Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Εμείς φιλόξενοι και αυτοί καταχραστές. Εμείς Έλληνες αυτοί βάρβαροι...


Μια διαφήμιση  κάνει τον γύρο του κόσμου και δείχνει το αληθινό πρόσωπο του φιλόξενου Έλληνα. Βλέποντάς τη, προκαλεί συγκίνηση αυτό που στην Ελλάδα θεωρούσαμε αυτονόητο και δεδομένο: Να παρέχουμε φιλοξενία σε κάθε ξένο. Νοοτροπία που δεν χάθηκε γιατί είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μας. Νοοτροπία που είναι στα γονίδια μας, στο αίμα μας. Νοοτροπία που δεν υπάρχει σε αυτό το βαθμό σε άλλους λαούς. Αυτή την νοοτροπία, αυτό το συναίσθημα που παντρεύεται με το φιλότιμο, που κι αυτό μόνο στην Ελλάδα υπάρχει σαν χαρακτηριστικό αλλά και σαν λέξη προσπάθησαν αυτά τα τελευταία χρόνια να μας βγάλουν από μέσα μας. Να μας τα ξεριζώσουν, να μας βαφτίσουν ρατσιστές, ξενόφοβους και χίλια δυο άλλα τέτοια επινοήματα.
Αυτά τα νεοταξικά ερπετά που σέρνονται ανάμεσα μας ντυμένα με ελληνικούς μανδύες, δηλητηρίασαν την ψυχή μας και συνεχίζουν να το κάνουν κάθε μέρα.


Δεν πάνε πολλά χρόνια όταν μαζί με τους Βορειοηπειρώτες πέρασαν τα σύνορα της Ελλάδος και οι Αλβανοί. Κυριολεκτικά ξυπόλητοι, πεινασμένοι, ρακένδυτοι. Βασανισμένοι από τον κομμουνιστή Χότζα και το φεουδαρχικό κατάλοιπο της οθωμανικής κατοχής .
Οι Έλληνες άνοιξαν την αγκαλιά τους και τους πρόσφεραν στέγη, φαγητό, περίθαλψη, ασφάλεια, εργασία. Όμως κάναμε λάθος Και χωρίς να το καταλάβουμε ανοίξαμε τις ορέξεις σε λαούς όπως ο Αλβανικός που στερούνται χαρακτηριστικών, (όπως και οι περισσότεροι λαοί άλλων εθνών) σαν του Ελληνικού.

Και φτάσαμε στο 2013 με κυβερνήσεις ανίκανες και ανάξιες να κυβερνούν αυτόν τον τόπο, να επιτρέπουν σε ανθέλληνες όπως ο Σόρος να σχεδιάζουν το αύριο μας, ανθέλληνες όπως η Ρεπούση, ο Θεοδωρίδης, η Γαιτάνη και άλλα τέτοια κατάλοιπα να λυμαίνονται την Ελλάδα και να έχουν λόγο και καθημερινό μάλιστα.
Αφού χιλιάδες Έλληνες καταστραφήκανε από τους ξένους που καταχράστηκαν την φιλοξενία μας, κλέβοντας τις περιουσίες μας, αρπάζοντας κόπους μιας ζωής, μετατρέποντας την απλοϊκή αλλά πολιτισμένη καθημερινότητά μας σε  τριτοκοσμική και ανυπόφορη. Αφού εκατοντάδες Έλληνες έχασαν την ίδια τους την ζωή από αυτούς που βόηθησαν, που τάισαν, που συμπαραστάθηκαν.
Αφού η ζωή μας άλλαξε ριζικά και καθοριστικά προς το χειρότερο οι Έλληνες έγιναν επιφυλακτικοί.
Δυστυχώς αργήσαμε.. 

 Καταλάβαμε πως αυτοί οι ξένοι μόνο επισκέπτες δεν ήταν. Εισβολείς και έποικοι είναι και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν αναλόγως, αλλά και  του σεβασμού που στερούνται για αυτήν την χώρα .
Και αν προσπάθησαν να μας προσάψουν χαρακτηρισμούς που τους βολεύει οι καταστροφείς της Ελλάδος δεν πρέπει καν να μας αγγίζουν. Οι Έλληνες δεν θα πάψουμε να είμαστε φιλόξενοι και να δίνουμε στέγη, τροφή σε ξένους. Είναι ποιοτικό και πολιτιστικό χαρακτηριστικό μας και δεν θα μπορέσουν να μας το ξεριζώσουν από μέσα μας. Απλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί που θα δίνουμε την φιλοξενία μας. Γιατί από εδώ και πέρα τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά      

Αετίων

                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π