Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Η «Βαλκανική Ντίσνεϊλαντ» Αρχαιοκαπηλίας


Στην Αθήνα και στα Σκόπια θα βρίσκεται από αύριο Τρίτη έως και την Παρασκευή ο Αμερικανός ειδικός μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς, κομίζοντας νέα πρόταση για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Η πλήρης καταρράκωση του διεθνούς κύρους της Ελλάδας και το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη θεωρείται από την Ουάσιγκτον ως όργανο των Γερμανών, σε συνδυασμό με το ότι στα Σκόπια βρίσκεται το μεγαλύτερο κέντρο της CIA στη νοτιοανατολική Ευρώπη, δεν προοιωνίζονται κάποια θετική για τη χώρα μας πρόταση του Νίμιτς, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτό θα το διαπιστώσουμε εμπράκτως σε ελάχιστα 24ωρα, αν όχι αύριο κιόλας.


Η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ αυτήν την εποχή δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα ούτε καν απέναντι σε μια τόσο αδύναμη χώρα όπως η ΠΓΔΜ λόγω του καθεστώτος ξένης επικυριαρχίας που έχει επιβάλει η Γερμανία στη χώρα μας. Ευτυχώς όμως που και τα Σκόπια βρίσκονται απομονωμένα αυτόν τον καιρό.

Η ακραία εθνικιστική πολιτική της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι και η στα όρια του παραλόγου προσπάθεια εκβιαστικής κατασκευής εκ των υστέρων ενός αυθύπαρκτου έθνους κατόρθωσε να εξοργίσει σε τέτοιο βαθμό ακόμη και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ώστε η Σόφια να βάλει βέτο τον περασμένο μήνα στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ - Σκοπίων! «Μαχαιριά στην πλάτη» χαρακτήρισε το βουλγαρικό βέτο η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Νόβα Μακεντόνιγια» των Σκοπίων. «Οι Βούλγαροι κάνουν τη δουλειά των Ελλήνων», διαπίστωσε η εφημερίδα «Βέτσερ» της μικρής γειτονικής χώρας.

«Κανείς δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοια λεηλασία της Ιστορίας μας», δήλωσε έξω φρενών ο Βούλγαρος πρωθυπουργός. Δεν έχει κι άδικο. Η ακροδεξιά εθνικιστική ηγεσία της ΠΓΔΜ δεν αρκέστηκε στον γιγαντιαίο ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τώρα στήνει αγάλματα του... Ιουστινιανού και του βασιλιά Σαμουήλ της Βουλγαρίας!!! «Χρησιμοποιούν την ελληνική αρχαιότητα και όλη τη βουλγαρική Ιστορία μετά τον 7ο αιώνα για να χτίσουν τον εθνικό τους μύθο», υπογράμμισε ο Βοϊντάρ Ντιμίτροφ, διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Σόφιας και πρώην υπουργός, μιλώντας στη βουλγαρική εφημερίδα «24 Τσασά».

Η ιστορική θρασύτητα και η παντελής απουσία αίσθησης της πραγματικότητας εκ μέρους της ηγεσίας των Σκοπίων έχουν κουράσει πλέον και τους Ευρωπαίους, αν τουλάχιστον κρίνει κανείς από το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Κουριέ Ιντερνασιονάλ», το οποίο κάνει λόγο για τη «γελοιοποίηση» της ΠΓΔΜ, την οποία αποκαλεί περιφρονητικά... «Βαλκανική Ντίσνεϊλαντ»! Δεν είναι πάντως αυτή η θέση της απεχθούς γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, η οποία προσπαθεί με εντυπωσιακή επιμονή να προωθήσει την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, χωρίς επιτυχία πάντως μέχρι τώρα.

Στο μεταξύ οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ, χωρίς αυτό να κλονίζει την παντοδυναμία της κυβέρνησης Γκρούεφσκι. Την παραμονή των Χριστουγέννων έπεσε πολύ ξύλο -κυριολεκτικά!- στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων. Βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης πλακώθηκαν στις μπουνιές μεταξύ τους, ενώ τους βουλευτές της αντιπολίτευσης τους έδειραν ανηλεώς και οι... αστυνομικοί (!!!) που υποτίθεται ότι αποτελούν τη φρουρά του Κοινοβουλίου. Οι αστυνομικοί πέταξαν έξω από τη Βουλή και τους δημοσιογράφους και κυρίως τους τεχνικούς των τηλεοπτικών καναλιών, για να μην απαθανατίσουν τα διασκεδαστικά επεισόδια, πλήρως εναρμονισμένα με το «πνεύμα των Χριστουγέννων».

Αιτία του ξυλοδαρμού ήταν ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει τον προϋπολογισμό του 2013 χωρίς συζήτηση, πράγμα που η σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση χαρακτήρισε «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» αναγγέλλοντας αποχή από τις εργασίες του Κοινοβουλίου και δυναμικές κινητοποιήσεις! Βραχυπρόθεσμα, ο Γκρούεφσκι αποκομίζει διαρκώς πολιτικά κέρδη από το γεγονός ότι οδηγεί την ΠΓΔΜ και τον σλαβομακεδονικό πληθυσμό της σταδιακά σε σύγκρουση με όλες τις χώρες που την περιβάλλουν. Αρχικά με την Ελλάδα, έπειτα με την Αλβανία, τώρα με τη Βουλγαρία.

Η τακτική του «πολιορκημένου φρουρίου» αποδίδει για κάποιο διάστημα, αλλά μακροπρόθεσμα συχνά έχει καταστροφικά αποτελέσματα, καθώς αφήνει τις χώρες χωρίς κανέναν σύμμαχο. Και αν η Ελλάδα απλώς αρνείται στα Σκόπια να σφετεριστούν το όνομα της Μακεδονίας, οι κίνδυνοι για την ΠΓΔΜ από την Αλβανία που προσβλέπει στην προσάρτηση εδαφών της ΠΓΔΜ που κατοικούν Αλβανοί ή τη Βουλγαρία που θεωρεί τους Σκοπιανούς βουλγαρικό φύλο, είναι πολύ μεγαλύτεροι.

Γ. Δελαστίκ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π