Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Οι φιλήκοοι των ξένων


Ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός συχνά ασχημονεί. Αυτό δεν είναι νέο. Νέο είναι ότι εκδήλωσε ανοιχτά την ξενοδουλία του, επιτιθέμενος στο άγιο και τιμημένο 1821, δοξολογώντας τους ξένους και βάζοντας στο απύλωτο στόμα του το όνομα του Ιωάννη Καποδίστρια.

Είπε ο κ. Ψαριανός στη Βουλή: «Η Επανάσταση του '21 που λένε για την εθνική ανεξαρτησία και ταράζομαι είναι ένα παραμύθι που λέμε στον κόσμο. Μια άλλη τρόικα έφτιαξε στο παρελθόν αυτό το κράτος. [...] Βρήκε τον καλύτερο κυβερνήτη Eλληνα και τον έφερε να κυβερνήσει: τον Καποδίστρια. Κι εμείς τον καθαρίσαμε σε ενάμιση χρόνο».

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Ποιοι στηρίζουν τα Σκόπια και γιατί


Τα ερείσματα των Σκοπίων ανήκουν πρωτίστως σε κύκλους γερμανικής και δευτερευόντως ιταλικής προελεύσεως και εμπνεύσεως για λόγους οι οποίοι έγιναν σαφείς από εδαφικής απόψεως ήδη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αμέσως μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας στη Γερμανία ιδρύθηκαν ισχυρώς χρηματοδοτούμενα «ερευνητικά κέντρα» τα οποία εστόχευαν τον –ναζιστικής εμπνεύσεως– πολυτεμαχισμό και την διάλυση της Βαλκανικής στη «βιολογική βάση» του (φανταστικού) DNA των εθνοτήτων, τις οποίες φρόντιζαν να ανακαλύψουν σαν καταπιεζόμενες. 
Ένα λαμπρό παράδειγμα αποτελεί το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Μειονοτήτων», ιδρυθέν το 1996, και προσωπικότητες όπως ο τότε διευθυντής του, και μετέπειτα «γενικός πρόξενος» στο, μη ανεγνωρισμένο ως κράτος, Κόσσοβο(!) Στέφαν Τραίμπστ. Τον Στέφαν Τραίμπστ τον γνώρισα προσωπικά σε πρόσφατη ερευνητική συνεργασία του Εργαστηρίου Γεωπολιτικής, το οποίο διευθύνω στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με το Πανεπιστήμιο της Λειψίας στο πλαίσιο προγράμματος διευθυνομένου από το DAAD.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Κατευθείαν για τον Καιάδα!


γράφει η Σοφία Παπά 

Αυτό που μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι ότι η έχθρα ολόγυρα αναζωπυρώνεται..Κι αν προσέξουμε καλύτερα ακόμα αυτούς που τον 9ο αιώνα πολιορκούσαν τον Ελληνισμό με τους σημερινούς "διεκδικητές" της Μακεδονίας της Θράκης της Ηπείρου και των νησιών μας θα ανατριχιάσουμε με το πανομοιότυπο των ταυτοτήτων τους.. Για να το συνειδητοποιήσουμε όμως αυτό χρειάζεται να μελετήσουμε την Ιστορία..
Αν δεν μάθουμε πως μας φέρθηκαν στο παρελθόν κι αν δεν το γνωρίσουν αυτό οι νέοι, θα πέσουν κι αυτοί στις ίδιες παγίδες που έπεσαν οι γονείς τους, με αποτέλεσμα η τραγωδία γύρω να συνεχίζεται και το μαρτύριο της πατρίδας να μην πάρει ποτέ τέλος....Γιατί είναι ακριβώς τα ίδια πρόσωπα που ορμάνε απ τις ίδιες σπηλιές όπως κάποτε και με το ίδιο πάθος αποζητούν τον αφανισμό του Ελληνισμού....Οι Σκοπιανοί οι Αλβανοί οι Τούρκοι αλλά κι όσοι διεκδικούν σήμερα κι από ένα κομμάτι σάρκας της Ελλάδας...

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Κρις Σπύρου: «Μαϊμού» δημοψήφισμα από ένα… «μαϊμού» κράτος


«Εάν και όταν ο Μάθιου Νίμιτς, φέρει πρόταση στα Ηνωμένα Έθνη, με όποια αιτιολογία, να αναγνωριστεί η ψευδο-αυτό-ονομασθείσα το 1991 «Δημοκρατία της Μακεδονίας», με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», ή με οποιαδήποτε άλλη ονομασία που θα εμπεριέχει την ελληνική λέξη «Μακεδονία», υπόσχομαι εν ονόματι της σημαντικής πλειονότητας της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, ότι θα παραταχθούμε οργανωμένοι με πολιτική αντίσταση στα Ηνωμένα Έθνη, ανώτερη και από αυτή του 1993».

Αυτό επεσήμανε σήμερα ο διακεκριμένος ομογενής Κρις Σπύρου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών στην Αθήνα σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων .
Ο πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ και πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Δημοκρατικών του Νιού Χάμσαιρ χαρακτήρισε «μαϊμού» το δημοψήφισμα που διενεργήθηκε την Κυριακή στα Σκόπια.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ



Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Μακεδονία Παλλάς όπου γινόταν η επίσημη παρουσίαση της ανακοίνωσης πρόθεσης διεκδίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης από την δημοτική κίνηση ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Κουριαννίδη.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Η Δύση απέτυχε στα Σκόπια.


Του Γιάννη Σιδέρη

Εν αρχή ήν η θετική, κατά τη γνώμη μας, διάσταση του δημοψηφίσματος της γείτονος. Η λαϊκή ανυπακοή που υψώθηκε απρόσμενα απέναντι στην καταιγιστική και ευτελιστική επίθεση χειραγώγησης που υπέστη από τους ηγέτες της Δύσης ο λαός των Σκοπίων. Η περατζάδα ηγετών όπως π.χ. Μέρκελ και Μακρόν, του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις ή του γ.γ. ΝΑΤΟ Γ, Στόλτενμπεργκ, για να νουθετήσουν τον προφανώς ανώριμο λαό, απέβη παταγωδώς άκαρπη. Και δεν ήταν μόνο οι εν ενεργεία. Μέχρι και ο Τζορτζ Μπους ανεσύρθη από τη λήθη και απέστειλε «ευγενή» επιστολή - τελεσίγραφο στους απολίτιστους Βαλκάνιους, για να τους υποδείξει το συμφέρον τους!