Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Γι’ αυτό η ελληνική γλώσσα είναι μοναδική! Δείτε κάτι που ΔΕΝ ξέρατε!!


Η ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία… Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά, και αυτό που ελάχιστοι ακόμα ξέρουν είναι ότι κάθε λέξη στην ελληνική έχει μαθηματικό υπόβαθρο. Τα γράμματα στην Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα σύμβολα. Όρθια, ανάποδα με ειδικό τονισμό, αποτελούσαν το σύνολο των 1620 συμβόλων που χρησιμοποιούνταν στην Αρμονία (Μουσική στα νεοΕλληνικά). Η πιο σημαντική τους ιδιότητα είναι ότι το κάθε γράμμα έχει μια αριθμητική τιμή/αξία, κάθε γράμμα είναι ένας αριθμός, οπότε κατ επέκταση και κάθε λέξη είναι ένας αριθμός.
Μια τεράστια γνώση κλειδωμένη-κωδικοποιημένη μέσα λέξεις λόγω της μαθηματικών τιμών που έχουν. Ένας από τους Πρωτοπόρους επί του θέματος ήταν ο μέγιστος Πυθαγόρας. Οι αριθμοί, τα σχήματα, η αρμονία και τα άστρα

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

21ος ΑΙΩΝ: ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ σκληρά και ιδρωμένα ΑΡX...Α


Ο συν. Θ. Καραμπέστος στο άκρο δεξιά Από την σύσκεψη
στο Παρίσι της Κεντρικής Διοίκησης της Συνομοσπονδίας
Ελλήνων Σπουδαστών και νέων Επιστημόνων Δυτικής Ευρώπης
Σε συνέχεια των αναρτήσεων στον Κοινό Παρονομαστή δημοσιευμάτων από την συγγραφική ύλη της εφημερίδας 21ος ΑΙΩΝ επιλέξαμε σήμερα και πάλι να αναρτήσουμε μια επιστολή που έστειλε το 1996 και δημοσιεύθηκε στο τεύχος 29 τον μήνα Ιούνιο ο συν. Θεόδωρος Καραμπέτσος στον 21ο Αιώνα και συγκεκριμένα στην στήλη «Σκια-γραφώντας»

Η επιστολή έχει μια ξεχωριστή σημασία ακόμη και σήμερα και περιέχει πολλές διδαχές, όπως επίσης περιέχει στο ξεκίνημά της, η επιστολή, την σύγκρουση των συναισθημάτων του αείμνηστου συναγωνιστή Θ. Καραμπέτσου από το ΣΟΚ της αναστολής της πολιτικής δραστηριότητας του ΕΝ.Ε.Κ. του οποίου υπήρξε πιστό μέλος και μέλος της διοικούσης επιτροπής του.

Κ.ΠΑΛΑΜΑΣ "Η ΠΟΡΝΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ"


Δεν έχεις πια Όλυμπε Θεούς,
μηδέ λεβέντες η Όσσα,
μόνο ραγιάδες έχεις πιά,
σκυφτούς γιά το χαράτσι.
Των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι.
Και χορό τριγύρω σου θα στήσουν

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Είμαστε ΔΥΝΑΜΙΣ !


Η συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή εύχεται σε όλους τους αναγνώστες του, σε φίλους και συναγωνιστές καλή χρονιά.
Επιλέξαμε αυτή την χρονιά που πέρασε, οι αναρτήσεις μας να είναι επιλεγμένες, να έχουν ουσία και ποιότητα. Προσπαθήσαμε και πιστεύουμε ότι το καταφέραμε να μεταφέρουμε τις παρακαταθήκες του αγώνα μας με συνέπεια.
Γνωρίζουμε ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, αλλά παρά τις αντιξοότητες, οικονομικές, τεχνικές, κ.α. θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ να παράγουμε και να μεταφέρουμε σαν αχθοφόροι του Εθνικισμού ιδέες που ήταν αποκλεισμένες για χρόνια. Ένα ακόμα θετικό γεγονός που μας δίνει δύναμη  είναι  τα δικά σας μηνύματα  που λαμβάνουμε καθημερινά αλλά  και επίσης ότι μαζί

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ή Ιστορική του αποστολή.


Εισηγητής: Απόστολος Χατζηβασιλείου, 27 ετών. απόφοιτος Βιομηχανικής Πειραιώς, Πρόεδρος Τ.Ο. Κατερίνης.  

"Εχουμε τήν τύχη νά ανήκουμε στόν πλέον αξιοθαύμαστο Λαό πού παρουσιάσθηκε στην ιστορία της άνθρωπότητος. Τον Λαό πού έδωσε δυό τουλάχιστον γνωστούς πολιτισμούς παγκοσμίου ακτινοβολίας και διεδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο στην εξέλιξη και των άλλων Λαών. Ή φιλοσοφία, ή επιστήμη, ή τέχνη, οί ανθρώπινες άξιες, δημιουργήματα τών δυό πολιτισμών, έδωσαν προοπτική στή ζωή του ανθρώπου.
Ή τοποθέτηση του Ελληνισμού στην κορυφή τών υπολοίπων λαών, στή θέση πού πρέπει νά κατέχει εις τήν παγκόσμια πνευματική εξέλιξη, δεν εχει σωβινιστική

