Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

10 Μαΐου 1956, απαγχονίστηκαν στη Λευκωσία ο Μιχαήλ Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου


Στις 10 Μαΐου 1956, εκτελέστηκαν στη Λευκωσία ο Μιχαήλ Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου και η θυσία τους ταυτίστηκε με το δίκαιο αίτημα ενός λαού. Βρέθηκαν στη φυλακή κατηγορούμενοι για διαφορετικές υποθέσεις, καταδικάστηκαν και οι δύο σε θάνατο και η μοίρα τους τούς έφερε να σταθούν την ίδια μέρα στο ικρίωμα της εκτέλεσης. Το πρωί της 10ης Μαΐου πρώτος απαγχονίστηκε ο Καραολής και λίγο αργότερα ο Δημητρίου. Η αγχόνη είχε στηθεί μέσα στο «προαύλιο» της φυλακής, ενώ μετά την εκτέλεση οι άθλιοι Βρετανοί, δεν απέδωσαν καν τα σώματα των νεκρών παλικαριών στις οικογένειες τους, ώστε να ταφούν σωστά. Αντίθετα, τους έθαψαν μέσα στη φυλακή σε έναν ειδικό χώρο, όπου μετέπειτα έθαψαν και άλλους, και σήμερα είναι τόπος προσκυνήματος. Πρόκειται για τα λεγόμενα φυλακισμένα μνήματα.
Οι δύο νέοι έγιναν στο εξής αχώριστο δίδυμο. Στην Ελλάδα, που έδιναν κι έπαιρναν οι διαδηλώσεις για την Κύπρο, άπειρες οδοί και πλατείες σε κάθε μικρή η μεγάλη πόλη, μετονομάστηκαν σε Καραολή και Δημητρίου. Η είδηση της εκτέλεσής τους έκανε το γύρο του κόσμου, ξεσηκώνοντας την κατακραυγή της παγκόσμιας κοινής γνώμης ενάντια στην πάλαι ποτέ βρετανική αυτοκρατορία. Ακόμα περισσότερο στο εσωτερικό της χώρας.

Η τουρκική προκλητικότητα στην Ν.Α. Μεσόγειο


Η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών στη Ν.Α. Μεσόγειο και η αναβάθμιση της αναθεωρητικής στρατηγικής της Άγκυρας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δημιουργεί προβληματισμό και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής: Έχει σκοπό η Τουρκία να οδηγήσει την χώρα μας σε ένα θερμό επεισόδιο ή ακόμα και μια μείζονα κρίση; Πώς θα πρέπει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο αυτό;
Όπως καταδεικνύεται από την ακολουθούμενη τουρκική τακτική στις ελληνοτουρκικές κρίσεις από το 1974 και μετά, διαπιστώνουμε τα εξής:

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019

Όταν το Καραμανλικό κράτος δολοφονούσε Εθνικιστές..


γράφει η Δήμητρα Παπαγεωργάκη
Επιμελώς τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης αποκρύπτουν τόσα χρόνια, φυσικά με την κάλυψη της αριστεράς που κάνει την «πάπια» λόγω του αντεθνικού χαρακτήρα της,  μη τυχόν και η νέα γενιά μάθει για το βρώμικο πρόσωπο του «εθνάρχη» Καραμανλή. Αυτού που μερικοί υποψήφιοι αποκαλούν εθνικιστή (εδώ) και κάποιοι άλλοι νεοφιλελεύθεροι, αφού κάνουν προσκύνημα στο σπίτι του στις Σέρρες, Μ. Βορίδης, ρίχνουν και άλλο ένα στο μνημόσυνο του.. Βορίδης Γεωργιάδης. Του «εθνάρχη» Καραμανλή που έβαλε την υπογραφή του κάτω από το επαίσχυντο κείμενο για την ακρωτηριασμένη ανεξαρτησία της Κύπρου που είχαν υπαγορεύσει οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί. Την  προδοτική συμφωνία Ζυρίχης και Λονδίνου, μετά από μια εβδομάδα, καθιστώντας την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Με τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου η Αθήνα και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θυσιάζουν αδίστακτα την Κύπρο στα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.. Ο Εθνάρχης άνοιξε τον δρόμο για την τουρκική εισβολή του 1974. 

Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019

Γερμανός Καραβαγγέλης: Ένας γίγαντας του Έθνους!


Γερμανός Καραβαγγέλης
«Έχοντας κρεμασμένο στον ώμο μου ένα μάνλιγχερ έσπασα με μπαλτά την πόρτα της εκκλησίας, γιατί δεν μου παρέδιναν τα κλειδιά για να λειτουργήσω, στο Κονομπλάτι [σημ. Μακροχώρι δήμου Κορεστείων], το χωριό του Μήτρου Βλάχου… και έτσι επιβλήθηκα(!)» 
διηγείται στα Απομνημονεύματά του ο φλογερός πατριώτης και ιερωμένος Γερμανός Καραβαγγέλης.
Ανάμεσα στις ηρωικές μορφές του Μακεδονικού Αγώνα, την έναρξη του οποίου τιμούμε κάθε Οκτώβριο λόγω της θυσίας του Πρωτομάρτυρα του Αγώνα Παύλου Μελά (1870 – 1904), περίοπτη θέση κατέχει ο δυναμικός δεσπότης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης.
 
Δεν δίστασε να μεταβάλει την Μητρόπολη σε στρατηγείο του Αγώνα, σε νοσοκομείο για τους τραυματισμένους Μακεδονομάχους, σε κέντρο αποθήκευσης οπλισμού και τον εαυτό του σε κήρυκα της ελληνικότητας της Μακεδονίας, από τη μια μεριά εγγράφως στον Τύπο και από την άλλη, με συναισθηματική νοημοσύνη στους δίγλωσσους, λατινόφωνους ή σλαβόφωνους πληθυσμούς, που κατεξοχήν είχαν ελληνική εθνική συνείδηση.
 

Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019

6 Μαΐου 1979: Είναι η δική μας επέτειος


Είναι η δική μας επέτειος. Η επέτειος όλων εκείνων των ξεχωριστών, που πίστεψαν ότι, απέναντι στην δύναμη των αριθμών μπορεί να υψωθεί η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Σηκώσαμε ανάστημα. Ξεγυμνώσαμε το κόμμα των πολιτικών κομμάτων. Αναδείξαμε τη νιότη ως πολιτική οντότητα.

Προβλέψαμε το μέλλον. Μιλήσαμε για τον ρόλο του Ελληνισμού. Δώσαμε αποστολή στον Έλληνα.

Εφαρμόσαμε διαδικασίες εκπαίδευσης και ανάδειξης στελεχών. Δημιουργήσαμε έναν στρατό ανιδιοτελών αγωνιστών. Αποδείξαμε ότι η συλλογική ηγεσία υπερέχει του αρχηγισμού.

Προτείναμε μοντέλο διακυβέρνησης. Το στηρίξαμε στην συνεργασία των δυνάμεων του μόχθου και του πνεύματος. Φέραμε στο φως την αξία του υπεδάφους και της φύσης του Ελληνικού χώρου.