Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Ψυχωδία..


Έλληνας. “Μυστήριο” πλάσμα.. “αντικείμενο” της πλέον εκτεταμένης μελέτης ανά την Ιστορία η μοναδική του περίπτωση. Μόνος πάντοτε. “Λίγος” αριθμητικά, υπέρ του δέοντος όμως αρκετός, ποιοτικά. Ικανός για Παρθενώνες και Εφιάλτες, να κατατροπώνει Αυτοκρατορίες στο πεδίο της μάχης μα και να σακατεύει εαυτόν μέσα σε εμφύλιες αδελφοκτόνες διαμάχες και σπαραγμούς..
    Εγωιστής και υπερήφανος, δεν καταλαβαίνει από όρια και σύνορα, τυχοδιώκτης και ορθολογιστής ταυτόχρονα, παράτολμος, παρορμητικός «ου πόσοι αλλά που» μα και οργανωτικός (παροιμιώδης η σχολαστικότητα του Μπαρμπαγιάννη πάνω από τους χάρτες με τα επιτελικά σχέδια)  θα τον βρεις να διοικεί και να διαπρέπει σε μακρινές και εξωτικές χώρες, Αργεντινή και Ταϋλάνδη επί παραδείγματι στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, αλλά και να συνεργάζεται με τους πιο μισητούς εχθρούς της Πατρίδας.
Θα ανακαλύψεις Ελληνικές βάσεις σε οποιαδήποτε “σύγχρονη” επιστήμη, τέχνη και πολιτισμό, μα και Ελληνικό δάκτυλο πίσω από κάθε μεγάλη Εθνική καταστροφή.


Έλληνας. Απρόβλεπτος, ατίθασος, ακυβέρνητος, φύσει αναρχική (όχι αναρχοάπλυτη μην μπερδευόμαστε), Ηγετική φυσιογνωμία με αρχηγικές τάσεις μέσα στο μοναδικό μας DNA, δυστυχώς όμως σε όλους, από μια χαρισματική φυσιογνωμία μέχρι έναν ανθυπολίτη**, άρα μη διαχειρίσιμος, ασφαλώς μη συνεργάσιμος άρα επικίνδυνος!! Άρα πρέπει να βγει από την μέση..
  Πως; Με πόλεμο; Χιλιετίες πολεμικών συγκρούσεων, εκατομμύρια νεκρών Ελλήνων, 100ατίες εχθρικής Κατοχής δεν κατάφεραν να μας εξαφανίσουν, αντέχουμε.. Μοναδικό παράδειγμα μιας χούφτας ανθρώπων σε μια “άγονη” μεριά της Γης, να έχουν συνεχή και αδιάκοπη παρουσία στην ίδια κατά βάση γεωγραφική περιοχή, από πάντα! Όλα τα επιστημονικά δεδομένα το αποδεικνύουν πια, αποστομώνοντας και τους πλέον εθελοτυφλούντες, εδώ βρέθηκαν οι παλαιότεροι σκελετοί αρχανθρώπων (Πετράλωνα), συν-γράμματα (Δισπηλιό), εδώ βρέθηκαν από λείψανα “μυθικών” πόλεων μέχρι.. οστά ελεφάντων στη Κρήτη και στην Τήλο! Μα και πως αλλιώς αφού εδώ πρωτοαναδύθηκαν από την λεγόμενη Πανθάλασσα τα πρώτα βουνά, η πρώτη στεριά που είδε το φως του Ήλιου σύμφωνα με τους γεωλόγους ήταν κομμάτια της Βόρειας Εύβοιας, της Στερεάς, και ακολούθησε ο Όλυμπος! Μερικά εκατομμύρια χρόνια πριν αναδυθεί στεριά οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη..

