Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Η νέα συγκέντρωση για την Μακεδονία.


Πολύς ο λόγος το τελευταίο διάστημα για την αναγκαιότητα ή μη της πραγματοποίησης μιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ. Το θέμα αποτελεί ήδη σημείο τριβής μεταξύ των υποστηρικτών της πραγματοποίησής της και των Παμμακεδονικών Ομοσπονδιών.
Η αλήθεια είναι ότι τα συλλαλητήρια ως τρόπος αντίδρασης των Ελλήνων εναντίον της υπογραφής της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών έχουν από καιρό επιτελέσει το ρόλο τους, άσχετα με την τελική έκβαση της υπόθεσης.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Μία εικόνα χίλιες λέξεις: Έλληνες αιχμάλωτοι επιστρέφουν το 1956 από την Αλβανία



Μετά από επτά χρόνια αιχμαλωσίας και καταναγκαστικών έργων στην Αλβανία  οι Έλληνες 
φιλούν το χώμα της πατρίδας μετά την απελευθέρωση τους. 

Αυτή είναι η άγνωστη ιστορία τους
Μία από τις πιο άγνωστες και μαύρες ιστορίες του εμφυλίου είναι το κεφάλαιο που έκλεισε ακριβώς επτά χρόνια μετά την ολοκλήρωση του. Αφορά τις συνθήκες σκλαβιάς που έζησαν οι όμηροι που πήραν μαζί τους κατά την άτακτη υποχώρηση τους στην Αλβανία μετά την ήττα στον Γράμμο οι δυνάμεις του ΔΣΕ. Ένα μείγμα από αιχμαλώτους του τακτικού στρατού, ανδρών και γυναικών από γύρω χωριά αλλά και ανθρώπων που ακολούθησαν τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ και πίστεψαν ότι στην γειτονική χώρα θα ζήσουν την ζωή που ονειρεύτηκαν σε μία σοσιαλιστική χώρα και τελικά αναγκάστηκαν να δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες σχεδόν σαν αιχμάλωτοι πολέμου.