Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη είναι εχθρός της Αυτοδιοίκησης;

 

του Νικηφόρου Λυκίδη*

Με πρόσχημα την αδυναμία κυβερνησιμότητας των Δήμων, ο καταργημένος, (για άγνωστους λόγους) από τον Κυρ. Μητσοτάκη, υπουργός εσωτερικών είχε επιβάλλει σειρά αντισυνταγματικών ρυθμίσεων που έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με την ουσία της Αυτοδιοίκησης, μετατρέποντας τους Δήμους σε προσωπικά φέουδα των Δημάρχων και τους Δημάρχους σε “εξαρτώμενα” πρόσωπα από το υπουργείο. Η κορύφωση των εχθρικών ενεργειών του Νεοδημοκράτη (τέως Κνίτη) Θεοδωρικάκου ήταν ο αποκαλούμενος εκλογικός νόμος όπου, με πρόσχημα την κατάργηση της απλής αναλογικής, προχώρησε στην κατάργηση του δικαιώματος των κατοίκων των Κοινοτήτων να επιλέγουν μόνοι τους το ποιος θα τους αντιπροσωπεύει.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Η Ελληνική Κυβέρνηση και οι διεθνείς οργανισμοί να σταθούν δίπλα στον αντιπρόεδρο της ΚΑΒΗ Μόντη Κολίλα.

 

Με μία απόφαση που μας γυρίζει σε σκοτεινές εποχές, το δικαστήριο Αργυροκάστρου καταδίκασε στις 11 Φεβρουαρίου 2021 ερήμην σε 8 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση τον Αντιπρόεδρο της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου Μόντη Κολίλα.

Οι κατηγορίες ήταν: «Πρόκληση μίσους και ταραχών, διάδοση αντισυνταγματικών κειμένων και οργάνωση και συμμετοχή σε παράνομες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια».

Όλα αυτά, σύμφωνα με τις κατηγορίες από την αλβανική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, υποτίθεται ότι συνέβησαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα του Αγίου Όρους!

 

Αν σήμερα μπορούμε ν’ απολαύσουμε Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Όμηρο, Θουκυδίδη το χρωστάμε σε μια χούφτα μοναχών. Σε μια εποχή που η τυπογραφία άνηκε ακόμη στο μακρινό μέλλον, τα χειρόγραφα αποτελούσαν το μοναδικό τρόπο για να διασωθούν οι αρχαίες γνώσεις στο διηνεκές.

Στο Μεσαίωνα, ορισμένα μοναστήρια λειτούργησαν και ως «κιβωτοί γνώσεων» διαφυλάσσοντας τα αρχαία κείμενα με τη μορφή χειρογράφων. Τα χειρόγραφα αυτά αντιγράφονταν από μοναχούς μέσα στο ημίφως των μοναστηριακών εργαστηρίων, στα περίφημα καλλιγραφεία.

Μοναχή τον δρόμο πήρες εξανάρθες μοναχή...


Το 1832 με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος.Σήμερα πολλοί θεωρούν ότι οι Μεγάλες Δυνάμεις μάς έσωσαν παραγνωρίζοντας ότι ο αγώνας των Ελλήνων τίς ώθησε να πάρουν το μέρος μας για να προλάβουν ποιά θα μάς κάνει προτεκτοράτο της.Έσωσαν την Οθωμανική αυτοκρατορία όχι την ακμάζουσα Έλλας, ο Κολοκοτρώνης αναφέρει στα απομνημονεύματα του πώς ο φόβος τών Τούρκων ήταν τέτοιος πού άκουγαν Έλληνα καί κρυβόντουσαν μέχρι ότου γίνουν χιλιάδες για να τόν πολεμήσουν! Από τη στιγμή που ξέσπασε η επανάσταση καί δέν καταπνἰγηκε τόν πρώτο καιρό, η Οθωμανική κυριαρχία στό χώρο αυτό δέν θα μπορούσε ποτέ να αποκατασταθεί. Μπορεί χωρίς τήν παρέμβαση Αγγλίας, Γαλλίας, Ρωσίας να μην είχε συγκροτηθεί κρατος το 1832 αλλά ούτε η κατάσταση θα ήταν όπως πρἰν.Θα φτάναμε στήν Πόλη αλλά μας έκοψαν τή φόρα με δόλο !

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Να πούμε την αλήθεια για τη «βλάχικη γλώσσα»

 

Άρθρο του Αντώνη Μπέζα*

Παρακολουθώ με έκπληξη το τελευταίο διάστημα τη συστηματική προσπάθεια ορισμένων να προωθήσουν βιβλία εκμάθησης της «βλάχικης γλώσσας» που περιέχουν μεταξύ άλλων κείμενα κατανόησης και ασκήσεις παραγωγής γραπτού λόγου. Και όλα αυτά με χρήση όχι απλά της λατινικής αλλά στοιχείων της ρουμάνικης αλφαβήτου! Θέλω λοιπόν να πω στους συμπατριώτες μου βλάχικης καταγωγής ότι αν για οποιονδήποτε λόγο δεν έμαθαν τα βλάχικα, ας μην έχουν τύψεις και σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να μην ασχολούνται με τέτοιου είδους βιβλία. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να γράφει και να λέει ότι θέλει αλλά και εμείς έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε τα αδιαμφισβήτητα ιστορικά και επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν.