Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Οι Εθνικιστές ΔΕΝ πεθαίνουν - Πάνε στον άλλο κόσμο και ανασυντάσσονται .


Στις 18 Νοεμβρίου του 2012 ο Κοινός Παρονομαστής έκανε ένα αφιέρωμα στον Πίνο Ράουτι που αποχωρούσε από  την ζωή φέρνοντας στην επιφάνεια ένα μοναδικό ντοκουμέντο από την συνάντηση των Εθνικιστικών δυνάμεων Ελλάδας και Ιταλίας στην Ρώμη το 1990 .Πίνο Ράουτι, Σπύρος Σταθόπουλος και Πολύδωρος Δάκογλου είχαν 3ημερη συνάντηση εκεί. Μάλιστα είχαμε δημοσιεύσει και ένα άρθρο του Σπύρου Σταθόπουλου .Το ξαναβάζουμε θέλοντας να τιμήσουμε τον Εθνικιστή, τον συναγωνιστή, τον καθοδηγητή, τον σύντροφο, την προσωπικότητα, τον δάσκαλο, τον αγωνιστή που αποχώρησε χθες
γράφει ο Σπύρος Σταθόπουλος
Μπορεί να χαρακτηριστεί αναμφισβήτητα σαν Ιστορικό πολιτικό γεγονός για το αυθεντικό ελληνικό Λαϊκό ·κοινωνικό εθνικιστικό κίνημα ή συνεργασία και ή ενθουσιώδης υποδοχή της οποίας έτυχαν στην Ρώμη ό Αρχηγός τού ΕΝΕΚ Πολύδωρος Δάκογλου και ό Αρχηγός τής LEGA-ESESI Σπύρος Σταθόπουλος. Ή συναντήσεις στη Ρώμη των Δάκογλου · Σταθοπούλου με την μεγαλύτερη εθνικιστική προσωπικότητα τής Ευρώπης, τον Ηγέτη του M.S.I.
διανοητή και φιλόσοφο Πίνο Ράουτι. Ή Ιδεολογική ταυτότητα και ή κοινή αντίληψη τακτικής και στρατηγικής για μια ριζοσπαστική στροφή κι' ένα νέο πρωτοποριακό πολιτικό - επαναστατικό πρόσωπο του Λαϊκού - κοινωνικού εθνικιστικού κινήματος στην Ευρώπη μετά την κατάρρευση τού Σοβιετικού Ιμπεριαλισμού, έφερε τα δύο κινήματα σε κοινές θέσεις σκέψης και αγώνος και δρομολόγησε προοπτικές ανυπολογίστου ακόμη σημασίας.
 «Εφόσον τα πράγματα έχουν έτσι, και δεν αμφιβάλω καθόλου είμαι ευτυχής όχι μόνο εγώ προσωπικά, άλλα και ολόκληρη ή ηγεσία και το κίνημα μας. Και για τις επικείμενες εκλογές σάς συνοδεύουν oι ευχές μας, σίγουροι ότι με τέτοιες βάσεις και θέσεις το ελληνικό εθνικιστικό κίνημα θα γνωρίσει αργά ή γρήγορα μια νέα φάση γεμάτη επιτυχίες». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια τού μεταφυσικού ηγέτη τού M.S.I. Το πρώτο και μοναδικό εθνικιστικό κίνημα πού αντιπροσωπεύεται σε κοινοβούλιο από το 1948. Πού σήμερα έχει μια εκπροσώπηση 5 Ευρωβουλευτών Βουλευτών, 16 Γερουσιαστών, 60 περιφερειακών βουλευτών, 350 Νομαρχιακών Συμβούλων, 1.500 ομοσπονδίες, 4.000 Τοπικές Διοικήσεις και 350.000 εγγεγραμμένα μέλη. Μια πανίσχυρη Νεολαία πού αποτελεί και το 50% τού Κόμματος! Την πρώτη σε δύναμη Ιταλική Νεολαία και την πρώτη Πανεπιστημιακή Δύναμη την FUAN. Και 2.500.000 εκατομμύρια ψηφοφόρους. Αριθμοί πού προκαλούν δέος! 
