Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

«Ποιοι προστατεύουν τους επίορκους;» του Νίκου Χιδίρογλου


Οι επίορκοι. Ναι, πρέπει να απολυθούν… χθες. Ο «μπαξές» τους έχει από κλέφτες, ως και παιδεραστές. Κι όμως, εξακολουθούν να εργάζονται. Γιατί; Διότι ο πανίσχυρος συνδικαλιστικός μηχανισμός, τους προστατεύει. Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, σε οποιαδήποτε ήπειρο, αυτοί θα είχαν απολυθεί.
Αυτόματα. Και αμετάκλητα. Και χωρίς πολλές κουβέντες. Εδώ όμως είναι Ελλάδα. Και το μόνο σίγουρο είναι πως αρχίζει πάντα η κωλυσιεργία, με σκοπό να προστατευθούν τα λαμόγια και οι εγκληματίες. Γιατί είναι «συνάδελφοι». Και η κακώς εννοούμενη αλληλεγγύη, λες και κάποιοι
χρωστούν στους κακοποιούς, τίθεται εν ισχύ. Κι όμως… Αν ψάχνετε για τους προστάτες τέτοιων καταστάσεων, θα ανακαλύψετε ότι το ζήτημα είναι βαθύτατα πολιτικό. Ότι οι επίορκοι ανήκουν σε κομματικούς μηχανισμούς, αυτούς που επί χρόνια αλωνίζουν στο Δημόσιο, λυμαίνονται τον κόπο του φορολογούμενου και κοροϊδεύουν κατάμουτρα τον κόσμο. Και φυσικά, επιβάλλουν τη θέλησή τους, δια της βίας.Κλείνοντας δρόμους, προπηλακίζοντας και προκαλώντας την κοινωνία. Η μονιμότητα, βλέπετε, η σιγουριά πως ό,τι κι αν γίνει, η ατιμωρησία, το θράσος… Το μείγμα, είναι εκρηκτικό και αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τόπου.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό το ότι τα συνδικάτα του Δημοσίου, δεν θέλουν ούτε να ακούν για την αξιολόγηση. Μια λειτουργία που ισχύει στον δημόσιο τομέα κάθε προηγμένου κράτους. Με λίγα λόγια, θέλουν Ευρώπη με όρους Αφρικής. Θέλουν να είναι ανεξέλεγκτοι, καθώς θεωρούν πως όλα τα κάνουν καλά. Έχουν την απαίτηση κανείς να μην διαταράσσει τη νιρβάνα τους. Γιατί; Διότι απλά, έτσι γουστάρουν. Φυσικά, έχουν την πολιτική κάλυψη των κομμάτων της αριστεράς. Ακούσατε τίποτα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τους επίορκους; Όχι. Και το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα ακούσετε.
Κάποιοι, για να καταλάβουν την εξουσία, θα φλερτάρουν ακόμα και με την ανομία και την ασυδοσία.

Και μάλιστα ανοικτά. Δείτε τα όσα εξωφρενικά λέει το αρτηριοσκληρωτικό ΚΚΕ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Πράγματα που ακόμα και στην Αφρική θα ακούγονταν απόκοσμα και αναχρονιστικά. Με λίγα λόγια, κατά την αριστερά, όποιος έχει διοριστεί στο Δημόσιο, είναι πάντα υπόδειγμα και αποτελεσματικός στην εκτέλεση των καθηκόντων του και χρήζει ασυλίας εφ’ όρου ζωής, ακόμα και όταν υποπίπτει σε βαρύτατα αδικήματα.
Είναι όντως εξωφρενικό σε καιρό κρίσης, να εξακολουθούν να «εργάζονται» στο Δημόσιο και να μισθοδοτούνται εις βάρος των φορολογούμενων, επίορκοι υπάλληλοι, άνθρωποι που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη μας. Είναι επίσης αποκαρδιωτικό να χειροκροτούνται από συναδέλφους τους στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ζούμε ημέρες ηθικής πρωτίστως παρακμής. Και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Όμως, ενώ το αναγνωρίζουν, λίγοι είναι εκείνοι που παίρνουν πρωτοβουλίες για την εξυγίανση του Δημόσιου τομέα. Πολύ λίγοι. Αυτοί όμως, είναι οι μπροστάρηδες. Και αυτοί θα γράψουν το όνομά τους στα κιτάπια της ιστορίας.
Νίκος Χιδίρογλου

σημείωση Κοινού Παρονομαστή 
Εμείς πάλι θα επισημάνουμε ότι αυτή την στιγμή οι τοποθετήσεις που γίνονται σε δημόσιους οργανισμούς, (όπου έχουν προαναγγελθεί οι συγχωνεύσεις και τα νέα οργανογράμματα θα αφήσουν νέους ανέργους) γίνονται από την συγκυβέρνηση και τα περισσότερα διευθυντικά στελέχη είναι του ΠΑΣΟΚ . Αυτό σημαίνει πως το βαθύ ΠΑΣΟΚ θα "αξιολογήσει" τους υπαλλήλους και για μια ακόμα φορά θα δούμε τους πρασινοφρουρούς να επιβάλλονται στον δημόσιο τομέα. Οι κύριοι υπεύθυνοι για το κατάντημα του δημοσίου τομέα και όχι μόνο θα είναι αυτοί που θα κληθούν να συμμαζέψουν τον τόπο .Και οι περισσότεροι επίορκοι "ανδρωθήκανε" κάτω από την ανοχή της κλαδικής ΠΑΣΟΚ Δικά τους παιδιά είναι .Βάζουνε λοιπόν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π