  
Αντέχουμε στα δεινά και τις κακουχίες. Θέλημα “Θεού”; Τύχη απλή; Ποιος ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι πως όσο αντέχουμε άλλο τόσο επανερχόμαστε δριμύτεροι, ανανεωμένοι, πιο δυνατοί από πριν. Ο “Μύθος” του Φοίνικα είναι η Ιστορία της Φυλής μας. Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι εχθροί της. Προσέξτε τι λέω, οι εχθροί της Φυλής, όχι του Κράτους και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Από Τούρκους, σκοπιανοπιθήκους και λοιπά παράσιτα απαλλασσόμαστε με μια απλή επίδειξη πυγμής και σθένους, στην μόνη γλώσσα μου καταλαβαίνουν τα ζαγάρια, της Βίας. Λάθρο και λοιποί, αφού ήρθαν, όσοι ήρθαν, ας μείνουν. Δουλειά, σπίτι, φόρους, ίση μεταχείριση, και μόλις γίνουν Έλληνες και επι της “ουσίας” και νοιώσουν την “αγάπη” του Κράτους, από μόνοι τους θα καίνε τα χαρτιά Ιθαγένειας και θα επιστρέφουν στις χώρες προέλευσής τους.
   Όχι, μετωπικά δεν χτυπιέται, δεν αντιμετωπίζεται, δεν νικιέται η σκληροτράχηλή μας φάρα. Άρα τι σκέφτηκαν τα “μεγάλα” μυαλά των πραγματικών μας εχθρών, ποια ήταν η απόφαση του πολλά βαρύ Think Tank τους;;; Να χρησιμοποιήσουν την τακτική του Καρκίνου και του Δούρειου Ίππου, μαζί, για να τελειώνουν μια και καλή με το Ελληνικό ζήτημα.
   Ανόητοι…
   Ξεχνούν πως και αυτά, ελληνικές ανακαλύψεις είναι..
   Καρκίνο θα προκαλέσουν πιστεύουν στην βάση, στην ραχοκοκαλιά, στο κύτταρο της Ελληνικής κοινωνίας, την οικογένεια, με όλες αυτές τις νεοφιλελέ αρλούμπες περί δικαιωμάτων των κίναιδων διέμφυλλων, τριέμφυλλων ανοησιών, με pride τσιρκοπαρελάσεις και συνεχή προπαγανδιστικό βομβαρδισμό περί του θέματος.

  
Ενέσεις καρκίνου κάνουν στον πιο ευαίσθητο τομέα της κοινωνίας, στο Μέλλον μας, στην Παιδεία, με την σχεδόν ολοκληρωτική απαλοιφή από τα βιβλία της Ιστορίας οποιουδήποτε γεγονότος που θα γέμιζε περηφάνια τα στήθια τους για τούτον δω τον Τόπο, κάνοντας τα νέους Μιλτιάδηδες να αναφωνούν «ουκ εά με καθεύδειν το Μιλτιάδου τρόπαιον» δλδ Δε με αφήνει να κοιμηθώ το τρόπαιο του Μιλτιάδη, ή να παραπονούνται σαν τον Αλέξανδρο στους φίλους του όταν τους έλεγε πως ο Φίλλιπος κατακτά τα πάντα και δεν θα αφήσει τίποτα για τον ίδιο. Μα αυτά έχουν απήχηση μόνο σε λίγους, οι οποίοι φαίνονται πολλοί ελέω ΜΜΕ.
   Με την τακτική του Δούρειου Ίππου πιστεύουν ακόμα οι ανόητοι ότι θα καταφέρουν επίσης κάτι, και γεμίζουν την μικρή αυτή γωνιά της γης με εκατομμύρια φουκαράδες αλλόθρησκους. Μα ξεχνούν πως τα όρια της Ελληνικής Επικράτειας είναι εκεί που βρίσκονται και διοικούν Έλληνες, σήμερα μερικές χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, χθες μερικά εκατομμύρια, αύριο… Ποτέ η ποσότητα δεν υπερκέρασε την ποιότητα. Ας μείνουν όλοι εδώ, θα υπάρξουν πλείστες τόσες δουλειές σε μια Εθνική Κυβέρνηση..
  Έτσι, κατ’ εμέ, έκαναν το ΜΟΙΡΑΙΟ λάθος, προκάλεσαν αυτό που κάποιοι με δακρύβρεχτους τίτλους ονομάζουν Brain Drain ή αλλιώς φυγή μυαλών.. Γέμισαν δηλαδή ξανά, την Οικουμένη με λαμπρά Ελληνικά μυαλά!
  Τα πρώτα αποτελέσματα τα βλέπουμε ήδη, Έλληνες ερευνητές πρωτοστατούν από διεθνή ερευνητικά κέντρα μέχρι την NASA! 500.000+ πνευματικοί Ηγέτες ξαμολήθηκαν στα πέρατα –και φυσικά Ελληνικά “όρια”- της Γης, δημιουργώντας πλέον 500.000+ νέες παγκόσμιες εστίες Πνεύματος και Φωτός, κάτι πρακτικά αδύνατον να αντιμετωπιστεί! Όλοι αυτοί δεν έφυγαν διότι μισούν την Πατρίδα, αλλά το Κράτος! Δεν δηλώνουν πως δεν θέλουν να επιστρέψουν σπίτι τους, λένε το απόλυτα λογικό πως δεν θέλουν να πληρώνουν άδικα γ@μησιάτικους φόρους και να πληρώνετε από τον τίμιο ιδρώτα τους ο κάθε Βολευτής και ο κάθε λάθρο τεμπελχανάς! Δεν θα έχουν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα να επιστρέψουν όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, έτοιμοι αυτοί πραγματικά να ΜΠΟΛΙΑΣΟΥΝ την Κοινωνία μας.

