Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Το βίντεο από την ομιλία του Γιώργου Σαγιά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Βόρειο Ήπειρο


Το βίντεο από την ομιλία του συναγωνιστή Γ. Σαγιά  σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα της βορείου Ηπείρου της ενιαίας Ηπείρου του αδούλωτου ελληνισμού. 

Κεντρικός ομιλητής για το θέμα της Μακεδονίας ο κ. Γ. Τάτσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων. 
Οργανωτής ο Ευρωβουλευτής Στρατηγός Ελ. Συναδινός με συνδιοργάνωση και υποστήριξη από την Ευρωβουλευτή της Κύπρου κα Ελ. Θεοχάρους. Ο αγώνας για την πατρίδα μας συνεχίζεται έως την εθνική μας δικαίωση!

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Η συμφωνία των Πρεσπών και οι σλαβόφωνοι Eλληνες


Αρκεί η συμφωνία των Πρεσπών για να δημιουργηθεί «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα; Εδώ και πολλά χρόνια είναι αποδεκτό πως η ύπαρξη μίας μειονότητας δεν είναι νομικό αλλά πραγματικό γεγονός. Επομένως ένα νομικό κείμενο δεν αρκεί για να δημιουργηθεί μειονότητα. Πρέπει και να υφίσταται μειονότητα. Η επίσημη θέση του ελληνικού κράτους εδώ και πολλές δεκαετίες είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει μόνον μια αναγνωρισμένη θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη. Η συγκεκριμένη μειονότητα χωρίζεται σε τρεις εθνοτικές ομάδες: τους τουρκογενείς/τουρκόφωνους, τους Πομάκους και τους Τσιγγάνους. Αυτή η επίσημη θέση ανταποκρίνεται σε γενικές γραμμές στην ελληνική πραγματικότητα.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Ο Γιώργος Σαγιάς σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο: Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ο ΑΔΟΥΛΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ


Ο Γ. Σαγιάς ομιλητής σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα της βορείου Ηπείρου της ενιαίας Ηπείρου του αδούλωτου ελληνισμού. Κεντρικός ομιλητής για το θέμα της Μακεδονίας ο κ. Γ. Τάτσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων. Οργανωτής ο Ευρωβουλευτής Στρατηγός Ελ. Συναδινός με συνδιοργάνωση και υποστήριξη από την Ευρωβουλευτή της Κύπρου κα Ελ. Θεοχάρους. Ο αγώνας για την πατρίδα μας συνεχίζεται έως την εθνική μας δικαίωση!
Ακολουθεί η ομιλία
Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ο ΑΔΟΥΛΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ 
Ο ελληνισμός στην διαχρονικότητά του χαρακτηρίζεται από εθνική συνέχεια. Συστατικά αυτής είναι –μεταξύ άλλων-, το ομότροπον, το ομόγλωσσον, το ομόθρησκον, η συνέχεια καταγωγής της ελληνικής φυλής, το ομοΐστορον, το ομότοπον, η κοινή παράδοση και πίστη στον κοινό ελληνικό πολιτισμό, η γνώση των ιστορικών δικαίων του έθνους μας και η εθνική συνείδηση. Ελαχιστότατες διαφοροποιήσεις τινών εκ των ανωτέρω είναι ευκόλως εξηγητέες και απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Στρατής Μυριβήλης: Ο Κομμουνισμός και το Παιδομάζωμα


Αποσπάσματα από τη διάλεξη του Στρατή Μυριβήλη Ο Κομμουνισμός και το Παιδομάζωμα (1948).
“Κάθε φορά που μια μεγάλη χαρά ή μια θλίψη έρχεται να συνταράξει ως τις εθνικές του ρίζες ένα λαό, τα άτομα που τον αποτελούν αισθάνονται τη βιολογική ανάγκη να συμπλησιαστούν και να συνειδητοποιήσουν όσο περισσότερο μπορούν την ομαδική τους αλληλεγγύη. Το ίδιο γίνεται όταν ένας μεγάλος κίνδυνος σταθεί πάνω από το εθνικό σύνολο.
Τότε κάθε άτομο υπακούει σε μια μυστική, κεντρομόλο δύναμη, που το σπρώχνει να συσπειρωθεί γύρω στην κοινή, την παλιά και αγαπημένη εθνική εστία. Το αποτέλεσμα είναι θαυμαστό. Το απομονωμένο άτομο αισθάνεται τότε μέσα του τη δύναμη της ομογένειας του συνόλου, ο καθένας γίνεται η συνισταμένη όλων των συγκλινουσών θελήσεων. […]

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Αγωνιστικό ημερολόγιο: Οι εκδηλώσεις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ για τον ηρωικό θάνατο του θρυλικού υπαρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α. Γρηγόρη Αυξεντίου


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

             (Κυριακή 13η Μαρτίου 1983)

Οι εκδηλώσεις για τον ηρωικό θάνατο του θρυλικού υπαρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α. Γρηγόρη Αυξεντίου ξεκίνησαν στις Τ.Ο. του ΕΝΕΚ από την επέτειο του ολοκαυτώματος του Σταυραετού του Μαχαιρά στις 3 Μαρτίου 1983.

Περιελάμβαναν εκθέσεις φωτογραφίας και ενημερωτικές ομιλίες από αποφοίτους της Σχολής Στελεχών του Κινήματος, από Κυπρίους συναγωνιστές της φοιτητικής παρατάξεως ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, αλλά και από άλλους μεγαλύτερους σε ηλικία, που κατείχαν το θέμα.

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Το μετέωρο βήμα του αριστερού...


Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, άλλο τόσο υψώνονται -στα μανουάλια της ψηφοθηρίας- οι φλόγες των λαμπάδων που ανάβουν οι «εθνοσωτήρες»

Ο Τσίπρας στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινουπόλεως. Δεν είναι ο πρώτος και δεν είναι και ο τελευταίος που πηγαίνει εκεί όπου χτυπάει (συνειδητά και ασυνείδητα) η καρδιά των Ελλήνων εδώ και αιώνες πολλούς. Ο Τσίπρας ήταν συνειδητός μαρξιστής. Μπορεί να έπαψε να είναι, μπορεί και όχι. Ομως, ως συνεπής αριστερός (ήταν και είναι), στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του είχε αρνηθεί να μπει σε εκκλησία διότι δεν ήθελε να κάνει κάτι το οποίο δεν πίστευε.