Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Το μακρύκανο όπλο του Kαπιταλισμού


                                                            
Χρονογράφημα 
του συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ
Στην έννοια της ελεύθερης αγοράς επικρατεί το νόημα του ανελέητου ανταγωνισμού. Ο κάθε επιχειρηματίας ψάχνει να βρεί τον τρόπο που θα εξουδετερώσει τον ανταγωνιστή του. Το ίδιο ακριβώς κάνει και ο καπιταλισμός.
Όποιος σταθεί απέναντί του θα γνωρίσει καλά τι σημαίνει βερίκοκο Διαμαντοπούλου. Το νοστιμότερο και το πιο εμφανίσιμο. Το λανσάρεις στην
αγορά και εξουδετερώνεις και τον πιο σκληρό αντίπαλο.
Ο καπιταλισμός έχει το πλεονέκτημα να χτυπάει και κάτω από την ζώνη, κυρίως εκεί, και κυρίως στα αχαμνά. Τρώς μια κλωτσά και ξαναπάς για δουλειά μετά από χρόνια. Εσύ πρέπει να σταματήσεις να δουλεύεις, να ξεκουραστείς, να απολαύσεις την ιδεολογία σου και ο καπιταλισμός τα κέρδη του. Έτσι έκανε το καθεστώς των δυτικών εκεί που νόμιζε πως θα του έβγαινε μπροστά ένας σκληρός

ΘΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.............


Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ!


Γράφει ο Κώστας Καρδαράς
Σε άρθρο του στο περιοδικό Lifo, ο Βαρουφάκης (να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έγκυρο σύγχρονο οικονομολόγο αποδεκτό τουλάχιστον σ' αυτό, από το διεθνές κατεστημένο) συμπεραίνει την αναγκαιότητα του ελέγχου των οικονομικών διαδικασιών και της κυκλοφορίας χρήματος από το κράτος! Τελικά χρειάστηκε αυτή η παταγώδης αποτυχία της παγκόσμιας οικονομικής πομφόλυγας για να καταλήξει το κατεστημένο στις θέσεις που για τους εθνικιστές αποτελούν τον πυρήνα της οικονομικής μας θεωρήσεως. Με την διαφορά πως οι εθνικιστές δεν πολιτευόμαστε σχιζοφρενικά "αντιπαθώντας" το κράτος, απόδεχόμενοί το σαν αναγκαίο κα(κ)(λ)ό όπως οι νεοφτιασιδωμένοι ευρωκομμουνιστές ή οι νεοφιλελεύθεροι εξωνημένοι.

Τραγική μοίρα για τον τόπο.


γράφει ο Δημήτρης Γκίκας
Στον "όμορφο κόσμο, ηθικό, αγγελικά πλασμένο" που ζούμε, η σταθερότητα είναι σύνθημα στην πολιτική ζωή, αλλά "παρωχημένη αντίληψη" στην κοινωνική ζωή και στην εθνική δομή ενός κράτους. Η διαφορετικότητα τιμάται περισσότερο από το φυσιολογικό στη σεξουαλική ζωή, αλλά στα πλαίσια της διεθνιστικής παγκοσμιοποίησης λατρεύουμε να καταργούμε τη διαφορετικότητα κάθε πολιτισμικής κουλτούρας. Η δημοκρατία γελοιοποείται και ταυτίζεται με την αναρχία. Η εξαθλίωση του ανθρώπου είναι παράπλευση απώλεια στην "ανάπτυξη", αλλά η απώλεια θώκων (πολιτικών και άλλων) συνιστά "τραγική μοίρα για τον τόπο". Ο ρατσισμός και ο φασισμός έχουν μόνο ένα χρώμα και "ανήκουν" μόνο σε μία ιδεολογία. Η θρησκευτική πίστη  χλευάζεται ενώ η πίστη στην Ύλη και το Χρήμα βαφτίζεται "πρόοδος".

