Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Η Μακεδονία θα μας σώσει


«Να ξέρετε πως, αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από τη βρόμα όπου κυλιούμαστε, θα μας σώσει από τη μετριότητα και από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε». Αυτά έγραφε ο εθνικιστής στοχαστής, ήρωας και μάρτυρας του γένους Ιων Δραγούμης στο «Μαρτύρων και ηρώων αίμα». Η Ιστορία, θέλοντας επίμονα να μας βάλει μυαλό, να μας συνετίσει, δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να αποδεικνύει ότι ο Δραγούμης είχε δίκιο. 
Εχει περάσει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του αιώνα από την ημέρα που δημοσιεύτηκε αυτό το σπουδαίο έργο του Δραγούμη και το μακεδονικό ζήτημα βρίσκεται ακόμη στην επικαιρότητα. Δυστυχώς, όχι υπό τις καλύτερες συνθήκες.

Οπως έγραψε η «δημοκρατία», ο Αλί Αχμέτι, αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, αποκάλυψε σε ομιλία του στη Σόφια ότι υπάρχει πρόταση για ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων «Ανω Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Η συγκεκριμένη πρόταση θα ήταν κατάπτυστη, απαράδεκτη και θα κινούταν σαφώς στη σφαίρα του γελοίου, αν το τιμόνι των εξωτερικών υποθέσεων της χώρας μας δεν το κρατούσε ένας πολλάκις αποτυχημένος και επικίνδυνος πολιτικός: ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Στους παράγοντες που εντείνουν την ανησυχία των υγιώς σκεπτόμενων Ελλήνων πρέπει να προστεθεί η οικονομική κρίση, η οποία συνεπάγεται την αυτόματη αποδυνάμωση της διπλωματικής ισχύος μας.

Φυσικά, τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι η Ελλάδα, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, είναι πιο ανίσχυρη από τα ιδιαιτέρως εύθραυστα Σκόπια. Μια ελληνική νίκη απέναντι σε ένα προβληματικό κρατίδιο θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη.

Επιπλέον, εξίσου ενθαρρυντικό πρέπει να θεωρείται ότι πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει συνδέσει τη διαδρομή του με μια εθνικά ορθή και ανυποχώρητη θέση στο ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού μορφώματος.

Οπότε δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε την εντολή του Δραγούμη. Να σώσουμε τη Μακεδονία!

Σημείωση Κοινού Παρονομαστή

Προφανώς και βρισκόμαστε μπροστά σε εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων . Έτσι σήμερα διαβάσαμε στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδος Δημοκρατία, την θέση της. Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου δε, ήταν υπέροχο . Και μάλιστα αναφερόταν πολύ έξυπνα στον Ίων Δραγούμη. Βέβαια κάπου εκεί η δεξιά εφημερίδα «παντρεύει» τις εθνικιστικές απόψεις του Δραγούμη με την πρωθυπουργία του Σαμαρά, ενόψει αυτών των εξελίξεων, ως θετικό στοιχείο για την έκβαση του εθνικού αυτού προβλήματος φροντίζοντας όμως παράλληλα να υποβαθμίσει την παρουσία του …συγκυβερνήτη και συνεταίρου στο κυβερνητικό έκτρωμα Βαγγέλη Βενιζέλου.

Εμείς θα πούμε πως δεν μπορούν η μάλλον δεν θέλουν, πολιτικοί σαν τον Αντώνη Σαμαρά που με τις δηλώσεις τους έχουν καταστήσει σαφές ότι είναι πολέμιοι και εχθροί του εθνικισμού, να εφαρμόσουν αυτά που έλεγε ένας εθνικιστής όπως ο Ίων Δραγούμης και αυτό που προσπαθεί να κάνει η εφημερίδα είναι να κρατήσει «ζεστούς» για το μαντρί του φιλελεύθερου κόμματος ανθρώπους από τον πατριωτικό χώρο  που στηρίζουν εθνικιστικά κόμματα, αφού βρισκόμαστε μπροστά

Θα θυμίσουμε τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά επί εποχής «Πολιτικής Άνοιξης» πριν μερικά χρόνια, σε κεντρική εκπομπή μεγάλου καναλιού, σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, και με αφορμή το Σκοπιανό, αν είναι εθνικιστής ο κ.Σαμαράς απάντησε «Πατριωτισμός είναι να αγαπάς την πατρίδα σου, εθνικισμός είναι να μισείς τους άλλους»

Παράλληλα όμως θα βάλουμε και ένα άρθρο του Ησαία Κωνσταντινίδη από την Ελεύθερη ώρα με τίτλο : «20 χρόνια μετά: Εκλογές ξανά για το Μακεδονικό;» όπου ο αρθρογράφος βάζει τα πράγματα στην θέση τους αφού γράφει για τον πραγματικό ρόλο Σαμαρά στο Μακεδονικό ζήτημα αλλά εξηγεί και τις πονηρές κινήσεις που ενδέχεται να κάνει .Αξίζει να το διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π