Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Η ποιότητα του πολιτισμού μας εν μέσω της κρίσης


Η ποιότητα του πολιτισμού κάθε λαού, όπως και κάθε ανθρώπου, φαίνεται στα δύσκολα και στις μεγάλες κρίσεις. Η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού το αποδεικνύει αυτό σαφέστατα.

Η στάση κάποιων χωρών της Ε.Ε. με προεξάρχουσα τη Γερμανία, δεν συνιστά μόνο ηθικά απαράδεκτη, αλλά και πολιτικά αναξιόπιστη. Κατάσχεση υγειονομικού υλικού που προοριζόταν για άλλες χώρες, άρνηση δημιουργίας ευρωομολόγου που θα βοηθούσε τα κράτη – μέλη που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, χλιαρές αντιδράσεις για τη συνεχιζόμενη πολιτική του «τοπικού ταραχοποιού» που υιοθετεί η Τουρκία, συνιστούν κραυγαλέα παραδείγματα για την έλλειψη ποιότητας τόσο της πολιτισμικής στάθμης, όσο και της ασκηθείσας πολιτικής.

Επίσημη πύλη εισόδου και παραμονής λαθρο μεταναστών, δημιουργείται με υπογραφή Κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε λιμάνι της Νότιας Ελλάδος



του Νικηφόρου Λυκίδη

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση υπογράφει συμφωνίες αντίθετες προς τα Ελληνικά συμφέροντα, ακολουθώντας στο κανόνα, «υπακοή στη θέληση των Ευρωπαίων επικυρίαρχων». Το κάνει με όρους και τίτλους συμφωνιών που εξαπατούν τον λαό ο οποίος, ούτως ή άλλως, δεν είναι σε θέση να παρακολουθεί τις συμφωνίες που γίνονται «κάτω από το τραπέζι». Υπάρχουν όμως κάποιοι ερευνητές ή κάποιοι μετανοήσαντες που “βγάζουν στον αέρα” τις αθλιότητες αυτές (ο καθένας για δικούς του λόγους).

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Απάντηση στον Κυρ. Μητσοτάκη και τις εκλεκτές του κυρίες, Σακελαροπούλου και Αγγελοπούλου, για την φύση της Εθνεγερσίας του 1821



του Νικηφόρου Λυκίδη

Ο, κακή τη μοίρα σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυρ. Μητσοτάκης, δεν χάνει ευκαιρία να διακηρύσσει πως είναι υπέρ της πολυφυλετικής και πολυπολιτισμικής συγκρότησης του μελλοντικού Ελλαδικού κράτους. Έχει μάλιστα κατ' επανάληψη τονίσει, μιλώντας σε διεθνή φόρα ότι «θα πρέπει να καταπολεμηθεί η Πίστη των γηγενών κατοίκων ότι είναι δικαιούχοι της Πατρίδας που δημιούργησαν και υπεράσπισαν οι πρόγονοί τους με θυσίες και αίμα χιλιετιών».

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Οι Έλληνες έδωσαν μαθήματα στους κυβερνητικούς, εορτάζοντας την 25η Μαρτίου. Απέδειξαν ότι «Πάντα υπάρχει τρόπος, όταν υπάρχει πίστη»


25 Μαρτίου 2020
Εκπρόσωποι Δικτύων Πολιτών Λαμίας, Θεσσαλονίκης, 6ου ΔΔ Αθηνών

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Οι συστημικοί κυβερνώντες αξιοποιώντας τις εντολές που έβγαλαν και τις φοβίες που καλλιέργησαν, σχετικά με τα αποτελέσματα της επιδημίας του Κορωναϊού, απαγόρευσαν εμφανώς ή εμμέσως κάθε εορτασμό της 199ης επετείου της Εθνεγερσίας του 1821. Έφτασε στο σημείο, ένας εκ των «προθύμων» κυβερνητικών βουλευτών, ο Γιάννης Ανδριανός (Αργολίδα), να χαρακτηρίσει, σε δήλωσή του, την απαγόρευση κατάθεσης στεφάνων ως  «…υποχρεωτική άσκηση υπευθυνότητας, πατριωτισμού και αλληλεγγύης»

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


«-Μέριασε βράχε να διαβώ!
  Το κύμ’ αγριεμένο,
  λέγει στην πέτρα του γιαλού
  θολό μελανιασμένο!»
Αριστοτέλης Βαλαωρίτης

Με την επέτειο της 25ης Μαρτίου, μαζί με την κορυφαία και πλήρη συμβολισμού θρησκευτική εορτή της Ορθοδοξίας, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εορτάζεται και τιμάται η νικηφόρα εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση των Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό. 
Η Επανάσταση του 1821 είναι η συνέχεια και η κορύφωση της αδιάλειπτης σειράς των πολλαπλών εξεγέρσεων (περισσότερες από 150 μικρές και μεγάλες) των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων που άρχισαν σχεδόν αμέσως μετά την Άλωση της Πόλης.

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Βρες (και βγάλε) το ΦΩΣ που σου θάβουν μέσα σου




του Χάρη Μιχαλακόπουλου 


Όταν ήμουν μικρό παιδί (πριν από χιλιάδες χρόνια δηλαδή), άκουγα και  τραγουδούσα ένα υπέροχο τραγούδι που ερμήνευε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τίτλο «φοβάμαι».
«φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για εμένα- χωρίς εμένα».
Επίσης θυμάμαι την Ελένη Βιτάλη να τραγουδά την «κιβωτό»:
«Είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανής σας /κι ο γιος μου τ’ ανταλλακτικό θα `ναι εντάξει μια ζωή στη δούλεψή σας /είναι από άριστο υλικό.

Γεννήθηκα με ένα γιατί μες την καρδιά κρυμμένο /ποιους μάγκες εξυπηρετώ ποιοι μ’ έχουν κουρδισμένο

Με φέρανε και μου `πανε ποτέ μιλιά μη βγάλω /πως είναι που γεννήθηκα προνόμιο μεγάλο»
Και τώρα ήρθε η εποχή του «Μένουμε σπίτι».

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Μεταγωγή μεταναστών (φωτογραφίες) με καταμαράν σε περίοδο κορωνοϊού - κείμενο αστυνομικού


Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού - αναγνώστη του bloko.gr: 20/03/2020 Όλη η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα και εμείς με διαταγή της ηγεσίας της Ελληνικής αστυνομίας βρισκόμαστε σε
μεταγωγή η οποία ξεκίνησε στις 10:00 από Καστελόριζο με ενδιάμεσες στάσεις σε Ρόδο Σύμη και Κω, για να επιβιβαστούν παρατυποι μετανάστες, με τελικό προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας το πρωί του Σαββάτου.
 Το πλοίο είναι τύπου καταμαράν κλειστό χωρίς να υπάρχει πρόσβαση σε ανοιχτό κατάστρωμα και έχει χωρητικότητα 394 άτομα. Οι συνοδοί είμαστε 40 άτομα και 374 οι παρατυποι