Η ιδρυτική διημερίδα του συλλόγου Σαρακατσαναίων Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα


Με την παρουσία  4  χορευτικών συγκροτημάτων Συλλόγων Σαρακατσαναίων, του σαρακατσάνου τ.υπουργού κ. Γεώργιου Σούρλα, του σαρακατσάνου Δήμαρχου Αμφίπολης κ. Μελίτου Κων/νου, του σαρακατσάνου Βουλευτή Σερρών κ. Γεωργίου Γεωργαντά , της Διοίκησης  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, εκπροσώπων  πολλών Συλλόγων Σαρακατσαναίων αλλά και  πολλών και σημαντικών Αρχών ,πανελληνίων και της περιοχής  , που θα εκτεθούν παρακάτω αναλυτικά, ξεκίνησε η ιδρυτική ημερίδα  2 Μαϊου 2015 στην αίθουσα θεάτρου του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης», με τον πιο  φαντασμαγορικό τρόπο, όπως φαίνεται

«Το Ποντιακό αντάρτικο»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στην ομιλία
του αξιωματικού ε.α. κ. Παναγιώτη Καλταβερίδη
με τίτλο: «Το Ποντιακό αντάρτικο»
που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαΐου, στις 7 μ.μ.
στην αίθουσα του συλλόγου μας
Πασαλίδη 29, Κάτω Τούμπα (περιοχή αγ. Φανουρίου).
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Πληροφορίες: 6977462806 ή στα e-mail: endohora@yahoo.gr και desmoiellinon@gmail.com


Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Η κοσοβοποίηση της Θράκης (μας)


Hans Heinrich Hansen with Ahmet Mete, President of
the Consultative Committee of the Turkish Minority of
Western Thrace  (CCTMWT - BTTADK) and
Mufti of Xanhti (Ψευτομουφτής)
«Ο Τσίπρας ζητά από τους Ευρωπαίους εταίρους ισότιμη συμπεριφορά και διάλογο, αλλά αυτό δεν το εφαρμόζει στη μειονότητα. Ξέρουμε ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή όπου δεν εκπληρώνονται τα βάσει συνθηκών δικαιώματά της. Η στάση της Ελλάδας στο θέμα της τουρκικής μειονότητας και της δημοκρατίας είναι απαράδεκτη». Αυτή η κατάπτυστη δήλωση, με την οποία εγκαλείται η πατρίδα μας για έλλειμμα δημοκρατίας και καταπίεση της ανυπάρκτου «τουρκικής» μειονότητας, έγινε από ένα όργανο του Βερολίνου, κάποιον Χανς Χάνσεν.
Αυτός είναι ο γερμανικής καταγωγής πρόεδρος της οργάνωσης «Ομοσπονδιακή Ενωση Εθνικοτήτων Ευρώπης» (FUEN), που λειτουργεί με τις ευλογίες και την στήριξη της Ε.Ε. και με χρηματοδότηση κυρίως γερμανική. Στην ιστοσελίδα της (στη διεύθυνση www.fuen.org/funded-by) μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι η ύπαρξη της οργάνωσης εξαρτάται άμεσα από τη βούληση και τους σχεδιασμούς του γερμανικού κράτους.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Γενναία πατριωτική απόφαση του Γιώργου Σπανού. Διακόπτει τα δρομολόγια των πλοίων του προς Μαρμαρίς. Επιστολή – φωτιά προς τον Υπουργό ναυτιλίας και Αιγαίου


Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Θεόδωρο Δρίτσα και κοινοποίηση στους περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου κ. Χρ. Καλογήρου και Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο απέστειλε η ναυτιλιακή εταιρεία DODEKANISOS SEAWAYS.
Με την επιστολή της η εταιρεία γνωστοποιεί ότι αναστέλλειlει οριστικά το πρόγραμμα δρομολογίων μεταξύ Ρόδου και Μαρμαρίδας. Η εταιρεία επικαλείται σοβαρούς λόγους που φανερώνουν όλη την ανευθυνότητα και την ανοργανωσιά του ανύπαρκτου Ελληνικού κράτους διαχρονικά. Είναι μια κραυγή αγωνίας και απόγνωσης από τους Έλληνες πλοιοκτήτες που πασχίζουν να διατηρήσουν την Ελληνική σημαία ψηλά σε τέτοιες ευαίσθητες περιοχές της χώρας μας όμως φαίνεται να παλεύουν μόνοι τους. Το Υπουργείο ακούει;;;;
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με ιδιαίτερη θλίψη σας ανακοινώνουμε σήμερα την απόφασή μας να

Αλέξανδρος Υψηλάντης: Ο Πόντιος αρχηγός της Επανάστασης του 1821


του Τάσου Κοντογιαννίδη.
Αλέξανδρος Υψηλάντης ο Πόντιος αρχηγός της Επανάστασης του 1821. Το τραγικό τέλος του στις απάνθρωπες αυστριακές φυλακές. Τα οστά του λέγεται ότι εστάλησαν από την Ρουμανία στην Αθήνα, κι έμειναν για δύο χρόνια στα αζήτητα στο τελωνείο του Αεροδρομίου Ελληνικού.
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, Ποντιακής καταγωγής πρίγκιπας, γιος και εγγονός ηγεμόνων της Μολδοβλαχίας, στρατηγός του τσαρικού στρατού, αρχηγός της Φιλικής Εταιρίας και πολιτικός αρχηγός της Επαναστάσεως του 1821, υπήρξε απο τις πιο τραγικές και συνάμα ιερές μορφές του αγώνα.

