Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Χρήστος Παπανίκος - σκίτσα


 

Τυφλοί... Ιδιοτελείς … και Ψεύτες! Κατηγορούν τους νέους για να καλύψουν την ανικανότητα και τις ντροπές τους

 


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Δεν είδαν τις συγκεντρώσεις 15.000 αριστερών και “παγκοσμιοποιημένων” έξω από τον Άρειο Πάγο. Ούτε τις πορείες εκατοντάδων αντιεξουσιαστών του παρακράτους, που έγιναν, εκείνες τις ημέρες, σε 20 μεγάλες πόλεις της Ελλάδος για τον ίδιο λόγο. Είδαν όμως, τις 5 πλατείες με τους 200 – 300 νέους που κρατώντας αποστάσεις (άνω του ενός μέτρου) καταπολεμούσαν την αγωνία της προοπτικής τους, στα όρθια με μια μπύρα ή ένα καφέ στο χέρι (αφού πρώτα ο Χαρδαλιάς και οι συν αυτώ τους έβγαλαν έξω από τις ελεγχόμενες καφετέριες).

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο εθνικισμός του Μεταξά και ο αριστερόστροφος φασισμός

 

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Τέσσερα - ἄστρα γύρω γύρω

καταμεσῆς ἥλιος λαμπρός,

τέσσερα χρόνια — ὅλο μῦρο

κι’ ὁ ἥλιος: Ὁ Ἀρχηγός!1

Ποιος δεν θυμάται την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Σύνταγμα, στις 4 Φεβρουαρίου 2018, στο συλλαλητήριο κατά της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Τότε, ήταν που αποκάλεσε «εθνομηδενιστές» τους κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, όπως επίσης είπε «περιφρονώ και μάχομαι τον φασισμό, σε όλες του τις μορφές και προπαντός στην πιο πονηρή, απατηλή και επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη».