστε και πάλι πρωτοπόροι, όπως πάντα άλλωστε. Οι Γερμανοί έστηναν τους Έλληνες πατριώτες ζωντανούς μπροστά στα πολυβόλα και μετά τους σκότωναν, Τώρα η μόδα απαιτεί νέες μεθόδους.
Πεθαίνεις πρώτα και μετά σε στήνουν στον τοίχο για τα καθιερωμένα. Αργείς λίγο για να πεθάνεις αλλά είναι πράξη ανθρωπιστική και απολύτως αποτελεσματική. Όχι μπάμ μία και κάτω, όχι τέτοιες βαρβαρότητες, δεν τις ανέχεται η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας.
Αναφέρομαι στην πολύκροτη υπόθεση του Άκη του πρώην όμορφου, του καταθέτη. Έντάξει, ό,τι έγινε, έγινε. Τα χρήματα εντοπίστηκαν,

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

Πορεία και διαμαρτυρία στην Αλβανική πρεσβεία το Σάββατο 11/11 στις 18:00 ενάντια στα σχέδια αφελληνισμού της Β. ΗπείρουΟι νέες προκλήσεις της αλβανικής κυβέρνησης εναντίον των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες. Οι Βορειοηπειρώτες που βρίσκονται υπό συνεχή διωγμό, βλέπουν τώρα τις περιουσίες τους να κατεδαφίζονται.

Ως ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ καλούμε κάθε Έλληνα πατριώτη να ενώσει τη φωνή του μαζί μας, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου η ΩΡΑ 18:00 έξω από την Αλβανική Πρεσβεία.

Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Ο Μινωικός σφραγιδόλιθος που ανατρέπει τα δεδομένα!


Η 7η Νοεμβρίου θα μείνει στην ιστορία της Τέχνης ως η ημέρα αποκάλυψης ενός ακόμη αριστουργήματος της ανθρώπινης δεξιοτεχνίας. Μόνο που η αποκάλυψη αυτή αφορά ένα αντικείμενο που τα ανθρώπινα χέρια έπλασαν πριν από 3.500 χρόνια σε κάποιο εργαστήριο της μινωικής Κρήτης. Το αντικείμενο αυτό δεν έχει όμοιο του, διότι αν κανείς το παρατηρήσει φευγαλέα, θα μπορούσε να σκεφτεί πως πρόκειται για ένα ανάγλυφο της εποχής της Αναγέννησης. 
Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό εύρημα, σε έναν τάφο της αρχαίας Πύλου που το άπειρο μάτι ενός κοινού ανθρώπου, θα το εκλάμβανε ως άλλη μια πετρούλα γύρω από την αρχαιολογική ανασκαφή. Οι έμπειροι αρχαιολόγοι ωστόσο, αν και τους διέφυγε στην αρχή η σπουδαιότητα του ευρήματος, μετά από 2 χρόνια αφού καθάρισαν την πετρούλα, ανακάλυψαν ένα ανάγλυφο πάνω σε αχάτι, χρώματος καστανού. 

Φωνάζω ελληνικά κι ούτε που μ’ αποκρίνεται κανείς...«Τ΄αγγειά γινήκαν θυμιατά
και τα σκατά λιβάνι
οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι
κι οι κλέφτες καπετάνιοι»
Γ. Σουρής 

Γυρίζεις σαν άνθρωπος το μεσημέρι, το βράδυ στο σπίτι σου.
Λαχταράς την γαλήνη, την θαλπωρή, την
ανάπαυση του ιδιωτικού σου κάστρου.
Καταπώς συνηθίζεται, μαζί με τους οικείους, σε «υποδέχεται» το ανύστακτο και ακάματο τηλεοπτικό μάτι.
Συν γυναιξί και τέκνοις στυλώνεις, ασυναίσθητα, το βλέμμα σου στο μεσημεριανό - βραδινό πρόγραμμα των καναλιών.
(Οι δημοσκοπικές έρευνες κατατάσσουν την μεσημεριανή ζώνη, σ’ αυτήν με τις υψηλότερες θεαματικότητες).
Την ώρα, λοιπόν, της ευλογημένης οικογενειακής σύναξης, επιλέγουν οι κερδέμποροι του θεάματος για να προβληθεί ό,τι ευτελές και βορβορώδες κυκλοφορεί στην ελληνική τηλεόραση. 

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

Με την γλώσσα της ισχύος (του Ευθυμίου Πέτρου)


Όταν η πρώην Γιουγκοσλαβία διαλυόταν, η Ελλάς έχανε μια μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί σε περιφερειακή δύναμη με ισχυρότατες επιρροές σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων. Οι αριστεροί θα το ονόμαζαν «ιμπεριαλισμό», αλλά ευτυχώς τότε δεν μας κυβερνούσε η αριστερά. Η χώρα μας απέτυχε να αξιοποιήσει τις συγκυρίες εκείνης της εποχής κυρίως διότι δεν ήθελε να δει τις ευκαιρίες, αλλά και τους κινδύνους, που εγκυμονούσε η κατάστασις. Στοιχειώδης λογική υπεδείκνυε ότι επίκειται η ανεξαρτητοποίησις των Σκοπίων και η ανάδυσις του ζητήματος της ονομασίας, αλλά εμείς εκφράζαμε την βεβαιότητα ότι τελικώς η ενότης της Γιουγκοσλαβίας θα διασωθεί. Αυτά μέχρις ότου η διάλυσις ολοκληρώθηκε και το πρόβλημα ξέσπασε κατά τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ακόμη προσπαθούμε να το επιλύσουμε...

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Αγάπη μου, φορόμπηξα τον λαό


Συνειδητή επιλογή να σε κάνω να μετράς τα κέρματα που σου απέμειναν, ελπίζοντας ότι στο επόμενο μέτρημα θα... αβγατίσουν
Γαβγίζει σαν σκύλος. Μυρίζει σαν σκύλος. Τρέχει σαν σκύλος. Τελικά είναι αυτό που νομίζαμε. Σκύλος! Πόση, μα πόση έκπληξη μπορεί να χωρέσει ο νους κάποιου εκ των εκατομμυρίων κορόιδων που διαπιστώνει ότι τον κατέστρεψαν με σχέδιο και σύστημα, ενώ εκείνος ήθελε να πιστεύει ότι τον κατέστρεψαν κατά λάθος!
Η μεσαία τάξη στην πικρή, φτωχή, πανάκριβη και αφιλόξενη για Ελληνες πατρίδα μας δεν συρρικνώθηκε λόγω ατυχήματος, όπως τα παιδιά του τρελού εφευρέτη στην κινηματογραφική ταινία «Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα παιδιά». Επί τούτου το έκαναν!