Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΣΩΡΕΙΤΕΣ (Ὁ συλλογισμὸς τῶν Μεγαρικῶν Φιλοσόφων καὶ ἡ ἑνότητα τῶν Ἑλλήνων)


Το ντωνίου . ντωνάκου
Καθηγητο, Κλασσικο Φιλολόγου,
στορικο, Συγγραφέως

ν προσέξουμε καλ τς πολιτικς διαφορς τν κομμάτων, θ διαπιστώσουμε τι πάρχουν διαφωνίες σ πολλ θέματα, τσι στε, ταν μία κυβέρνηση ρχεται στν ξουσία καταργε τς θέσεις τς προηγούμενης. Σ να θέμα λες ο μεταπολιτευτικς κυβερνήσεις, κατ τν γνώμη μου, χι μόνο φαίνεται ν συμφωνον λλ προχωρε κάθε μία, λλη συνειδητ λλη συνείδητα, κα να κόμη βμα π τν προηγούμενη στν ποδόμηση! "Στ θέμα τς καταστροφς λληνικς γλώσσας", που κάθε κυβέρνηση χι μόνο δν λλαζε ,τι κακ εχε κάνει προηγούμενη λλά, ντιθέτως, τ συμπλήρωνε κα τ ποδεχόταν δι τς νοχς τν λαθν τν προηγουμένων!

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Ο όρκος του Χρήστου Ζαλοκώστα που τον βάφτισαν όρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου - Μυθιστόρημα ο «όρκος της Ωπης»


ο κατασκευασμένος όρκος του Μ. Αλεξάνδρου
που κυκλοφορούσε παντού από τους
προπαγανδιστές
Μυθιστόρημα ο «όρκος της Ωπης»

Η προπαγάνδα για το πλαστό κείμενο του Μεγαλέξανδρου με τους 9.000 αξιωματικούς,  ο Ζαλοκώστας και η ανάρτησή του σε στρατόπεδα, υπηρεσίες
«Ένα κείμενο που το παρουσιάζουν ως "Ορκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», δήθεν, διανέμεται και κυκλοφορεί ή εκφωνείται παντού. Στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, σε ιστοσελίδες υπουργείων, στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, όπου είναι χαραγμένο σε μαρμάρινη πλάκα, σε εκδοτικούς οίκους, σε περιοδικά και εφημερίδες, σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις... ακόμη και σε έντυπα συλλόγων οδοντιάτρων. Ακόμη και σε σούπερ μάρκετ, όπως έγινε το 1991, τον καιρό των μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία! Ο "όρκος" αυτός αποτελεί συχνά αντικείμενο εργασίας σε ξένα γυμνάσια και λύκεια, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ [...] Σύμφωνα με τους αδίστακτους προπαγανδιστές, ο "όρκος" αυτός εδόθη από τον Μέγαν Αλέξανδρον και τους παρευρεθέντες "9.000 αξιωματικούς κάθε φυλής, Ελληνες, Μήδους και Πέρσες" [...] στην πόλιν Ωπιν της Μεσοποταμίας [...] Δεν θα κρίνω εδώ αναλυτικά την ορθότητα ή μη των όσων περιλαμβάνονται στον "όρκο". Πώς να κρίνης επί της ουσίας τα αναφερόμενα σε ένα κείμενο πλαστό
Αλκιβιάδη Μπεναρδή, «Ο βρώμικος πόλεμος κατά του εθνικισμού», εκδόσεις Νέα Θέσις, σελ. 63-64.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Η προδοσία της Μακεδονίας συνεχίζεται..


Δίνουν με το καλημέρα

Ο κατήφορος φαίνεται ότι δεν έχει τέλος στο Σκοπιανό. Η κυβέρνηση, αφού έδωσε όνομα, ταυτότητα και γλώσσα, ξεκίνησε νέο κύκλο παραχωρήσεων, και μάλιστα χωρίς να ζητηθεί από τους βόρειους γείτονές μας. Διά στόματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εστάλη το μήνυμα να ξεχάσουμε τις αναφορές Μακεδονία τουλάχιστον σε πρώτη φάση στο εξωτερικό.
Διότι πίσω από το... αθώο λάθος με το αεροδρόμιο Μακεδονία, το οποίο χθες στα Σκόπια ο κ. Τσίπρας το ξαναβάπτισε ως αεροδρόμιο Μίκρας, κρύβεται η βασική πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της Μακεδονίας, που επιγραμματικά περιγράφεται ως εντολή να την... ξεχάσουμε στη σύγχρονη ζώσα πραγματικότητα και να μείνει μια σελίδα της Ιστορίας της αρχαίας Ελλάδας. 

