Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020

Οι θέσεις του Μαρξ για τον μετανάστη,την μετανάστευση και την λαθρομετανάστευση - Τι έχει να πεί το ΚΚΕ για αυτές ;

Οι κομμουνιστές αποτελούν τους "μπροστινούς" της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Τους χρήσιμους δηλαδή που βάζουν μπροστά για να ανοίγουν δρόμο.. Ουσιαστικά εξυπηρετούν τα σχέδια του καπιταλισμού. Μετά τις δηλώσεις της βουλευτού του ΚΚΕ Μανωλακου, πως «όποιοι δεν αποδέχονται την πολιτική των ανοιχτών συνόρων είναι ακροδεξιοί» ..."χτύπησε" και ο άλλος βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσωτης, ο οποίος ζητά από την ελληνόφωνη κυβέρνηση την καταβολή εθνικής σύνταξης για όλους τους αλλοδαπούς που έρχονται στην χώρα μας. Εμείς το μόνο που θα κάνουμε, είναι να βάλουμε τις θέσεις του Μαρξ για τον μετανάστη, την μετανάστευση και την λαθρομετανάστευση.


Aς θυμηθούμε τις θέσεις του Καρλ Μάρξ για την μετανάστευση :• Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας.

• Ο μετανάστης ανταγωνίζεται τον ντόπιο εργάτη και σιγά σιγά ανάγει το μεροκάματο στο δικό του επίπεδο. Είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του κεφαλαίου.

• Η μετανάστευση διαιρεί την εργατική τάξη της χώρας υποδοχής σε τόσα εχθρικά στρατόπεδα όσες και οι εθνοφυλετικές ομάδες διότι η κάθε μία καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Έτσι αναστέλλεται η εργατική επανάσταση και διαιωνίζεται η καπιταλιστική κυριαρχία• Η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται αφ’ ενός ως απεργοσπαστικός μηχανισμός αφ’ ετέρου με τον εργατικό υπερπληθυσμό – πλεόνασμα που δημιουργεί ρίχνει το επίπεδο ζωής σε κατάσταση δουλοπάροικου.

• Η Α’ Διεθνής Ένωση Εργατών έβαλε πρακτικά τέλος στις μεθοδεύσεις των βιομηχάνων και υποχρέωνε τα συνδικάτα να διώχνουν τους ξένους εργάτες πίσω στις χώρες τους με το πρώτο καράβι.

• Οι μεταναστευτικοί νόμοι είναι τα μανιφέστα των εργοστασιαρχών.

ΥΓ και τώρα ας αναρωτηθούμε για  ποιο λόγο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ) υποστηρίζει τη νομιμοποίηση των μεταναστών, αντίθετα στις "διδαχές" του Μαρξ.

5 σχόλια:

 1. Με συγχωρείτε για την παρέμβαση, αλλά «Ο μετανάστης ανταγωνίζεται (...) και σιγά σιγά ανάγει». Δεν «αναγάγει»! Ο σύνδεσμος «και» ενώνει όμοιους όρους. Συνεπώς, αφού υπάρχει ο ενεστώτας «ανταγωνίζεται», πρέπει και το ρήμα «ανάγω» να είναι επίσης σε ενεστώτα. Ο τύπος «αναγάγει» είναι ανύπαρκτος. Όταν προηγείται το μόριο «να», τότε είναι τρίτο ενικό πρόσωπο της υποτακτικής αορίστου (να αναγάγει).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τέτοιες παρεμβάσεις δεν χρειάζονται συγχώρεση αλλά ευχαριστίες! Σας ευχαριστούμε λοιπόν για την παρέμβασή σας.

   Διαγραφή
  2. Η λεξη συνχωρω = συν + χωραμε
   Αρα η εννοια της δεν ειναι το "im sorry" οπως μας το περασαν υπουλα οι ξενοι κρυμμενα πισω απο Ελληνικα ονοματα προσποιουμενοι οτι ειναι Ελληνες αλλα ειναι οτι συν+χωραει η τεκμηριωμενη του γνωση

   Διαγραφή
 2. Είναι ένα παράδειγμα από τα πολλά που υπάρχουν, και αποδεικνύουν τις κοινές θέσεις σε πάρα πολλα σημεία των ακραίων κομμάτων είτε είναι αριστερά είτε ακροδεξιά αυτά. Είναι όπως συναντάται ο κύκλος στα άκρα του, και συμπληρώνεται ως κύκλος και όχι ως ημιτελής που θα ήταν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. το γιατί το ΚΚΕ και άλλοι Μαρξιστές ονομαζόμενοι σήμερα , πιστευουν τα αντίθετα των πρώτων Μαρξιστών οφείλεται στο ότι με την ίδρυση της 3ης διεθνούς παρεδώθει αυτή η κομ. ιδεολογία στους Πανσλαβιστές . έκτοτε πρώτον μελημα των κομουνιστών δεν ήταν η εργατική τάξη αλλά η φυλή των Σλαβων και μαμας Ρόσα ! πολύ απλά τα πράγματα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π