Και τα όσα είπε ό "Εθνικός Γραμματέας ΠΙΝΟ ΡΑ­ΟΥΤΙ δεν ήταν απλώς λόγια φάνηκε στην συνέχεια, όταν οι πολιτικές συνεργασίες προχώρησαν σε βάθος. Καθώς οι Πολύδωρος Δάκογλου και Σπύρος Σταθόπουλος είχαν για τρεις ήμερες πολύωρες και ουσιαστικές συνεργασίες με ολόκληρη την Ανώτερη Ηγεσία τού M.S.I. και με τούς αρμόδιους επιτελείς σε όλα τα Θέματα. Με τον Β Εθνικό Γραμματέα βουλευτή ΓΚΟΥΤΝΤΟ ΛΟ ΠΟΡΤΟ, τόν βουλευτή υπεύθυνο εξωτερικής πολιτικής του Κινήματος ΤΟΜΑΖΟ ΣΤΑΙΤΗ, τον υπεύθυνο Οργανώσεως βουλευτή ANTONIO ΠΑΡΛΑΤΟ και τον Εθνικό Γραμματέα Ηγέτη τής Νεολαίας ΤΖΙΑΝΝΙ ΑΛΕΜΑΝΝΟ
«Έχουμε σχέσεις και συνεργασία με όλα τα Ευρωπαϊκά Εθνικιστικά Κινήματα, άλλα και προβλήματα, με Σάς όμως τούς "Έλληνες Εθνικιστές χαιρόμαστε να συνεργαζόμαστε γιατί μιλάμε την ίδια γλώσσα κι' έχουμε τις iδιες ιδεολογικές και στρατηγικές αντιλήψεις. Κι' αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο. "Έχουμε το παρελθόν τής δραματικής δεκαετίας 1965-75 όταν εδώ στην Ιταλία και σ' ολόκληρη την Ευρώπη ή Ελληνική LEGA-ESESI έδινε κοινούς αγώνες με το δικό μας «FRONTE και «FUAN». Πλαστήκαμε και ματώσαμε μαζί τα σταυροδρόμια τής Ευρώπης. "Έχουμε το σπουδαιότερο κοινούς νεκρούς τού Ευρωπαϊκού Εθνικισμού. Σύμβολο μας και σύνδεσμος μας ό ΗΡΩ ΑΣ   ΜΙΧΑΛΗΣ   ΜΑΝΤΑΚΑΣ αγωνιστής τής Ελληνικής LEGA-ESESI  και τής Ιταλικής FUAN πού δολοφονήθηκε ατό κέντρο τής Ρώμης έξω από το Γραφεία μας. Στους νικητήριους εκλογικούς Πανεπιστημιακούς συνδυασμούς τής FUAN έχουν εκλεγεί Έλληνες συναγωνιστές σαν τον ΣΠΥΡΟ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ και ΓΙΩΡΓΟ ΒΕΝΤΟΥΡΗ». Αυτό τα λέει όλα. Πράγματι συγκινητική υπήρξε ή στιγμή τής συναντήσεως του υπαρχηγού του ΡΑΟΥΤΙ, βουλευτή ΛΟ ΠΟΡΤΟ και του ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ πού το 1964-65 σαν συμφοιτητές είχαν εκλεγεί στο ίδιο ψηφοδέλτιο τής FUAN στην Ιταλική ΕΦΕΕ.
  Όλα αυτά, αλλά και α συναντήσεις - συνεργασίες, ή συγκίνηση και ό ενθουσιασμός πού ακολούθησε στην NAPOLI, με βουλευτάς και στελέχη τού M.S.I.. (LUCIANO SCHFONE -BRUNO ESPOSITO κ.λπ.) δίνουν μια μικρή εικόνα τής σημασίας  τού γεγονότος και των προοπτικών πού διαγράφονται για το μέλλον... ΟΙ λεπτομέρειες θα ακολουθούσουν στα επόμενα «ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ». Παράλληλα με τις δραστηριότητες των συναγωνιστών Δάκογλου και Σταθόπουλου, ή «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» διά τού ίδιου τού έκδοτη · Διευθυντού της κ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ πέτυχε μια σειρά βαρυσήμαντων συνεντεύξεων, εδραίωσε στενές σχέσεις συνεργασίας με την απόφαση ν' αποτελέσει τον εκφραστή τού Εθνικιστικού Λαϊκού - Κοινωνικού Κινήματος στην Ελλάδα. "Άλλη μια ανεκτίμητη όσο και θαρραλέα προσφορά της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ» και προσωπικά του ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ. Προς το παρόν παραθέτουμε ένα πλούσιο Φωτογραφικό ρεπορτάζ των γεγονότων. Επιφυλασσόμενοι για την συνέχεια.
 Σπ.Στ