Τα ψεύτικα διλήμματα και η κατάρρευση της Ελλάδας


Βρισκόμαστε πλέον στην τελική φάση μιας διαπραγμάτευσης που η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛ ξεκίνησε χωρίς σχέδιο, χωρίς ξεκάθαρους στόχους και τακτικές, χωρίς εναλλακτικό προγραμματισμό παραλαμβάνοντας μια χώρα που υπέφερε από την εξάρτηση, την ανεργία, την φτώχεια, την ανυποληψία και κυρίως την καταπόνηση της κοινωνίας. Με ένα ασαφές μήνυμα από την λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου, όπου έπρεπε να πάρει χρόνο, χρήμα, μείωση του χρέους, αναγνώριση και πάλι της κυριαρχίας, προσδιορισμό των αναγκών της κοινωνίας από μια Ελληνική κυβέρνηση και αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, χωρίς να δεχτεί του όρους των δανειστών - εταίρων. Το χαρακτηρίζω ασαφές, γιατί από μόνες τους οι επιδιώξεις στην πολιτική δεν αποτελούν  θέσεις ρεαλιστικές αν δεν συνοδεύονται από την μεθόδευση , τα μέσα και τις δυνάμεις με τις οποίες  θα τις υλοποιήσεις. Έτσι, η ελληνική κοινωνία εκπαιδευμένη από τα μέσα μαζικής ενημερωσης- χειραγώγησης πάνω σε αξίες που θεωρούσε ως μη διαπραγματεύσιμες όπως η συμμετοχή στην ευρωζώνη, η διαρκής ανάγκη δανεισμού, η αποδοχή των όρων που θέτουν τα ευρωπαϊκά και

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

'Ερ Ρούμ : ''Σαγιαγλαπούνα'' ! (του Γιώργου Σαγιά)


Γράφει ο Γιώργος Σαγιάς
ΕΡ ΡΟΥΜ: ''ΣΑΓΙΟΥΓΛΑΠΟΎΝΑ'' ΟΧΙ... / ''ΣΑΓΙΑΓΛΑΠΟΎΝΑ'' ΝΑΙ ! (ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΚΗΘΩΣΙ...ΘΑ ΝΙΚΗΣΩΣΙ) ! [βλ. ''Το ιερό Κοράνιο, μετάφραση-σχόλια: Γερασίμου Ι. Πεντάκη (ιππότου του τάγματος Μεδζιδιέ και Πρώτου Διερμηνέως τού εν Αιγύπτω Γενικού Προξενείου της Ελλάδος), κεφάλαιο (σούρα) Λ' - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, εδάφια 1-3, εκδ. Δημιουργία, Αθήνα, 1995]. 

 Παρατίθενται επιχειρήματα για όλους όσοι αγωνίζονται για μην γίνει η Ελλάδα επαρχία ενός ισλαμικού κράτους (ονομασία που της εδόθη σε χάρτη των τζιχαντιστών: OROBPA). 
 Το Ισλάμ: 
1) Έχει θεοκρατικό χαρακτήρα, συνεπώς υπονομεύει άμεσα και ξεκάθαρα τον κοσμικό χαρακτήρα τού κράτους. 
2) Είναι ασύμβατο με τις θεμελιώδεις ελευθερίες που αναγνωρίζονται από τα κράτη τής λεγόμενης ''Δύσης''. 
3) Διεκδικεί διά των Μουσουλμάνων ιδιαίτερη αντιμετώπιση η οποία ακυρώνει την ισονομία. 
4) Χρησιμοποιεί ρητορική μίσους και υποκινεί σε τέλεση ανθρωποκτονιών.
5) Ανάγει το Κοράνιο πάνω από το νόμο κάθε χώρας, άρα επιδιώκει την ανομία

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Η Μάχη στο Νικολίτσι μεταξύ ΕΔΕΣ και Γερμανών


