Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Νομικά άκυρη η συμφωνία των Πρεσπών



Ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, απευθύνουν δεκάδες πανεπιστημιακοί, νομικοί, στρατηγοί, διπλωμάτες και επιχειρηματίες, ζητώντας του να προχωρήσει ως πρωθυπουργός στην ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:


Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Απευθυνόμαστε σε εσάς που θα έχετε τον αναγκαίο θεσμικό ρόλο ως ο αυριανός πρωθυπουργός και κάνουμε έκκληση να γίνετε ο σημαιοφόρος της ακύρωσης της επαχθούς συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία η συντριπτική πλειονότητα του Ελλήνων τη θεωρεί απαράδεκτη και την εκλαμβάνει ως εθνική ήττα και καταστροφή.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο ήρθε μέσω Ιταλίας. Επισημοποιείται μέσω Αιγύπτου και θα εξελιχθεί ως κατευνασμός προς την Τουρκία



γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Η συνεκμετάλλευση των πόρων του Αιγαίου, του Κρητικού πελάγους και της Ανατολικής Μεσογείου ήταν το πρώτο αίτημα που διατυπώθηκε από το Τουρκικό κράτος, την περίοδο που η Ελλάδα αξιοποίησε τα κοιτάσματα πετρελαίου στον Πρίνο της Θάσου.
Το αίτημα της συνεκμετάλλευσης, προς το οποίο η Γερμανία, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έδειχναν (με παραινέσεις και πολιτικές) να συμφωνούν, προωθήθηκε σαν κορυφαίο θέμα στην ατζέντα των Ελληνοτουρκικών διαφορών, πριν ακόμη καθιερωθεί η Οικονομική – Κυριαρχική έννοια της Α.Ο.Ζ. (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη).Έφτασε μάλιστα μέχρι το Casus Belli με απόφαση του Τουρκικού Κοινοβουλίου, σε περίπτωση που η Ελλάδα θα πραγμάτωνε το κυριαρχικό της δικαίωμα επέκτασης της Αιγιαλίτιδας ζώνης της στα 12 μίλια.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Κοκαΐνη: Αυξήθηκε η κατανάλωση κατά 800 gr την ημέρα, ”στην Ελλάδα του Τσιόδρα και του Χαρδαλιά”

Κάποιοι τους ξέφυγαν και διεκδικούν ένα διαφορετικό μέλλον.


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Έκλεισαν τους Έλληνες σε κατ’ οίκον περιορισμό «για να μας σώσουν από τις επιπτώσεις του COVID -19», όπως είπαν. Δεν μας είπαν όμως, «ποιες είναι οι επιπτώσεις αυτές»; Περιορίσθηκαν σε ένα καθημερινό εμπόριο θανάτου και φόβου, με ντελάληδες τα συστημικά ΜΜΕ και περιφερόμενους μικροπωλητές, τους καλοπληρωμένους δημοσιογράφους.

Δεν μας είπαν για το ψυχορράγημα της οικονομίας μας. Ούτε και τώρα μας το λένε!
Δεν μας είπαν για τα δεκάδες δισεκατομμύρια που φορτώνουν τον δανεισμό και την επέκταση των χρόνων σκλαβιάς των παιδιών μας. Ούτε και τώρα μας το λένε!
Δεν μας είπαν για τα ναρκωτικά, η χρήση των οποίων αυξήθηκε δραματικά. Ούτε για την εκτόξευση της αμφεταμίνης και της μεθαμφεταμίνης. Ούτε και τώρα μας το λένε!

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Φοβού τους.. Βενετούς



Θα ήταν ακατόρθωτο για τους Τούρκους να κατακτήσουν την Πόλη το 1453 αν δεν την είχαν γονατίσει πρώτα οι Δυτικοί. Η Aλωση της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους το 1204 διέλυσε κάθε ελπίδα για ανάκαμψη της αυτοκρατορίας. Η Aλωση του 1204 διευκολύνθηκε από μια ατυχή συμφωνία που σύναψε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία με τους Βενετούς το 1082 (έμεινε στην Ιστορία ως το «χρυσόβουλο του 1082»).