Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Επικίνδυνες δηλώσεις για επιστροφή Σλάβων αυτονομιστών



Επικίνδυνες οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της επιστροφής Σλάβων αυτονομιστών στη Μακεδονία.

Με επίσημες δηλώσεις του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας έθεσε το ζήτημα του «επαναπατρισμού» των Σλάβων αυτονομιστών που εγκατέλειψαν τη Μακεδονία ως δωσίλογοι το 1944, αλλά και μετά την ήττα των ένοπλων ομάδων τους στον αποσχιστικό  αγώνα που διεξήγαγαν μέχρι το 1949 (1). 

(Στην φωτογραφία αριστερά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το στέλεχος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χονδρός, αμφότεροι υποστηρικτές της επιστροφής των αποσχιστών του ‘49.)

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Αμφίπολη: Η φωνή της Μακεδονικής Γης που έπρεπε να σιωπήσει έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η προδοσία της Μακεδονίας.


Αμφίπολη
Ένα έγκλημα πίσω από ένα έγκλημα
Η φωνή της Μακεδονικής Γης που έπρεπε να σιωπήσει έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η προδοσία της Μακεδονίας.
Ταφικό μνημείο ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ σημασίας που τα καλά κρυμμένα μυστικά του έπρεπε να εξαφανιστούν .
Εκβιασμοί κι εκφοβισμός προς πάσα κατεύθυνση .
Έκλεισαν τα στόματα των ανθρώπων που δούλεψαν εκεί ασκώντας πάνω τους μαφιόζικη βία .
Φορτηγά με ευρήματα ΜΗ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ φυγαδεύτηκαν σε άγνωστο προορισμό .
Αγάλματα , νομίσματα, μέχρι και σκευοφόρος ακούγεται από τους κατοίκους και πολλούς άλλους που γνωρίζουν ότι νύχτα χωρίς φεγγάρι έγιναν καπνός χωρίς ν' αφήσουν ίχνος .

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Η εθνική ταπείνωση οδηγεί στη συντριβή


Με τον ερχομό της άνοιξης, ο Αλέξανδρος προέλασε στη Θράκη, εναντίον των Ιλλυριών και των Τριβαλλών, για τους οποίους πληροφορήθηκε ότι στασίασαν συγχρόνως, όμως, δεν ήθελε να τους αφήσει στα σύνορά του και να φύγει για εκστρατεία τόσο μακριά από τον τόπο του χωρίς να τους έχει ταπεινώσει».
Αρριανός, «Αλεξάνδρου Ανάβασις Α΄», κεφ. 1, παρ. 4, στ. 4., Αθήνα: 1992, εκδόσεις Κάκτος, σελ. 29.
Η σημαντικότερη απώλεια πολέμου για τους αρχαίους Eλληνες ήταν η προσωπική και συλλογική υπερηφάνεια, η αξιοπρέπεια και ο αυτοσεβασμός. Η ταπείνωσις, ως συνέπεια ήττας σε πολεμική αναμέτρηση ή απλή εχθροπραξία, ήταν κάτι που

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Επειδή ΔΕΝ είμαστε ΙΔΙΟΙ (με αποδείξεις και έργα,όχι στα λόγια)


Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος
Στο πλαίσιο των προεκλογικών υποσχέσεων που κατά δεκάδες-εκατοντάδες διαβάζουμε κάθε ημέρα ,από τους συν-διεκδικητές ,για το Δήμο μας ,έχουμε να ενημερώσουμε τους συν-δημότες μας τα εξής και να προτείνουμε να κρατούν μικρό καλάθι στα μεγάλα λόγια που ακούνε.

α) Σύμφωνα με το νέο εκλογικό νόμο <Κλεισθένη> ,ισχύει η απλή αναλογική και χρειάζονται πλέον τουλάχιστον ΤΡΕΙΣ(3) και το ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΩΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ(4) Δημοτικοί συνδυασμοί για να συγκεντρώσουν την απόλυτη πλειοψηφία των Δημοτικών συμβούλων και να γίνουν Δημοτική αρχή!!..Άρα πρέπει να σκεφτείτε καλά κατά πόσο όλοι αυτοί οι ίδιοι και οι ίδιοι που θέλουν να ξανά-σώσουν το Δήμο ,έχουν να σας προσφέρουν κάτι διαφορετικό από αυτό που σας προσφέρουν 20 χρόνια τώρα.

Έτσι τίμησαν οι Εθνικιστές την νίκη των Ελλήνων επί των κομμουνιστών στην Φλώρινα - ΕΝΕΚ Αγωνιστικό Ημερολόγιο

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΕΚ ΣΤΑ ΕΤΗ 1982 & 1983


Τα κείμενα που ακολουθούν κατά κανόνα είχαν δημοσιευθεί στην εφημερίδα ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ και αποτελούν μικρό τμήμα από το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ του ΕΝΕΚ το οποίο επιμελούμαι. Σαφώς και υπάρχουν κάποιες προσθήκες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τους έχω δώσει την τελική μορφή που θα ήθελα. Ωστόσο τα παραδίδω στον ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ ως έχουν, επιφυλασσόμενος για την τελική επιμέλεια.

Πρόκειται για εκδηλώσεις που έγιναν από το ΕΝΕΚ, κατά μήνα Φεβρουάριο στην Φλώρινα, κατά τα έτη 1982 και 1983, στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο διεδραμάτισε ο συν. Ηλίας Ρασάϊκος στην

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (12 Φεβ.1949)



Η ηγεσία του ΔΣΕ απέδιδε μεγάλη σημασία στην κατάληψη της Φλώρινας για πολλούς λόγους. Διατηρούσε πάντα την ελπίδα ότι λόγω της άμεσης γειτνιάσεως της Φλώρινας με τα σύνορα, αν την κρατούσε, θα μπορούσε να εγκαταστήσει εκεί την Κυβέρνηση των βουνών. Ιστορία πολύ παλιά, από το 1947, όταν προσπάθησε χειμωνιάτικα να καταλάβει το Μέτσοβο και αμέσως μετά την Κόνιτσα. Φυσικά, κύριος αντικειμενικός σκοπός ήταν η στρατολογία ανδρών και η εξόντωση της φρουράς. Υπήρχε, τέλος, και μία άλλη πλευρά. Όπως αποκάλυψε αργότερα ο Μάρκος, το καλοκαίρι του ’48, όταν ο ίδιος με τον Ζαχαριάδη επισκέφθηκαν τον Στάλιν,