Σαν σήμερα το 1944, στο χωριό Νικολίτσι της Λάκας Σουλίου έγινε μάχη μεταξύ των ανταρτών του ΕΔΕΣ και των Γερμανών. Στην μάχη αυτή σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί Γερμανοί. Μετά την μάχη, η γερμανική αεροπορία βομβάρδισε το χωριό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλοί άμαχοι, και να καταστραφούν ολοσχερώς το σχολείο και τα καλύτερα σπίτια του χωριού.
Την μάχη αυτή, από όσους Ελασίτες έγραψαν για την Εθνική Αντίσταση, άλλος δεν την αναφέρει καθόλου, άλλος την αναφέρει παρεμπιπτόντως, ως ένα μικρό επεισόδιο μίας ομάδας ανταρτών του Ζέρβα, με ένα σωρό υπονοούμενα εναντίον του ΕΔΕΣ, και άλλος με πνεύμα μονοπώλησης του Αγώνα, προσπαθώντας με τα κείμενά του να μειώσει την αξία της. Από την πλευρά των Εδεσιτών, όσοι έγραψαν για την μάχη, προφανώς λόγω απώλειας σημειώσεων ή σχετικών Ημερολογίων, άλλος την τοποθετεί χρονικά στις 25 Απριλίου, άλλος στις 17 Μαῒου, άλλος στις 25 και άλλος μεταξύ 24-25 Μαῒου 1944. Εν πάσει περιπτώσει, αξία έχει η σωστή περιγραφή και η αλήθεια των γεγονότων.

Ο διαχρονικός ΠΡΟΔΟΤΗΣ !


Γράφει ο Σπύρος Παπαδόπουλος 
Ο Μάιος είναι ο δικός μας μήνας, ο μήνας των Ελλήνων Εθνικιστών, ο μήνας της δημιουργίας του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος –ΕΝΕΚ το 1979
Η δημιουργία του δεν υπήρξε μια ακόμη οργανωτικής φύσεως ενέργεια ενός ακόμη κόμματος, ήταν η ΡΗΞΗ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ με τον παλαιοκομματισμό, ήταν η σύγκρουση της εθνικιστικής νιότης με το χθες,  ήταν η οργή ενός Έθνους το οποίο μέσα από την ΔΥΝΑΜΗ της νεανικής ΟΡΜΗΣ δήλωνε την απόφασή του να ξεκινήσει την αγωνιστική του πορεία της σύγκρουσης και της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ με τους πολιτικούς βρικόλακες της παρακμής, με το σάπιο πολιτικό κατεστημένο που πρόσφατα, τότε, το είχαν επαναφέρει, το είχαν ορκίσει και τους είχαν παραδώσει την εξουσία, μετά την επτάχρονη «παρένθεση» για να κατασπαράξει τις σάρκες του ελληνισμού, Έλληνες αξιωματικοί που μίλησαν δια στόματος του ηγέτη τους για επανάσταση που ποτέ δεν έγινε γιατί οι ..παρενθέσεις είναι απλά συντήρηση του συστήματος!

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Β. Μοσχολιού: «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΞΕΝΟ»


Με ευκαιρία την επέτειο γέννησης της μεγάλης Ελληνίδας τραγουδίστριας Βίκυς Μοσχολιού σαν σήμερα 17 Μαΐου, ο Κοινός Παρονομαστής αναδημοσιεύει από την εθνικιστική εφημερίδα 21ος Αιών τεύχος 24 που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1996 αποσπάσματα από την προφητική συνέντευξή της. Θα μπορούσε να είχε γραφτεί εχθές, σήμερα... ΚΠ

Τά τελευταία χρόνια ένα «υπόγειο ρεύμα» εθνικής άφυπνίσεως έχει αρχίσει νά διαπερνά τήν Ελληνική κοινωνία. Α­πλοί άνθρωποι τοϋ λαού συνειδητο­ποιούν τόν ξεπεσμό τών πολιτικών κομμά­των σέ «συμμορίες» εξυπηρετήσεως ίδιων συμφερόντων. Τήν αντεθνική καί α­ντιλαϊκή πολιτική τών εκάστοτε κυβερνή­σεων έναντι τών εθνικών θεμάτων, τής οι­κονομίας, τής παιδείας κ.τ.λ. Τήν ανθελλη­νική στάσι τών Ευρωπαίων καί μή «συμ­μάχων» μας. Τόν ύπερχόμενο αφελληνι­σμό μέσα στο χωνευτήρι τής Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Σ' αυτούς τούς ψι­θύρους πού ακούγονται καί στήν τελευ­ταία γωνία τής πατρίδος