Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Το σωστό το λαϊφστάιλ, το σοσιαλιστικό


Κομμουνιστής είναι όποιος διαβάζει Μαρξ, αντικομμουνιστής αυτός που τον κατάλαβε

Στις 21 Φεβρουαρίου 2018 δημοσιοποιήθηκε μια μελέτη που προέκυψε από τη συνεργασία τριών πανεπιστημίων της Βενεζουέλας, η οποία, μεταξύ άλλων, αποκάλυπτε ότι οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχασαν μέσα στο 2017 -κατά μέσον όρο- περίπου 11 κιλά! Αυτό δεν έγινε επειδή οι κομισάριοι του παχύσαρκου κομμουνιστή προέδρου Μαδούρο έγιναν προσωπικοί γυμναστές των Βενεζουελάνων, αλλά λόγω πείνας! Ο κομμουνισμός και οι σοσιαλίζουσες παραλλαγές του, οπουδήποτε εφαρμόζονται, καταλήγουν στο δίπολο «πειναλόρδα για τους πολλούς - φαγοπότι μέχρι σκασμού για τους πολύ λίγους». 

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Ελληνισμός της Ανατολής


του Κώστα Καρδαρά 

Το Ελληνικό έθνος, εκτός από την Ελληνική χερσόνησο, αναπτύχθηκε και ήκμασε τόσο σε Ανατολή όσο σε Δύση και πρωταγωνίστησε για χιλιετίες στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της ανθρωπότητος. Θα δούμε σήμερα την ανάπτυξή του προς την Ανατολή όπου, αφού έφτασε κατά καιρούς μέχρι τόπους ιδιαίτερα μακρινούς, ρίζωσε στην Μικρά Ασία, στα νότια και βόρεια παράλια του Ευξείνου Πόντου και στις Θρακικές και Ασιατικές ακτές της Προποντίδας.
Η ελληνική παρουσία εκεί, δεν συνίσταται σε ίδρυση απλώς κάποιων εμπορικών σταθμών ή στρατιωτικών φρουρίων, αλλά σε μεταφύτευση πληθυσμού, αυτοδύναμη ενρίζωση, εκρηκτική ανάπτυξη και δημιουργία, η οποία με διακυμάνσεις, αλλά πάντα ζωντανή και παρούσα, ξεκινώντας από τα σκοτεινά βάθη της προϊστορίας, διήρκεσε καθ' όλη τη διάρκεια του ιστορικού χρόνου, δίνοντας το δικό της χρώμα στον περιβάλλοντα χώρο.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτό το ολοκαύτωμα γιατί ξεχάσθηκε; Σάμπρα Σαττίλα 35 χρόνια μετά

Την 16η Σεπτεμβρίου του 1982 οι Εβραίοι μαζί με τους συνεργάτες τους Λιβανέζους παραστρατιωτικούς σφάγιασαν περισσότερους από 2.000 παλαιστινίους κατοίκους των δύο αυτών προσφυγικών καταυλισμών της Σάμπρα και Σαττίλα στη Βηρυτό. Οι περισσότεροι από τους  δολοφονηθέντες ήταν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.
Τον Ιούνιο του 1982, ο ισραηλινός στρατός (IDF), με την πλήρη στήριξη του καθεστώτος Ρέιγκαν, εξαπέλυσε μαζική εισβολή στον Λίβανο. Στόχος της εισβολής ήταν η εξολόθρευση της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ/PLO), η οποία έδρευε τότε κυρίως στον Λίβανο, και η εγκαθίδρυση κυβέρνησης-μαριονέτας στη Βηρυτό. Οι ΗΠΑ διαρκώς ανεφοδίαζαν τον IDF κατά τη διάρκεια του πολέμου.