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

25 Ιανουαρίου 2015: Εκλογές και …Σενάρια Πολιτικής Φαντασίας


Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Η μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, από το υπό διάλυση (αύριο) κοινοβούλιο, και η στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά να επιταχύνει τις διαδικασίες (προκειμένου τα μικρά κόμματα να μην προλάβουν να προετοιμασθούν) έφερε σαν αποτέλεσμα τον καθορισμό ως ημερομηνίας εκλογών την 25η Ιανουαρίου 2015.
Η κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων από τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη. Όμως δεν προβλέπεται, όποιο και αν λάβει τις περισσότερες ψήφους, να μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Η μεγάλη μάχη των υπολοίπων κομμάτων (αλλά και πολλών εξωθεσμικών παραγόντων) θα δοθεί για την κατάληψη της τρίτης θέσης στην τελική κατάταξη. Και αυτό έχει την σημασία του.
Όχι μόνον γιατί το τρίτο κόμμα θα μπορούσε να αποτελέσει κυβερνητικό εταίρο στην κυβέρνηση που θα σχηματισθεί αλλά, κυρίως, γιατί ο επικεφαλής του θα κληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και θα του δοθεί διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σε περίπτωση που οι κ.κ. Σαμαράς και Τσίπρας αποτύχουν και υποχρεωθούν να καταθέσουν την δική τους εντολή.
Σε μια τέτοια περίπτωση, τα ενδεχόμενα που, λογικά, προκύπτουν είναι 4 και το καθένα έχει το ενδιαφέρον του. Ας τα δούμε:

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ελληνικός Εθνικισμός: Ιδεολογία χωρίς στεγανά


το εξώφυλλο του βιβλίου
Όπως είχαμε γράψει κατά την ανάρτηση του βιβλίου του συν. Παναγιωτακόπουλου Γιάννη «Πέρα από το Εθνικό Κράτος» στις 11/12/2014 αυτή την περίοδο των εορτών ο σκοπός της παρουσίασης ξεχωριστών εθνικιστικών εκδόσεων είναι διπλός’ αφ’ ενός  να προβληθούν οι εκδόσεις βιβλίων και να αποτελέσουν το καλύτερο και πιο χρήσιμο δώρο τόσο προς τον εαυτό μας όσο και προς τους συγγενείς, τους φίλους, τους συναγωνιστές, αφ’ εταίρου να προβληθούν και να διαδοθούν οι εθνικιστικές ιδέες..
Παρουσιάζουμε λοιπόν σήμερα και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα το προσφάτως εκδοθέν βιβλίο «ΤΙΜΗ ΜΑΣ Η ΠΙΣΤΙΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ» η ύλη του οποίου είναι αποτέλεσμα πολυετούς και διαχρονικής προσωπικής και συλλογικής ιδεολογικής και φιλοσοφικής εργασίας επεξεργασμένη από όλη την πυραμίδα των συλλογικών οργάνων του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και της ΕΝΕΠ και του ΕΝΕΚ και εγκεκριμένη από συνδιασκέψεις και συνέδρια του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Το βιβλίο έχει εκδοθεί από τον εθνικιστικό εκδοτικό οίκο ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ οδός Μαυρομιχάλη 86 τηλ. 210-3634932 

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Γ. Γαλέος - Γ. Κουριαννίδης: Ένας διάλογος αντάξιος εθνικιστών


Μετά την δημοσίευση του άρθρου του του συναγωνιστή Γιάννη Κουριαννίδη με τίτλο «Τα αδιέξοδα στον Πατριωτικό χώρο»  υπήρξε απάντηση – τοποθέτηση από τον συν. Γιώργο Γαλέο υποψήφιο ευρωβουλευτή με την Χρυσή Αυγή στις εκλογές του περασμένου Μαιου ο οποίος υπήρξε μέλος του ΕΝ.Ε.Κ. στα νεανικά του χρόνια και χαίρει εκτιμήσεως των στελεχών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ που έτυχε να τον γνωρίζουν από εκείνη την εποχή.
Θεωρήσαμε λοιπόν σωστό να αναρτήσουμε την τοποθέτηση του συν. Γαλέου δεδομένου ότι όλο το ύφος της γραφής είναι το σωστό και αυτό που απαιτούν οι συγκυρίες για την εποικοδομητική προσέγγιση του θέματος (εθνικιστικός και πατριωτικός χώρος) 
Υπήρξε επίσης και ανταπάντηση του συν. Γιάννη Κουριαννίδη και νομίζουμε ότι οι δύο συναγωνιστές ανοίγουν ένα κεφάλαιο έντιμου και καθαρού διαλόγου με κοινό παρονομαστή την ενότητα των Ελλήνων εθνικιστών

Το μακρύ χέρι του καπιταλισμού - του Φοίβου Ιωσήφ


Χρονογράφημα 
του συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ
Κανένας δεν διαφωνεί πως ο καπιταλισμός έχει μακριά χέρια, τόσο, που φτάνουν παντού. Δεν έχει μόνον χέρια, έχει και μυαλό διεστραμένο. Οποιον δεν μπορεί να τον πολεμίσει με τα δικά του όπλα, τον πολεμάει με τα όπλα
του αντιπάλου. Μα κι εμείς το ίδιο δεν κάνουμε? Αν ανοίξει απέναντι ένα μαγαζί ομοειδές με τα δικό μας δεν θα το κατηγορήσουμε, δεν θα το συκοφαντήσουμε, δεν θα το διαβάλουμε? Αν θέλουμε ολοκληρωτικά να το καταστρέψουμε. θα προσπαθήσουμε με τον πλέον φυσικό τρόπο, να συμβουλέψουμε τον ιδιοκτήτη του με πνεύμα ‘’αγάπης’’ και ‘’συναδελφοσύνης’’ να βάλει στα ράφια του όλα τα σαπάκια που θα βυθίσουν στον πυθμένα
τις πωλήσεις του και τους πελάτες του. Η φιλική συμβουλή εμπεριέχει ότι το ομιχλώδες, γλοιώδες και ύπουλο εναντίον του ανταγωνιστή μας.