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Ψυχωδία..


Έλληνας. “Μυστήριο” πλάσμα.. “αντικείμενο” της πλέον εκτεταμένης μελέτης ανά την Ιστορία η μοναδική του περίπτωση. Μόνος πάντοτε. “Λίγος” αριθμητικά, υπέρ του δέοντος όμως αρκετός, ποιοτικά. Ικανός για Παρθενώνες και Εφιάλτες, να κατατροπώνει Αυτοκρατορίες στο πεδίο της μάχης μα και να σακατεύει εαυτόν μέσα σε εμφύλιες αδελφοκτόνες διαμάχες και σπαραγμούς..
    Εγωιστής και υπερήφανος, δεν καταλαβαίνει από όρια και σύνορα, τυχοδιώκτης και ορθολογιστής ταυτόχρονα, παράτολμος, παρορμητικός «ου πόσοι αλλά που» μα και οργανωτικός (παροιμιώδης η σχολαστικότητα του Μπαρμπαγιάννη πάνω από τους χάρτες με τα επιτελικά σχέδια)  θα τον βρεις να διοικεί και να διαπρέπει σε μακρινές και εξωτικές χώρες, Αργεντινή και Ταϋλάνδη επί παραδείγματι στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, αλλά και να συνεργάζεται με τους πιο μισητούς εχθρούς της Πατρίδας.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΖΕΙ; KAI AN NAI, ΠΟΥ;


Όταν ήμουν μικρός ο δάσκαλός μου των Αγγλικών για να μας μάθει ευκολότερα Αγγλικό λεξιλόγιο μας παρουσίαζε λέξεις σε ζευγάρια, όπου η σχέση των λέξεων σε κάθε ζευγάρι ήταν να είναι αντίθετα. Έτσι μαθαίναμε το «black-white», “tall-short”, “man-woman” κλπ. Το αποτέλεσμα ήταν επιτυχέστατο, παρατηρούσαμε ότι έτσι μαθαίναμε και θυμόμασταν πιο εύκολα τις νέες λέξεις.
.
Πέρασαν χρόνια και όντας ενήλικας είδα μία διαφήμιση σε στάση λεωφορείων, η οποία μου έκανε εντύπωση διότι δεν έλεγε τίποτε, δεν έδειχνε κανένα προϊόν. 

Έδειχνε μόνο ένα μωβ μεταξένιο ύφασμα και σε αυτό ένα σκίσιμο. Τίποτε άλλο. Το μυαλό μου όμως βλέποντας την εικόνα δημιούργησε την σκέψη «σκίσιμο στο μετάξι» που στα Αγγλικά είναι «SILK CUT»!!! δηλαδή η γνωστή μάρκα τσιγάρων!!!.

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

SOS: Κόμμα ΦΙ.Δ.Ι. ανάμεσά μας!



Κόμμα ΦΙ.Δ.Ι. ("Φιλίας - Δικαιοσύνης - Ισότητας") θα συμμετάσχει ξανά στις Ευρωεκλογές, με έδρα την περιοχή της Θράκης και ανθελληνική και εξαιρετικά επικίνδυνη στόχευση. Υπηρετεί ξεκάθαρα την εχθρική πολιτική ξένης χώρας, της Τουρκίας, και την επιθετική πολιτική τού Ερντογάν στη χώρα μας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ελέγχεται και καθοδηγείται από το τουρκικό προξενείο που βρίσκεται στην Κομοτηνή. Με επικεφαλής την Τσιγδέμ Ασάφογλου, κύκλοι που διασαλεύουν την ειρήνη, την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα μας και προκαλούν δημιουργώντας συνθήκες εντάσεων και συγκρούσεων για να προχωρήσουν σε προβοκάτσιες, θέλουν να δημιουργήσουν κι άλλα προβλήματα στην Ελλάδα (αν και είναι Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι) και να προβάλλουν την ανθελληνική συνείδηση πολλών εξ αυτών και την ύπουλη πολιτική της Τουρκίας.