Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Ελευθερία ίσον ευθύνη


γράφει ο Δημήτρης Γκίκας*

Η αδυναμία μας ως λαός να αντιληφθούμε το μέγεθος της κρίσης και των όσων συμβαίνουν πλέον στη «γειτονιά» μας οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην αποποίηση των ευθυνών μας και του ρόλου μας, σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό (πολιτικό) επίπεδο. «Τι με νοιάζει εμένα που οι Τούρκοι επιτίθενται στους Κούρδους;» - «Εγώ φταίω για την οικονομική υποδούλωση;» - «Γιατί να με απασχολεί που τα Σκόπια ονομάστηκαν Βόρεια Μακεδονία;».
Η ελευθερία, ατομική ή πολιτική, εξαρτάται από τη συνειδητοποίηση των ευθυνών και του ρόλου που ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί έχουν για να τη διαφυλάξουν ή να την αποκτήσουν.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Sir Avramo. O κύριος “τίποτα” μας κουνάει πάλι το δάχτυλο!


γράφει ο Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος* 

Επιστρέφοντας σήμερα στην πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδος και φοβερά θετικά ενεργειακή πόλη, μετά από ένα ταραχώδες Δημοτικό Συμβούλιο στον Πύργο Ηλείας χθες βράδυ, είχα ως συνήθως συντροφιά το αγαπημένο μου μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, το ραδιόφωνο.
Αυτό που μου τράβηξε ιδιαιτέρως τη προσοχή ήταν ένα ρεπορτάζ, από την  κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και οι δηλώσεις, του Ευρωπαίου Επίτροπου Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας  Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

«Φίλοι είναι μόνο τα βουνά» (Κουρδική παροιμία)


Για όσους δεν έχουν κατανοήσει τι συμβαίνει με τους Κούρδους αυτή τη στιγμή, εδώ είναι ένα μικρό (απλοποιημένο) μάθημα Ιστορίας:
-Οι Κούρδοι ζουν σε αυτή την περιοχή που την αποκαλούν σήμερα πατρίδα τους, εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι Βρετανοί και οι Γάλλοι υποσχέθηκαν στους Κούρδους ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να διαμένουν ειρηνικά σε αυτές τις περιοχές, επειδή σκόπευαν να δημιουργήσουν μια χώρα που θα ονομαζόταν Κουρδιστάν.
Άλλαξαν την υπόσχεση αυτή και χώρισαν την κουρδική πατρίδα στα τέσσερα με τη δημιουργία του Ιράκ, του Ιράν, της Τουρκίας και της Συρίας.

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Αυτή είναι η Τουρκία.


Μια προσωπική προσέγγιση από τον Στρατηγό εα Μιχάλη Κωσταράκο, Επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τουρκική συμπεριφορά, που διαλύει ψευδαισθήσεις αλλά είναι και χρήσιμη.

Δεν είμαι ειδικός τουρκολόγος. Ούτε και πολιτικός αναλυτής ή ακαδημαϊκός γεωπολιτικός επιστήμων, και φυσικά δεν διαθέτω περισσότερες ή «ειδικές» πληροφορίες από τα αρμόδια και υπεύθυνα για αυτό, όργανα. Επειδή όμως στα 45 χρόνια της στρατιωτικής μου καριέρας ασχολήθηκα, ως όφειλα, με τον δυνητικό και διαχρονικό αντίπαλο της

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: «Το δημογραφικό απειλεί ανοικτά το μέλλον του έθνους μας»


Στις μεγάλες ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων αλλά και της ίδιας της Εκκλησίας για την «ωρολογιακή βόμβα» που βρίσκεται στα θεμέλια της χώρας και ονομάζεται δημογραφικό πρόβλημα αναφέρθηκε στην ομιλία του στην ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.
Η ομιλία του μητροπολίτη κ. Γαβριήλ ενώπιον σχεδόν 80 μητροπολιτών περιείχε γενναίες δόσεις αυτοκριτικής για τις ευθύνες της Εκκλησίας αλλά και της Πολιτείας. «Το δημογραφικό πρόβλημα», τόνισε «οδεύει προς μη αναστρέψιμη πορεία και καθίσταται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της σύγχρονης Ελλάδος, αφού απειλεί όχι μόνο την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα, αλλά και το ίδιο το μέλλον του έθνους μας».