                                 συναγωνιστής Σπύρος Σταθόπουλος

Ο καθηγητής και Δρ. Σπύρος Λ. Σταθόπουλος γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 29/06/1940, όπου περάτωσε τις γυμνασιακές του σπουδές παράλληλα με εκδοτικές, συγγραφικές και δημοσιογραφικές δραστηριότητες.

Ήταν παντρεμένος με την Συλβάνα - Εκλαντίνα Τσερούλο και πατέρας δύο τέκνων, του Αθανάσιου, ελεύθερου επαγγελματία και του Λεωνίδα, Δρ. Νομικής και Δικηγόρο. Σπούδασε στην Ιταλία (Ρώμη - Παλέρμο- Νάπολη) και ήταν Διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νεαπόλεως. Καθηγητής στο "European University" (Montraux - Ελβετίας - Αθηνών 1992 - 2003). Με πλούσια διδακτορική και επιστημονική έρευνα και δράση, και συγχρόνως δημοσιογραφική στην Ευρώπη και στηνΕλλάδα. Ήταν ακόμη τακτικό μέλος της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας.

Στην Ευρώπη ανέλαβε πολλαπλές πολιτικο-κοινωνικές πρωτοβουλίες στα πλαίσια του φοιτητικού κινήματος που ταρακούνησε τη Γηραιά Ήπειρο τη δεκαετία του 1960-70. Υπήρξε ο πρώτος εκλεγμένος το 1962 στην Ιταλική ΕΦΕΕ, στη FUAN και στο Μέτωπο Ευρωπαϊκής Νεολαίας.
Συνδέθηκε και αγωνίσθηκε με τα σημαντικότερα στελέχη των Ιταλικών, Γαλλικών, Βελγικών, Ιρλανδικών, Πορτογαλικών, Δανέζικων κ.α. Εθνικο-Κοινωνικών και Λαϊκών κινημάτων,  με τους οποίους διατηρεί άρρηκτους δεσμούς φιλίας και συναγωνιστικότητας.

Επί εικοσαετία στέλεχος του M.S.I. (Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα) και της "Alleanza Nazionale",. Μαθήτευσε μαζί με τον Fini (Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλικής κυβέρνησης), δίπλα στον μεγάλο Giorgio Almirante και τη Λαϊκή Εθνικοκοινωνική Τάση (Ordine Nuovo) του Pino Rauti. Από τα ιδρυτικά στελέχη της Costituente Europea (Ιταλία - Γαλλία - Ισπανία - Ελλάδα) που αργότερα οδήγησε στο Ευρωκοινοβούλιο. Ιδρυτικό στέλεχος και στην Κ.Δ. της Ο.Ε.Φ.Σ.Ι. (Ομοσπονδία Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων Ιταλίας). Ιδρυτής και Πρόεδρος (1967-1971) της θρυλικής LEGA- Ε.Σ.Ε.Σ.Ι. (Εθνικός Σύνδεσμος Ελλήνων Σπουδαστών και Νέων Επιστημόνων Ιταλίας - Δυτ. Ευρώπης (με 15.000 και πλέον μέλη) που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη φοιτητική εξέγερση στην Ευρώπη τον περίφημο "Μάη" του 1968. Δημοσιογράφος σε πολλές Ιταλικές και Ελληνικές εφημερίδες και περιοδικά όπως η "Νέα Δεξιά", ο "Ελεύθερος Κόσμος" και ο "Ελληνικός Κόσμος" από το 1974 κ.α. Εκ των Ιδρυτών και Πρώτος Πρόεδρος των Πατριωτικών Συνδέσμων "Ι. Καποδίστριας" και στη συνέχεια Ιδρυτικό Στέλεχος του Κ.Ε.ΜΕ. (Κίνημα Ελλήνων Μεταρρυθμιστών). Αργότερα Ιδρυτικό Στέλεχος και στην Κεντρική Διοίκηση της ΕΠΕΝ, όπως και προηγουμένως της "Εθνικής Παρατάξεως".

7 σχόλια:

  1. Έφυγε ο Σπύρος; Δεν μπορώ να το πιστέψω! Είμαι συγκλονισμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλο ταξιδι Σπυρο Σταθοπουλε! Εμεις οι νεοι εθνικιστες σε ευχαριστουμε για την προσφορα σου! Καλη ανταμωση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλο ταξιδι στο συναγωνιστη Σπυρο Σταθοπουλο!ως νεος εθνικιστης εκφραζω τον πονο και τη θλιψη μου για τον ανθρωπο που υπερασπιστηκε μια ζωη την μεγαλη ευρωπαικη ιδεα του εθνικισμου!αθανατος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΑΣΚΑΛΕ, Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ.
    ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Onore e Gloria!

    Ευθύμιος Βασιλείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντίο συναγωνιστή.
    Δεσμεύομαι να αναρτήσω στον Κοινό Παρονομαστή τα σημαντικότερα κείμενά σου από τον εβμομαδιαίο "ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ" του οποίου υπήρξες διευθυντής κατά το έτος 1983 όταν εγώ ήμουν εκδότης της εφημερίδος.

    Γιάννης Σχοινάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΑΣΚΑΛΕ. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΕ ΔΙΔΑΞΕΣ
    ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π