  
Πιστεύοντας ότι κάνουν κάτι έξυπνο οι μωροί, με τις άλογες αυτές τακτικές τους μας έκαναν την μεγάλη χάρη να ξεχωρίσουν την ήρα από το στάρι, οι άξιοι νέοι να αναζητήσουν προσωρινά ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό και οι άχρηστοι νέοι να διεκδικούν πολιτικά αξιώματα και θέσεις, μόνο τυχαίο δεν ήταν ένα ρεπορτάζ στον ΣΚΑΙ τις προάλλες με θέμα “Γιατί οι νέοι στρέφονται στην Πολιτική”.  Παλιά τα παιδιά ήθελαν να γίνουν ποδοσφαιριστές, μοντέλα και τραγουδιστές, πρόσφατα δε κάποιες “υπερήφανες” μανάδες είχαν την Τζούλια πρότυπο για τις κόρες τους, σήμερα θέλουν να γίνουν Πολιτικοί! Για τους ίδιους ακριβώς λόγους, λεφτά, κοινωνική αναγνώριση, εύκολη, φυγόπονη, “μεγάλη” ζωή.!       
    Τα 500.000+ φωτεινά μυαλά είναι φτασμένοι ήδη ηγέτες-επιστήμονες πρώτης γενιάς, έφυγαν διότι ένιωσαν την αδικία, μα δεν ξεχνούν, πονούν..
    Τα παιδιά τους αύριο θα κατέχουν ηγετικές θέσεις και σε άλλους τομείς των χωρών που βρίσκονται, όπως της Πολιτικής, θα διοικούν, θα παίρνουν αποφάσεις..
   Η Ελλάδα θα λάμψει ξανά διότι αυτό αποδεικνύει περίτρανα μια αναδρομή στην πολύ-χιλιετή μας διαδρομή και όχι γιατί το λέω εγώ.
   Η Ελλάδα θα λάμψει ξανά και θα φωτίσει και πάλι την Ανθρωπότητα ως οφείλει και ως έχει κάνει ξανά και ξανά μέχρι τώρα.
   Και αν χτυπάνε στην καρδιά της φλόγας οι εχθροί μας, η φλόγα πετάει όμως σπίθες τριγύρω και ανάβουν νέες μικρές εστίες αλλού..
  Το Ελληνικό Πνεύμα έλαμψε στο Παρελθόν και θα λάμψει και στο Μέλλον, είναι αναμφισβήτητο γεγονός, νομοτελειακό.
  Και οτιδήποτε Λάμπει, δεν περιχαρακώνεται σε στενά εδαφικά όρια και σύνορα.. Χτυπάτε εδώ, στο κέντρο, πιστεύοντας ότι θα καταφέρετε κάτι φέρνοντας το Σκοτάδι.
   Θα επιστρέψουμε από Χίλιες μεριές, φέροντες τον Πυρσό του Πνεύματος και του Πολιτισμού και θα σας κάψουμε. Ξανά.

Ε.Π.Κούρος  

*Ψυχωδία, ότι ακριβώς λέει –ετυμολογικά- η λέξη.. Ωδή στην Ελληνική Ψυχή…
**ανθυπολίτης: ο κατώτερος των περιστάσεων πολίτης που αναδεικνύει, βγάζει στον αφρό, φελλούς, κατώτερους των περιστάσεων πολιτευτές, ανθυπολιτευτές



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π