Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Αναστασία Φαλταϊτς - Γιαννουδάκη "Ο ΝΕΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΡΘΗ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΥΜΕ !!"


Η Αναστασία Φαλτάϊτς γεννήθηκε στα Χανιά το 1938..Δίδαξε για πολλά χρόνια μέχρι το 1979, στην Έδρα της Πολιτικής ιστορίας Νεώτερης Ελλάδας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εξέδωσε ιστορικές μελέτες με θέματα της νεοελληνικής ιστορίας. Μεταξύ των μελετών, περιλαμβάνονται οι εξής: «Τα περί την ναυτιλία μέτρα του Ιωάννη Καποδίστρια», « Τα εθνικά δάνεια κατά την επανάσταση του 1821 και η υποθήκη της εθνικής γης», «Κόνσολοι και κονσολάτα εν Σκύρω κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας», «Οι Σκυριανοί ναυμάχοι Μιχαήλ και Δημήτριος Ανέστης» κ.α. Επιμελήθηκε της έκδοσης του Αρχείου ιστορικών εγγράφων της επαναστατικής περιόδου του 1821 της Κρήτης και των Αρχείων της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, έκδοση της Βουλής των Ελλήνων...Ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με τη λογοτεχνία εκδίδοντας την πρώτη της νουβέλα το 1955 με τον τίτλο «Κυνηγώντας τον ίσκιο μου». Στο διάστημα της δεκαετίας 1960- 1970 υπήρξε μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους απ' την πλευρά των γυναικών της νέας γενιάς των λογοτεχνών.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Χάλκη: Και αν επαναλειτουργήσει θα κερδίσουμε τίποτε;


του Ευθύμιου Πέτρου

Και δηλαδή 48 χρόνια που δεν λειτουργεί η Σχολή της Χάλκης, χάσαμε τίποτε; 
Και αν επαναλειτουργήσει θα κερδίσουμε τίποτε;

Θα αρχίσει λέει να τροφοδοτείται το Οικουμενικό Πατριαρχείο με νέους ιερείς, οι οποίοι θα έχουν αποφοιτήσει από ένα ίδρυμα που θα τελεί υπό την εποπτεία του τουρκικού υπουργείου Παιδείας. 
Θα έχει δηλαδή συντελεσθεί ένα ακόμη βήμα προς τον πλήρη εκτουρκισμό της λεγομένης Μητρός Εκκλησίας. 

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: η Τουρκία εισβολέας και κατακτητής



Τις τελευταίες μέρες, δύο γεγονότα που συνδέονται μεταξύ τους, αποκαλύπτουν την παρανομία των αξιωματούχων του ψευδοκράτους που περιφέρονται στην ΕΕ, αλλά ταυτοχρόνως και την σιωπή της Κυπριακής Κυβέρνησης.

Αυτή την εβδομάδα ο «Πρόεδρος της Βουλής» του ψευδοκράτους θα βρίσκεται στην ΕΕ για να ενημερώσει ότι εκπροσωπεί νόμιμο κράτος με ξεχωριστά όργανα που δικαιούται δικούς του ξεχωριστούς ευρωβουλευτές!
Ωστόσο, στις 29/1/2019, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΕΔΑΔ) καταγράφοντας το σκεπτικό του αποφάνθηκε ότι η Τουρκία είναι «εισβολέας και κατοχική δύναμη

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Η γελοιοποίηση του Κοινοβουλίου


Η Ελλάδα κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί πολλά πλήγματα και μια εθνική καταστροφή. Τώρα έχουμε περάσει στην περίοδο της γελοιοποίησης θεσμών και του ίδιου του πολιτεύματος. Αποτιμώντας λογικά και με τη γλώσσα των αριθμών τα πεπραγμένα της τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ, το βαρύτερο πλήγμα που υπέστη η χώρα ήταν το Μνημόνιο που προέκυψε από τη δήθεν διαπραγμάτευση των πρώτων Μνημονίων από τον αξιοθρήνητο Βαρουφάκη, ο οποίος νόμιζε ότι οι θεατρινισμοί, οι λεκτικοί, ανέξοδοι τσαμπουκάδες, τα νάζια και το ντύσιμο, που θυμίζει βεστιάριο τσίρκου, συνιστούν πολιτική.
Τελικά, όπως αποδείχθηκε, όχι μόνο δεν ελαφρύνθηκε η οικονομική θέση της χώρας από όλα τούτα, αλλά οι Ελληνες θα πληρώνουν για δεκαετίες τις αριστερίστικες ανοησίες του φίλου του κ. Τζορτζ Σόρος και η εθνική περιουσία θα μείνει υποθηκευμένη στους ξένους για περίπου έναν αιώνα!

Πρέβεζα: Τι έγινε στο Νταλαμάνι τον Ιανουάριο του 1945


Στον μικρό ναό του Αγίου Γρηγορίου, στην περιοχή με την ονομασία Νταλαμάνι Λάκας Σούλι,τελεστηκαν και εφέτος, οι ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των αδικοσφαγμένων από το Τζουμερκιώτη και την παρέα του, το 1945....Πέρασαν από τότε 73 χρόνια αλλά η σφαγή αυτή μένει στη μνήμη όλων ζωντανή και γεμίζει τις ψυχές φρίκη και αποτροπιασμό.

Ήταν η περίοδος που ο ΕΛΑΣ, παρά τη συμφωνία της Πλάκας, είχε εκδιώξει τον ΕΔΕΣ στην Κέρκυρα και είχε κυριαρχήσει σε όλη την Ήπειρο και άρχισε να εφαρμόζει δικό του πρόγραμμα "εκδημοκρατισμού"